Dodaj do ulubionych

Amerykański Instytut Biograficzny naukowiec roku

04.09.14, 21:49
Amerykański Instytut Biograficzny
Czy tytuł "Naukowca Roku", o którym informuje profped w notce:
sliwerski-pedagog.blogspot.com/2014/09/ze-wiesci-z-ukrainy.html
jest wart wspominania?
CytatW 1998 r. Amerykański Instytut Biograficzny nadał Profesorowi I.A. Zjaziunowi tytuł Naukowca Roku
Obserwuj wątek
    • flamengista mieliśmy takiego 04.09.14, 22:07
      profesora, który na początku lat 90tych dostał od nich info, że trafił na listę 500 najwybitniejszych ekonomistów (pewnie z tego instytutu) i tylko potrzeba 500 usd za uroczysty certyfikat. Poszedł z tym listem do rektora i na poważnie zażądał sfinansowania tego certyfikatu. Ponieważ profesor ów słynął z całkowitego braku poczucia humoru i kłótliwości, rektor machnął ręką i ustąpił. Problem w tym, że ów profesor do końca życia w swoim gabinecie miał ten certyfikat powieszony w centralnym miejscu, co zawsze wywoływało złośliwe komentarze.

Widać nasz blogowy bohater też ma taki certyfikat.
      • profesorant Re: mieliśmy takiego 05.09.14, 08:37
        Fajnie być naukowcem roku (to złośliwy sarkastyczny komentarz).
      • chilly Zgłaszam swoją kandydaturę 05.09.14, 08:40
        Ks. dr Miłosz Hołda - za jego pracę doktorską, w której chciaał pokazać, "że aby nauka mogła obronić poznawcze istnienie, należy ja oprzec na teizmie i wierze w istnienie Boga":
        nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=249281&lang=pl
        Co prawda, ksiądz doktor otrzymał już nagrodę Prezesa Rady Ministrów, ale czy tak doniosła praca nie zasługuje na więcej?
        A informacja w przytaczanym artykule o tym, że Profesor A.A. Zjaziun był też w latach 1998-2000 prezydentem Międzynarodowego Stowarzyszenia Makarenkowskiego całkowicie uzasadnia tytuł "Złe wieści" i wielki żal Profpeda.
        • chilly O blogu 05.09.14, 09:16
          Poczytałem trochę blog Profpeda. Dużo tam żółci (dlaczego?), a swoja reakcje mogę opisac wyłacznie przy użyciu zwrotów: interesujące, fajne, kluczowe :)
          Ale są i ciekawe informacje. Na przykład ta:
          ... już wiele lat temu Kuratorium Oświaty w Poznaniu przyjęło odpowiednie zasady (precedencji - przyp. mój) i upowszechniło je wśród wszystkich dyrektorów placówek oświatowych. Zgodnie z nimi gości dzieli się na trzy kategorie A-B-C:
          A. (szczebel wojewódzki)
          A.
          1. Biskup
          2. Wojewoda
          3. Marszałek województwa
          ...
          B. (szczebel powiatowy)
          1. Proboszcz
          2. Starosta
          3. Wicestarosta
          ...
          C. (gmina)