Dodaj do ulubionych

pęcherzyk

05.01.06, 19:46
W zeszłym miesiącu mój pęcherzyk miał w 13 dc 18,8 mm w tym miesiący jest już
15 dc pęcherzyk ma 14mm dwa dni temu miał 13mm i na dodatek lekarz
powiedział, że jakiś dziwny nierówny. Czy to oznacza, że mogę sobie ten cykl
spisać na straty. Czy któraś z was miała tak, że pęcherzyk pękał mimo iż nie
urusł i czego to może być przyczyna, że dalej nie rosną? Proszę podzielcie
się swoimi doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: pęcherzyk 05.01.06, 20:12
      oj ile ja myślałam o tym pęcherzykumi 30 grudnia gin powiedział że pęknie w
      niedzielę 1 styczna nie iwem ile w tym prawdy bo nie chodze na monitoring i cały
      czas myślę czy pekł czy nie ile miał mm nie wiem
      • miyoki Re: pęcherzyk 05.01.06, 20:27
        smile no tak ale to wogóle nie na tematsmile ale życzę ci aby pękł i abyś miała
        śliczną dzidzię.=
      • kaja5 Re: pęcherzyk 05.01.06, 22:28
        Twój gin na podstawie zwykłego badania ginekologicznego p9owiedział ci kiedy
        pęknie?
        • miyoki Re: pęcherzyk 06.01.06, 12:24
          na podstawie usg monitoringu, wie jak przyrastał pęcherzyk i endometrium czy
          jak to tam się nazywa i na podstawie tego obliczył kiedy powninn pęknąć. Choć
          myślę, że się pomylił, bo wydaje mi się, że jednak u większości kobiet pęka jak
          ma 20 mm
          • kaja5 Re: to było do ani800 06.01.06, 12:40
            na monitoringu to wiem, zę można określić, ale ania pisała, zę jej powiedział
            lekarz przy zwykłyum badaniu że jej peknie po 1 stycznia.I to mnie ździwiło, bo
            co ten lekarz ma rengena w oczach ze widział jajnik
        • miyoki Re: pęcherzyk 06.01.06, 12:25
          a kiedy pęknie pęcherzyk da się określić dość szczegółowo na podstawie 3
          miesięcy monitoringu a potem można sprawdzić też czy faktycznie pękł.
          • agness25 Re: pęcherzyk 06.01.06, 19:04
            u mnie w 14dc pęcherzyk miał tylko 13 mm, pękł dwa dni pózniej i udało sięsmile
            Powodzeniasmile
            • ania800 Re: pęcherzyk 06.01.06, 20:16
              Kaja nie napisałam że gin stwierdził to przy zwykłym badaniusmile niewiem co masz
              na myśli pisząc zwykłe zrobił mi usg dopochwowe napisałam że nie chodze na
              monitoring
              bo na tego typu badanie chodzi się często smile
              • kaja5 Re: pęcherzyk 06.01.06, 20:30
                aha...
                Ja zrozumiałam twoja wypowiedź tak, że nie chodzisz na monitoring, a lekarz
                stwierdził u ciebie przyszłe jajeczkowanie. Nie napisałaś nic o USG wiec
                pomyślałam, ze może robiąc zwykłe ginekologiczne badanie powiedział ci, ze
                będziesz miała owulacje.
                Tak naprawdę pojecie "monitoring" jest mi obce. Nigdy na nim nie byłam i
                kojarzy mi sie z USG.
                • ania800 Re: pęcherzyk 06.01.06, 21:11
                  mi też niesmile w ogóle powiem szczerze że nie wiedziałam że coś takiego istnieje
                  mowa o monitoringu smile dowiedziałam sięoczywiście z forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka