nox15 02.07.07, 11:59 Co sądzicie o tej szkole? Czy na forum jest ktoś kto dostał się w tym roku do klasy 1f? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
histerykmaturzysta Re: II LO Kraków 07.07.07, 23:18 hej! chodziłem do II LO w Krakowie przez rok, później przepisałem się do "zwykłego" liceum w mniejszym mieście (z powodu uciążliwości dojazdów)... i w tej przeciętnej szkole miałem lepsze warunki do przygotowania się do matury - przynajmniej z historii i z polskiego... w krakowie historii uczył mnie prof. kozioł, facet leciał z materiałem, jak narwany, robił sprawdziany - "opisówki" i pozwalał ściągać, w ogóle nie przygotowywał do matury, natomiast w mojej nowej szkole miałem testy na wzór matury, które przygotowywały uczniów do tego sposobu egzaminowania... nie wiem dokładnie, jak sytuacja wygląda w II lo z innymi nauczycielami historii, ale słyszałem, że wielu z nich słabo przygotowuje do nowej matury (a przecież to przepustka na studia!) i wyniki podobno też mają tam słabe... w tej szkole panuje duże rozluźnienie, zbytnio nie mobilizuje się uczniów do nauki i to jest jej minus... Odpowiedz Link
histerykmaturzysta Re: II LO Kraków 07.07.07, 23:20 muszę dodać, że z pol. i hist. miałem wyniki pow. 90 % na poziomie rozszerzonym, a gdybym chodził dalej do krakowa, to nie wiem, czy byłoby tak dobrze... Odpowiedz Link
onomatopeja_88 Re: II LO Kraków 23.07.07, 20:20 Nie słuchajcie go, bo chłopak przeżył w II jakieś traumatyczne przeżycie i teraz jak tylko może stara się wyżyć na forum. Sobieski jest świetny, czasem nauczyciele dają popalić, ale jest niesamowita atmosfera. I nie jest prawdą,iż chodzą tam snoby- tak to było 20 lat temu, teraz jest normalnie. Uczyć się trzeba, nie ukrywam, ale zależy to w dużej mierze od nauczyciela na jakiego się trafi, jak w każdej szkole de facto. W każdym bądź razie gratuluję dostania się :) A i sama właśnie skończyłam klasę F, ciekawe czy dostaniesz tą samą wychowawczynię- jeśli z tyłu klasy będzie tabliczka zdjęta z ulicy "ul.Adama Mickiewicza" to znaczy,że to ta sama polonistka, więc przygotuj się na przerabianie "dziadów" przez 3 miesiące :):) Odpowiedz Link
nox15 Re: II LO Kraków 25.07.07, 20:39 wychowawczynią chyba będzie ta sama pani profesor ;] postraszyła trochę na zebraniu rodziców, ale słyszałam o niej dużo dobrego ;p Odpowiedz Link
histerykmaturzysta Re: II LO Kraków 27.07.07, 08:40 moja opinia była rzetelna i poparta doświadczeniami własnymi... wiele osób ma taką samą, poza tym - z tego co mi wiadomo - matura w sobieskim wypadła słabo, zwłaszcza z historii, bo tam nie mają dobrych historyków... tyle Odpowiedz Link
nox15 Re: II LO Kraków 28.07.07, 11:11 Wypadła słabo?? Nie wiem ile prawdy jest z tą historią, ale polski masz tutaj miasta.gazeta.pl/krakow/1,35803,4083461.html ;] Odpowiedz Link
sylwia_0001 Re: II LO Kraków 30.07.07, 12:52 Ja skończyłam tę szkołe w tym roku i nie polecam jej nikomu. Zły dobór nauczycieli przynajmniej na moim profilu (biol-chem) dobrą nauczycielkę to mieliśmy tylko od chemi, reszta to jedna wielka pomyłka (zamiast uczyć się biologi i chemi to miałam historie, wos, matematykę rozszerzoną i nie tylko. Moim zdaniem w tej szkole są nadal snoby i cały czas jest wyścig szczurów. Odpowiedz Link
eshar Re: II LO Kraków 30.07.07, 22:22 Ja jestem w klasie 1h,ale mam nadzieję,że uda mi się przenieść do f albo g ;). Nie chodzi mi o język łaciński,ale inne rzeczy mnie do tego przekonują :P. Odpowiedz Link
histerykmaturzysta Re: II LO Kraków 31.07.07, 07:51 no wiesz, ale z samym dobrze zdanym polskim to można dostać się najwyżej na AP lub na filologię polska na UJ :], ważne są też inne przedmioty... Odpowiedz Link
ododlig89 Re: II LO Kraków 16.10.07, 17:19 Ja chodze do tej szkoly na biol-chem i szczerze mysle ze ta szkola nauczyla mnie duzo pokory. Moge Ci tylko zyczyc szczescia i tego zeby Twoja doba trwala wiecej niz 24 godz... Odpowiedz Link
zielonoo8989 Re: II LO Kraków 18.03.08, 17:15 witam.. mam pytanie.. czy orietuje sie ktos od ilu pkt przyjmowali w 2007/2008 rocznik do II LO w Krakowie na profil biol-chem? I jaka tam atmosfera panuje.. nauczyciele itd? Odpowiedz Link
caoi-mhin Re: II LO Kraków 19.03.08, 13:10 Zapraszam na szkolne forum: sobforum.sgv.pl Odpowiedz Link
madeline_zoyya Re: II LO Kraków 01.04.08, 13:33 ja nie wiem czemu, ale mnie w ogóle nie chce połączyć z tą stroną... a jestem bardzo zainteresowana tą szkołą, mam zamiar składac tam papiery. Czy ten adres jest na pewno poprawny?? Pozdr. Odpowiedz Link
fantasmagorie94 Re: II LO Kraków 03.09.08, 15:54 Jestem teraz w III klasie gimnazjum. Już jednak myślę nad wyborem szkoły:) w każdym razie chciałam się zapytać osób które mają jakiekolwiek pojęcie na temat tej szkoły o nauczycieli, atmosferę jak jest z nauką itd. Interesuje mnie konkretnie profil biol.-chem. ewentualnie coś z polskim^^ Moglibyście mi jakoś pomóc???:)) Odpowiedz Link
fantasmagorie94 Re: II LO Kraków 03.09.08, 16:04 hm... bo z tego co tu widzę wypowiedzi są skrajnie różne x)) Odpowiedz Link