Dodaj do ulubionych

limit przyjęć

03.09.10, 13:09
Właśnie się dowiedziałam, że minimalna ilość osób, żeby ruszyły studia to 10. W przyszłym tygodniu
mija termin składania dokumentów, a na dzień dzisiejszy takowych podań zostało złożonych 7.
Moje pytanie - czy to znaczy, że studia w tym roku nie ruszą? (kurcze) Znacie może takie
przypadki, że pomimo ustalenia limitu, później jednak coś w tym zakresie się zmienia?
Obserwuj wątek
    • pfg Re: limit przyjęć 03.09.10, 13:29
      A skąd my mamy wiedzieć, czy studia ruszą? O to musisz się pytać na swoim
      wydziale. Natomiast co do zasady jest tak, że może być próg opłacalności,
      poniżej którego studiów się nie uruchamia.
    • tocqueville Re: limit przyjęć 03.09.10, 13:58
      spoko, ruszą, no chyba że nie ruszą

a poważnie: myślisz, że na wszystkich kierunkach, trybach, wydziałach, uczelniach jest dokładnie tak
      samo? i możemy na podstawie jednostkowych doświadczeń cokolwiek doradzić?

• dobroslawa2010 Re: limit przyjęć 04.09.10, 15:50
        Należało mi się...jakie pytanie taka odpowiedź.
        Po prostu bardzo mi zależy i w swej naiwności sądziłam, że napiszecie, żebym się nie martwiła, bo na
        pewno jestem taka super hiper, że choćbym tylko ja jedna się zgłosiła, to studia i tak ruszą :)
        A tak na poważnie spotkaliście się kiedyś na waszych uczelniach z taką sytuacją?
        • wedrowiec2 Re: limit przyjęć 04.09.10, 17:01
          dobroslawa2010 napisała:

> A tak na poważnie spotkaliście się kiedyś na waszych uczelniach z taką sytuacją?

Tak. Moja uczelnia własnie wywiesiła komunikat, że z powodu braku dostatecznej ilość chętnych sześć
          kierunków na studiach niestacjonarnych i jeden na stacjonarnych nie zostanie uruchomionych.
          Na jednym z nich przewidziano 30 miejsc. Zgłosiło się 7 osób, a tylko 5 potwierdziło chęć studiowania
          na nim.
        • pfg Re: limit przyjęć 04.09.10, 18:02
          dobroslawa2010 napisała:

> spotkaliście się kiedyś na waszych uczelniach z taką sytuacją

Na niestacjonarnych pierwszego stopnia - wiele razy. Na drugiego stopnia (stacjonarnych!) u nas na
          pewno nie ruszą jedne, może dwa. Na trzeciego stopnia - jeszcze się nie zdarzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka