maranka 06.12.11, 09:48 Dziś imieniny Nikolaya , czyli taka BG wigilia ze względu na menu - dziś na stołach pojawią się ryby a przede wszystkim karp . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.slonecznybrzeg Re: Nikolaya dzień 07.12.11, 08:21 o proszę a tego nie wiedziałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Nikolaya dzień 08.12.11, 19:08 maranka napisała: > Dziś imieniny Nikolaya , czyli taka BG wigilia ze względu na menu - dziś na sto > łach pojawią się ryby a przede wszystkim karp . Też nie wiedziałem. Cze ta karpie przyrządzane są w jakiś ciekawy lokalny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Nikolaya dzień 09.12.11, 11:50 Tak, tradycja nakazuje żeby przygotować karpia w cieście , ale kto by się tam wysilał , chodzi o to żeby na stole pojawił się właśnie karp . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maranka Re: Nikolaya dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 12:26 Znalazłam , tak powinien wygladać karp www.menumag.bg/recepta/nikuldenski-ribnik Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Nikolaya dzień 09.12.11, 13:11 Gość portalu: maranka napisał(a): > Znalazłam , tak powinien wygladać karp > www.menumag.bg/recepta/nikuldenski-ribnik Ciekawie wygląda, stronka tez bardzo fajna! Odpowiedz Link Zgłoś