waliakon2 16.08.09, 17:20 Tego ziemniaka nie mam sumienia okaleczyć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Ziemniak 16.08.09, 19:03 Co to natura nie potrafi stworzyć.Mnie się wydaje,że taki ziemniaczek może dodać sił bo to drugie serduszko.U nas panuje zaraza ziemniaczana i te dobre ziemniaki szybko gniją, a te pryskane są wstrętne. Witaj Edytko,czy morze jest ciepłe?Wiem,ze z jednej strony jest zatoka,a z drugiej pełne morze,czy zgadłam? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Ziemniak 16.08.09, 19:39 Uwieczniony na zdjęciu będzie nam towarzyszył, można nawet odbitkę zrobić i w kuchni na honorowym miejscu powiesić. Można jeszcze przeczytać Mickiewicza poemacik "Kartofla". Odpowiedz Link
waliakon2 Re: Ziemniak 16.08.09, 20:17 Tak Aniu, Hel ma plaże dookoła i różne temperatury wody, zależy dużo od nasłonecznienia, wystarczy kilka pochmurnych dni i woda jest chłodniejsza o kilka stopni. Miłośnicy morskich kąpieli nie dają za wygrane i kąpią się nawet w deszczowe dni. Plaże helskie są czyste, duże i piękne, dlatego do Helu przyjeżdża dużo turystów mimo, że jest okropna drożyzna szczególnie w smażalniach ryb. Ziemniaka nie obiorę niech umrze śmiercią naturalną. Pozdrawiam Odpowiedz Link