Dodaj do ulubionych

CK 2011-2014

15.01.11, 00:02
www.ck.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=33:wybory-2011-2014

Ci ludzie beda implementowac habilitacje i profesury po nowemu.
Obserwuj wątek
    • dr_pitcher Re: CK 2011-2014 15.01.11, 03:48
      A po kiego licha ich tak duzo?
      • ford.ka Re: CK 2011-2014 15.01.11, 08:14
        Żeby nikt nie mówił, że nie ma tam ludzi z jego specjalności. Sam nie wiem czemu, ale dla mnie najbardziej znajomo brzmi nazwisko Jerzego Stuhra...
      • pr0fes0r Re: CK 2011-2014 15.01.11, 11:17
        > A po kiego licha ich tak duzo?

Żartujesz? Przecież nowelą stosownych ustaw pani minister w swej dobroci całość procedur od habilitacji w górę przekazuje CK, rady jednostek sprowadzając do funkcji przyklepywaczy, a przy okazji narzuca nierealne kilkumiesięczne terminy procedowania. Mnie raczej dziwi to, że do CK nie powołano wszystkich pracowników nauki od doktora wzwyż.
        • dala.tata Re: CK 2011-2014 15.01.11, 12:22
          moze w madrosci swojej pani minister przyglada sie z pewnym zdumieniem np. Akademii Medycznej we Wroclawiu, ktora to dzielnie w swej czesci stoi murem za ta ostoja polskiej nauki habilitowanej rektorem Andrzejakiem.

moj punkt widzenia zalezy z cala pewnoscia od punktu siedzenia, bo to dzieki szybkiej i zdecydowanej reakcji CK moglem uzyskac tytul profesorski. i moze dlatego ja podchodze do Komisji z pewnym kredytem zaufania, z kolei do poszczegolnych uczelni, w tym okretow wieloflagowych z tegoz kredytu brakiem!
          • charioteer1 Re: CK 2011-2014 15.01.11, 14:18
            Odwolania ida przez prezydium CK. Wroclaw tez polegl, klocac sie o sprawy proceduralne z prezydium.

Te tlumy sa przede wszystkim po to, zeby powolywac recenzentow. Na mocy nowego prawa bede rowniez powolywac sposrod siebie czlonkow komisji w przewodach.
    • eduk28 Re: CK 2011-2014 15.01.11, 11:00
      Prawde powiedziawszy nie wiem co nalezy dokladnie do ich obowiazkow, gdyz nie zyje za bardzo jakokolwiek ustawa, czy jej zmiana. Wszakze uwazam, ze grupa wieksza niz 3-5 osob nie jest w stanie wypracowac zadnego stanowiska. Mam nadzieje, ze wydalenie z siebie wspolnego glosu (decyzji) nie jest ich zadaniem.
      Zartobliwie: czy przypadkiem wzor na 'madrosc' grupy ludzi nie wyraza sie wzorem: ('madrosc' najlepszego) / sqrt{liczebnosc grupy}...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka