Dodaj do ulubionych

Gratulacje

25.05.15, 16:08
innpoland.pl/117429,swps-staje-sie-uniwersytetem
Obserwuj wątek
    • dala.tata Re: Gratulacje 25.05.15, 16:16
      Ale nowa nazwa to im nie wyszla.
      • adept44_ltd Re: Gratulacje 25.05.15, 16:19
        też o tym pomyślałem..., stara jest całkiem ok.
        • dala.tata Re: Gratulacje 25.05.15, 16:50
          No wlasnie. I ten uniwersytet humanistycxnospoleczny - najdluzsza nazwa przymieotnikowa w historii europy. I nagle SWPS orzestaje byc skrotem. Rozumiem pozostawienie marki, ale nie podoba mi sie to, jak zrobili.
          • flamengista a mnie zastanawia co innego 25.05.15, 17:35
            koleżanka stamtąd się ewakuowała parę lat temu, mówiąc że wszystko się wali i brakuje pieniędzy.

Czy ten news nie sugeruje jednak, że uczelnia jakość przezwyciężyła kryzys? Byłoby to światełko w tunelu dla tych ambitniejszych prywatnych które stawiają na jakość.
            • nieopierzony Re: a mnie zastanawia co innego 25.05.15, 17:35
              Z lektury wyników grantów można wyciągnąć wniosek, że radzą sobie całkiem nieźle.
            • nullified Re: a mnie zastanawia co innego 25.05.15, 20:17
              flamengista napisał:

> koleżanka stamtąd się ewakuowała parę lat temu, mówiąc że wszystko się wali i b
              > rakuje pieniędzy.
              >
              > Czy ten news nie sugeruje jednak, że uczelnia jakość przezwyciężyła kryzys? Był
              > oby to światełko w tunelu dla tych ambitniejszych prywatnych które stawiają na
              > jakość.

rzeczywistość polega na tym że oba te poglądy są prawdziwe. Szkoła się wali *i* radzi sobie świetnie. Idź (albo jedź) i sprawdź ;)

BTW - mam nadzieję że śledzicie manewry "tow. Browna" w publicznej TV. Warto popatrzeć w naszą przyszłość.
              • nobooks Re: a mnie zastanawia co innego 25.05.15, 20:35
                nullified napisał:

> rzeczywistość polega na tym że oba te poglądy są prawdziwe. Szkoła się wali *i*
                > radzi sobie świetnie. Idź (albo jedź) i sprawdź ;)

A możesz jaśniej?

Byłem tam niedawno na konferencji i wyglądało, że uczelnia bardzo dobrze prosperuje.
                • adept44_ltd Re: a mnie zastanawia co innego 25.05.15, 21:36
                  nobooks napisał(a):

> A możesz jaśniej?

obawiam się, że nie... ;-)
                • nullified Re: a mnie zastanawia co innego 26.05.15, 02:32
                  nobooks napisał(a):

> nullified napisał:
                  >
                  > > rzeczywistość polega na tym że oba te poglądy są prawdziwe. Szkoła się wa
                  > li *i*
                  > > radzi sobie świetnie. Idź (albo jedź) i sprawdź ;)
                  >
                  > A możesz jaśniej?
                  >
                  > Byłem tam niedawno na konferencji i wyglądało, że uczelnia bardzo dobrze prospe
                  > ruje.

a ludziów popytałeś? ;)
                  I niestety adept ma racje, choć akurat z poezyją nie ma to nic wspólnego. Acz awans do grona uniów pewnie im się jakoś zwróci.
    • trzy.14 Re: Gratulacje 25.05.15, 20:18
      A czy będą mieli swoją kawę, jak ich niemiecki odpowiednik, Jacobs University?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka