Dodaj do ulubionych

AM Wrocław odcinek enty

04.10.11, 14:36
forumakademickie.pl/fa/2011/09/z-zycia-wroclawskiej-am/
Nie powiem, podoba mi się pomysł, że "fragmenty tekstu zapożyczone z innych publikacji, ale z odnośnikami do odpowiedniego piśmiennictwa, powinny stanowić mniej niż 30 proc. całości tekstu". Aż kusi, żeby się przekwalifikować na medycynę.
Obserwuj wątek
    • flamengista werdykt CMUJ 18.11.11, 10:06
      Tekst linka

Oczywiście dziennikarze muszą wszystko przekręcić: jest stwierdzenie o naruszeniu praw autorskich i nierzetelności naukowej.

Co dalej?

CytatKolejnym krokiem powinno być formalne unieważnienie decyzji z 1993 roku o nadaniu profesorowi Andrzejakowi tytułu doktora habilitowanego, co będzie oznaczało naukową i zawodową degradację - mówi dr Marek Wroński. - Ale ostateczną decyzję w tej sprawie może podjąć tylko Centralna Komisji do spraw Stopni i Tytułów.

I oby tak się stało, co chyba definitywnie zamknie tą śmierdzącą sprawę.
      • pr0fes0r Re: werdykt CMUJ 19.11.11, 02:38
        Nareszcie. Mam nadzieję, że CMUJ nie pozostawiło żadnej furtki formalnej do odwołania się od ich decyzji na podstawie uchybień proceduralnych.
    • pr0fes0r Re: AM Wrocław odcinek enty 12.01.12, 01:05
      Dziekan Wydziału nie jest już dziekanem wydziału.

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,10938768,Akademia_Medyczna__Odwolano_dziekan_Wydz__Lekarskiego.html

Parę zdań od recenzentów:

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,10936615,Recenzenci_habilitacji_rektora__przepisal_cale_strony.html
      • flamengista w całej tej sytuacji zadziwia mnie mechanizm 12.01.12, 09:12
        kurczowego trzymania się stołka. Zwolennicy Andrzejaka przecież już przegrali - normalnym zachowaniem byłoby usunięcie się w cień, przeczekanie trudnych chwil w nadziei na to, że po paru latach sprawa ucichnie.

Ale nie - Pani Dziekan zamiast sama ustąpić, od 2 lat rozpaczliwie broni swojej pozycji, podkopując wydział którym sama kieruje. Podobnie jak Andrzejak - zgodnie z zasadą "po mnie choćby potop".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka