Dodaj do ulubionych

Kuznia kadr

04.12.14, 09:39
Okazalo sie, ze kolejne osoby pojawiajace sie na forum wyhabilitowaly sie (cowell i kramka). To juz kolejne forumowe habilitacje, mielismy juz doktoraty. Jesli sa jeszcze jakies, to prosze o ujawnienie ich.

Robi sie przy okazji zabawnie, bo z takim przerobem awansowym stajemy sie jednym z waznych centrow naukowych w kraju :)))) Ja juz teraz czekam na jakis doktorat z forum.
Obserwuj wątek
    • adept44_ltd Re: Kuznia kadr 04.12.14, 10:21
      jak nic, trzeba wystąpić o grant ;-) i się sparametryzować...

dla nowych kadr gratulacje!
    • babazgaga Re: Kuznia kadr 04.12.14, 10:36
      dala.tato, jeszcze ja!
      • charioteer1 Re: Kuznia kadr 04.12.14, 10:56
        Gratulacje!
        • babazgaga Re: Kuznia kadr 04.12.14, 11:07
          No, ja bardzo świeżo, bo raptem przedwczoraj:) Jeszcze nie doszłam do siebie:)
    • charioteer1 Re: Kuznia kadr 04.12.14, 10:56
      Powinnismy wystapic o uprawnienia do nadawania stopni!
      • piotrek-256 Pogratulować 04.12.14, 11:02
        :)
      • usunieta 12 04.12.14, 11:27
        podobno mają podnieść wymagania ilościowe - do 12 samodzielnych
        czy starczy?
        i w jakiej działce - bo chyba mamy lekki rozrzut
        • charioteer1 Re: 12 04.12.14, 11:38
          Starczy lekuchno i z nadwyzka. A co do dzialki, to chyba trzeba zalozyc jakis tajny watek dla samodzielnych, zeby rada naukowa forum mogla sie w tej sprawie naradzic ;)
          • pfg Re: 12 04.12.14, 20:47
            charioteer1 napisał:

> zeby rada naukowa forum mogla sie w tej sprawie naradzic

O, tak, już widzę te posiedzenia rady naukowej forum! Dziekan dala, po uroczystym powitaniu nowych członków (gratulacje dla całej czwórki!) chce zaprowadzać swoje twarde porządki, ja protestuję przeciwko zapędom autorytarnych. Chario narzeka, że recenzenci znowu niekompetentni, adept coś półgębkiem, zawieszając głos, dopowiada z boku. Wszyscy użalają się nad ciężkim losem przedstawiciela młodszych pracowników nauki (fla), który znów na seminarium ma tłum studentów, co to ani be, ani me, ani kukuryku. Whiteskies znowu w chmurach.
            • charioteer1 Re: 12 04.12.14, 23:30
              Rada, jak rada. Wszystko w normie ;)
              • chilly Re: 12 05.12.14, 21:24
                W zakresie wszechnauk. A przedłużającymi dyskusjami bym się nie przejmował - skoro i tak decyzję podejmie dala.
                Najważniejsze, żeby kandydaci byli odpowiednio przygotowani. Bo - jeśli zbytnio się przejmą - może to skończyć się tak, jak w tym przypadku:
                opole.gazeta.pl/opole/1,35114,17083107,Wjechal_celowo_w_dwojke_rowerzystow__ale_nie_bedzie.html
    • klamczuchosiedlowy Re: Kuznia kadr 04.12.14, 11:23
      Gratuluję babazgaga, kramce i cowellowi

To się ujawniam.

W zasadzie po habilitacji (przesilenie wiosenno-letnie 2014) nic nie czułem.
      Aż do czasu gdy przeczytałem opinię jakiegoś habilitowanego, że "ja już nie muszę robić habilitacji" i wtedy zdałem sobie sprawę, że to "nic nie czucie" to jest właśnie czucie tego, że "ja już nie muszę robić habilitacji".

Zacząłem nabierać podejrzeń, że uczcucie "ja już nie muszę robić profesury" może być jeszcze bardziej relaksujące.
    • dala.tata Re: Kuznia kadr 04.12.14, 12:26
      Gratulacje dla babyzgagi i klamczucha.

Co do dzialki, nie martwilbym sie. Proponuje wystapic o uprawnienia interdyscyplinarne :))
      • wedrowiec2 Re: Kuznia kadr 04.12.14, 21:46
        Gratulacje dla nowych, forumowych Samodzielnych Pracowników Nauki:)

Może utworzymy Interdyscyplinarne Konsorcjum Forumowe i zaliczą nas do KNOW-ów?
        • usunieta Re: Kuznia kadr 04.12.14, 22:04
          Wystarczy ze dadza dotacje - na samym szyldzie KNOW nie musi nam zalezec :-)
          • so_no Re: Kuznia kadr 04.12.14, 22:16
            Szczere gratulacje dla Samodzielnych. Ja też jestem tegoroczny.
            Mam pomysła na temat grantu interdyscyplinarnego: "Wpływ Forum DNU na szybkość awansu naukowego".
            • chilly Re: Kuznia kadr 05.12.14, 21:28
              so_no napisał(a):
              > Mam pomysła na temat grantu interdyscyplinarnego: "Wpływ Forum DNU na szybkość awansu naukowego".

Patrzmy perspektywicznie. Może więc raczej: Likwidacja PAKI, KRK i Komisji d.s. Jakości Kształcenia warunkiem uzdrowienia dydaktyki w polskich szkołach wyższych?
        • charioteer1 Re: Kuznia kadr 04.12.14, 23:33
          No to przechodzimy do konkretow. O KNOW-a koniecznie powinnismy wystapic.
          • babazgaga Re: Kuznia kadr 05.12.14, 16:26
            No, mają kiedyś podobno być KNOWy w społ/hum (jeszcze takich nie było), akurat sie nadamy ;)
    • eeela Re: Kuznia kadr 05.12.14, 20:15
      Co tu się porobiło :-) Gratuluję wszystkim :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka