kasia2355 31.07.05, 11:42 Witam wszystkich forumowiczów ;-) Szukam osób, które zajmują się zagadnieniami z zakresu Systemu Zarządzania Wiedzą w praktyce. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trainings Re: System zarządzania wiedzą 11.08.05, 11:31 Wiedza z zakresu zarządzania - przeogromną jest :) Podaj więcej szczegółów - jakie obszary interesują Cię najbardziej?, jakie ma być praktyczne zastosowanie tej wiedzy?, kto ma być odbiorcą? Czy projektujesz cykl szkoleń, warsztaty? Zwiększasz szansę, że odezwą się Ci co potrafią przygotować szkolenia z danego kawałka. I podaj mail kontaktowy - czasem skrzynki spod nicków gazetowych nie są sprawdzane przez właścicieli - bo służą jedynie do logowania do portalu gazeta.pl Odpowiedz Link
trainings Re: System zarządzania wiedzą 16.08.05, 20:22 Coś stoi na ten temat w ostatnim "Personelu". Odpowiedz Link
kasia2355 Re: System zarządzania wiedzą 17.08.05, 21:59 Dziękuję za info. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
trainings Re: System zarządzania wiedzą 06.09.05, 06:57 I jak postępy w zdobywaniu informacji i poznwaniu ekspertów? Może znalazłaś jakieś ciekawe strony lub lektury??? Odpowiedz Link
kasia2355 Re: System zarządzania wiedzą 13.09.05, 09:01 Witam ;-) Znalazłam trochę informacji w necie. Nadal mam niestety kłopot z dotarciem do kogoś, kto praktycznie poznał to zagadnienie. Tak więc ponawiam apel do wszystkich ekspertów w tej dziedzinie ;-) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
iwa01 Re: System zarządzania wiedzą 13.09.05, 23:03 kiedyś poznałam człowieka, który jako pierwszy w Polsce napisał doktorat na temat zarządzania wiedzą. Bardzo mądry facet, nie wiem tylko czy chodzi Ci właśnie o kogoś takiego. Odpowiedz Link
kasia2355 Re: System zarządzania wiedzą 14.09.05, 09:57 Witam, bardziej interesuje mnie nawiązanie kontaktu z kimś, kto praktycznie wdrażał taki system w swoim zakładzie pracy. Pracuję w firmie, która ma wiele oddziałów porozrzucanych po całej Polsce i chcemy wprowadzić system ułatwiający transfer wiedzy pomiędzy nimi. POZDRAWIAM Kasia Odpowiedz Link
olivveek Re: System zarządzania wiedzą 14.09.05, 21:26 Może w portalu www.nf.pl uda Ci się znalezc trochę użytecznych informacji. Zwłaszcza w dziale "technologie"... są tam publikowane ciekawe artykuły, ja przykładowo znalazłam ten technologie.nf.pl/artykuly/artykul_5729.htm nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi ale może pomoże :) pozdrawiam oliwka Odpowiedz Link
mkepas Re: System zarządzania wiedzą 09.12.05, 00:05 Witam, Jeśli temat nadal jest aktualny, to chętnie podejmę się go w praktyce. Opracowałem metodologię wdrażania zarządzania wiedzą, wykorzystałem to w pracy magisterskiej bazując na doświadczeniach firm konsultingowych. Metodologia opisuje narzędzia informatyczne oraz techniki zarządzania jakie razem z nimi należy wprowadzić w organizacji aby zwiększyć efektywność zarządzania wiedzą (lepszy przeływ informacji pomiędzy działami, tworzenia baz wiedzy, motywowanie pracowników za wkład w wiedzę firmy, itd... ) temat jest cieakwy i chętnie podejmę się współpracy w tym zakresie. Pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link