03.03.09, 11:48
W tej chwili na TFN24 mówi matka o synu,który żyje dzięki aparaturze
i chce dla syna eutanazji,mówi,że sama zrobi zastrzyk,aby godzie
umarł i się nie męczy.Widziałam jego oczy ,które patrzą,ale nie
widzą,gałki oczne poruszają się.Rozmawia z nią p.Gowin.

Bardzo wstrzasajace.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Eutanazja 03.03.09, 11:50
      Zapomniałam dodać,że żyje w tym stanie 24 lata.
      • dobra-kobieta Re: Eutanazja 03.03.09, 12:10
        zawsze mnie zastanawiało stanowisko koscioła,czemu bronią takiego
        niegodnego zycia i nie dadzą ludziom godnie umrzeć, jesli taka ich
        wola.
        • jaga_22 Re: Eutanazja 03.03.09, 12:15
          Dobra-kobieto ,w tym przypadku nie zdecyduje człowiek,który jest w
          śpiączce,tylko matka.Znalazłam artykuł.
          www.dziennik.pl/wydarzenia/article325883/Matka_chce_eutanazji_dla_swojego_syna.html
      • kasia1500 Re: Eutanazja 03.03.09, 12:17
        Widziałam program. Wstrząsający. I przyznam, że nie mam zdania. Nie mówię o tym
        przypadku, ale ogólnie o eutanazji. Z jednej strony, kiedy słyszę, że ktoś leży
        kilkanaście lat jak warzywo, mózg nie pracuje, przy życiu podtrzymuje aparatura,
        to chciałoby się rzec po co. Albo, ktoś cierpi okrutnie a nie bardzo widać
        szansę na jakąkolwiek poprawę,chciałoby się ulżyć choremu i zakończyć
        cierpienia. Z drugiej strony zawsze myślę, że może ktoś nagle wynajdzie lek,
        znajdzie rozwiązanie i stanie się cud. Taki problem mieliśmy z Babcią. Cierpiała
        bardzo. Lekarze nie dawali szans. Zdecydowaliśmy się na sprowadzenie leku, który
        przedłużył życie (cierpienie) o pół roku. Ni wiem co jest dobre.
        • cieplanata Re: Eutanazja 03.03.09, 12:50
          myslałam na ten temat, jestem matką i pierwsza mysl była NIGDY, bedę do końca z
          moim dzieckiem, a później zastanowienie do końca? czyjego? mojego? czy dziecka?
          a jak odejdę to kto sie zajmie moim dzieckiem?
    • groszek-5 Re: Eutanazja 03.03.09, 17:21
      Ja osobiscie jestem za eutanazja.Uwazam,ze to jest zbeszczeszczenie ludzkiej
      godnosci,ktora medycyna sie "bawi" a rodzina ludzi sie nadzieja.
      • iryska2604 Re: Eutanazja 03.03.09, 19:35
        Nie chciałabym leżeć jak warzywo to naprawdę nieludzkie skazywanie ludzi na
        nieustajace cierpienie.Ogladałam ten program i jak słuchałam te panie z Torunia
        i ksiedza to mnie lekko diabli brali.Chwała im za to ze tak sie poswiecają
        ,pracując w hospicjum.Ale nie wszyscy chorzy moga sie dostac w ogole do
        hospicjum zacznijmy od tego.Przed smiercia mojego syna byliśmy przygotowani na
        to ze trzeba sie nim bedzie opiekowac jak dzieckiem -myslicie ze to taka prosta
        sprawa z opieka paliatywną?Człowiek zostaje z tym wszystkim zupelnie sam I ZĄ
        ŚWIADOMOŚCIĄ ŻE ON BY SOBIE TEGO NIE ŻYCZYŁ żeby nawet mu pupę wycierac i
        zakładac pampersy.Ja przez to przeszłam ,dobrze ze sytuacja materialna nie jest
        taka zła i mam oparcie rownież w jego braciach-Ale załatwienie czegokolwiek to
        było naprawdę trudne.Nie wiem czy na szczęście dla niego a na nieszczęście dla
        nas -nie doczekał.
        • muraszka1 Re: Eutanazja 04.03.09, 17:35
          gdyby to mnie dotyczylo,wybrala bym eutanazje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka