Dodaj do ulubionych

list Wójcika

13.05.15, 13:54
forumakademickie.pl/aktualnosci/2015/5/13/2777/wystapienie-prof-cezarego-wojcika/
Obserwuj wątek
    • charioteer1 Re: list Wójcika 13.05.15, 16:38
      Z listu Wojcika:
      CytatJednak minione półtora roku to też podróż po najciemniejszych zakątkach polskiej nauki i PAN: pobłażliwości dla działań nieetycznych, nierzetelne reguły ocen dorobku naukowego, ignorowanie prawa.

Nic tylko w ramki oprawic i czytac zawsze przed wyjsciem do pracy.

To jest pytanie do Duszynskiego. Nie co prezes PAN zrobil/nie zrobil w sprawie Wojcika, ale co prezes PAN zamierza zrobic w tych trzech wymienionych kwestiach.
    • dobrycy Re: list Wójcika 13.05.15, 16:54
      Mysle że na wiele instytutów padł teraz strach, że i u nich może się taki Wójcik
      zalęgnąć, i jakieśtam działaności naprawcze wprowadzać. Pewnie reszta instytutów
      teraz profilaktycznie zwolni wszystkich kandydatów na reformatorów, którzy sie naoglądali
      i chcieliby nowe porządki wprowadzać.
    • flamengista a ja mam nadzieję na efekt Migalskiego 14.05.15, 00:17
      tzn. jeśli prof. Wójcik będzie jeszcze bardziej medialny (do czego gorąco zachęcam) Pani Ministra nie będzie miała innego wyjścia jak objąć go osobistym parasolem ochronnym i wykorzystać jego popularność dla promocji własnej osoby.

I w takiej sytuacji kręcący lody zastanowią się 2 razy, czy warto.
      • charioteer1 Re: a ja mam nadzieję na efekt Migalskiego 14.05.15, 01:17
        Fla, chyba miales na mysli jakiegos innego ministra.
      • czlowiek.z.makulatury Re: a ja mam nadzieję na efekt Migalskiego 14.05.15, 08:51
        Bobik-Kolarka przeciwko Marysi Marudzie? No daj no spokój, to nawet nie science-fiction, tylko czysta fantastyka.
      • trzy.14 Re: a ja mam nadzieję na efekt Migalskiego 14.05.15, 10:52
        fla,
        ta ministra co najwyżej ogłosi referendum w sprawie jednomandatowych okręgów wyborczych do CK.
        • nullified Re: a ja mam nadzieję na efekt Migalskiego 14.05.15, 15:38
          trzy.14 napisał:

> fla,
          > ta ministra co najwyżej ogłosi referendum w sprawie jednomandatowych okręgów wy
          > borczych do CK.

:D
          i lud uczony poczuje siłę swojego głosu (skoro nie może poczuć siły swych pieniędzy )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka