jasiulek61 07.10.07, 18:53 witam! nie mogę znależc jak postarza się brzegi.jakoś używa się wosku i dalej nic nie wiem.prosze mi podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_k Re: postarzenie brzegów 07.10.07, 20:31 Należy pomalować brzegi farbą, po wyschnięciu przetrzeć świeczką, potem pomalować całość kontrastującym kolorem, a po wyschnięciu delikatnie papierem ściernym przetrzeć tam gdzie była świeczka. Wosk spowoduje, ze wierzchnia farba będzie łatwiej schodzić, odsłaniając tu i ówdzie pierwszy kolor (gdyby nie było świeczki, papier ścierny zdarłby też ten kolor spod spodu). Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_chwila Re: postarzenie brzegów 08.10.07, 00:34 Zapraszam na Portal Miłośników Decoupage - Decoupage Art: www.decoupageart.pl/ :) Wystarczy się zarejestrować, a w menu pojawi się dział Techniki, gdzie w kategorii Techniki postarzania znajdziesz artykuł i kurs krok po kroku jak postarzyć brzegi woskiem, tzw. shabby chic. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiulek61 Re: postarzenie brzegów 10.10.07, 17:27 Bardzo dziękuję.Wyszło mi super! Odpowiedz Link Zgłoś
keirin [...] 23.02.08, 19:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś