Dodaj do ulubionych

Kompleksy?

22.07.09, 11:41
interia360.pl/artykul/nasza-polska-wiocha,23862
Ciekawy artykuł. Ja też czasami coś napiszę o zachowaniach nas Polaków. Pisałam tu niedawno, że nas nielubią, bo oceniają nas na podstawie zachowań małej grupy, a przecież jest to tylko margines.
Mam swój osobisty przykład, jak rodzina mojego zięcia i ich przyjaciele są zafascynowani Polakami.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Kompleksy? 22.07.09, 12:02
      Dobry tekst....i podoba mi się zakończenie.

"Piąty punkt mówi wyraźnie: „Polska Matką naszą, nie wolno mówić o Matce źle”!

Każdy człowiek odpowiada za siebie,a durni nigdzie nie brakuje.sad
      • misia007 Re: Kompleksy? 22.07.09, 18:41
        Tekst dobry, czuję się dowartościowana ale chyba zbyt jednostronny.Wad mamy
        wiele, wiedzą o tym doskonale Polacy, którzy dużo podróżują, którzy mieszkają na
        stałe za granicą.
        • agat-a52 Re: Kompleksy? 22.07.09, 19:16
          Jedyna pociecha jest taka, że im częściej Polacy wyjeżdżają, tym większa szansa na to, że zauważą w czym odbiegają od reszty Europejczyków. Jeżeli ktoś jest wulgarny tu, to będzie też taki za granicą.
          Ale generalnie, nie mamy się czego wstydzić. Szkoda, że nasza inteligencja jest zbyt biedna, żeby wyjeżdżać. Nie każdy inteligent jest inteligentny. Media też kultywują chamstwo, czego nie widziałam w niemieckiej telewizji. I można by wymieniać.
          • agat-a52 Re: Kompleksy? 23.07.09, 17:08
            interia360.pl/swiat/artykul/cudowny-zachod,23464
            Zgadzam się z autorem artykułu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka