Dodaj do ulubionych

punkty za hasło w encyklopedii

06.03.11, 19:12
Drodzy Forumowicze! Czy za przygotowanie hasła/haseł encyklopedycznych można otrzymać punkty? Kiedyś były chyba 2 punkty ale będę wdzięczna za informację, czy coś się zmieniło.
Pozdrawiam, A.
Obserwuj wątek
    • adept44_ltd Re: punkty za hasło w encyklopedii 06.03.11, 19:20
      myślę, że jeśli publikacja jest recenzowana i przekracza arkusz, można ją potraktować jako artykuł, więc - recenzja + objętość
      • angelik1 Re: punkty za hasło w encyklopedii 06.03.11, 19:26
        dziękuję za odpowiedź. Jest recenzowana ale arkusza (40 000) znaków nie przekracza. Czyli nic?
        :(
        • adept44_ltd Re: punkty za hasło w encyklopedii 06.03.11, 19:35
          :(
          • angelik1 Re: punkty za hasło w encyklopedii 06.03.11, 19:43
            no to kiepsko. Na przykład na UJ za hasło otrzymuje się dwa punkty przy ocenie pracownika.
            Myślałam, że może chociaż te dwa punkty uda się dostać.
            • ford.ka Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 09:32
              Mieszasz dwie sprawy - ocenę parametryczną jednostki (jednostka od ministra nie dostawała nic za hasła encyklopedyczne, zresztą wszystkie te punktacje zdążyła pani minister odwołać) i ocenę pracownika / ocenę dorobku naukowego. Dla jednostki nie zarabiasz na pewno, ale czy dla siebie to już zależy od tego, kto Cię będzie oceniał. Dla siebie zawsze warto opublikować więcej niż mniej ;)
              • dala.tata Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 10:10
                mniej wiecej tak wlasnie jest. dodac mozna jeszcze to, ze encuklopedia encyklopedii nierowna. i choc wartosc parametryzacyjna hasel jest (i powinna byc) nikla, to wartosc symboliczna moze byc inna. bywaja encyklopedie, ktore pisane sa przez smietanke uczonych w danej dziedzinie i zaproszenie do takiej grupy jest czyms niezwykle pozadanym i powinno byc wysoko ocenione przez instytucje. podobnie zreszta edkami - ich wartosc parametryzacjna jest nikla (i raczej tak wlasnie poinno byc), jednak wartosc symboliczna moze byc bardzo wysoka.
                • angelik1 Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 11:45
                  dziękuję. A co to są edki?
                  • dala.tata Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 18:46
                    ksiazki 'edytowane', czyli pod redakcja. encyklopedii do habilitacji mowimy stanowcze: NIE!
              • angelik1 Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 11:44
                dziękuję. Miałam na myśli ocenę dorobku do habilitacji, nie ocenę jednostki. Jestem tylko ciekawa jak takie hasło jest liczone.
                • adept44_ltd Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 18:17
                  do hab? jeśli to jest prestiżowa publikacja, łaskawy recenzent może dostrzec i podkreślić, tyle...
    • prawdziwam2011 Re: punkty za hasło w encyklopedii 06.03.11, 19:39
      Zgodnie z zasadami parametryzacji zero punktów (encyklopedie, słowniki, leksykony). A jak będzie w przyszłości nie wiadomo.
      • angelik1 Re: punkty za hasło w encyklopedii 06.03.11, 19:44
        dziękuję. Szkoda :(
      • pzgr Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 18:23
        to poloniści mają przestukane.
        dzieło życia - słownik - 0 punktów.
        i śmieszno i straszno (chyba, że dają coś za redakcję)
        • adept44_ltd Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 18:36
          jaki słownik? jacy poloniści?
          • pzgr Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 18:41
            tak sobie tylko zatrollowałem :-)
            • adept44_ltd Re: punkty za hasło w encyklopedii 07.03.11, 18:45
              a ja w sumie chciałem zapytać - jakie dzieło życia? ;-0
    • spokojny.zenek a w Wikipedii? 07.03.11, 17:57
      Żartowałem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka