Gość: neler IP: 81.210.21.* 19.12.09, 13:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dawid Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: 91.184.215.* 19.12.09, 14:08 Brawo, (re)doktorku - "Hristo Stoiczkow"... Ojczyzna, polszczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solaris Re: Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: *.chello.pl 19.12.09, 14:21 Brawo e-napinaczu, Alfo i Omego, ale to poprawna polska pisownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: 91.184.215.* 19.12.09, 15:26 @Solaris Kto tu się napina, właśnie pokazałeś ;) Najwyraźniej mówimy inną polszczyzną. Pokażesz mi jakieś potwierdzenie tej Twojej poprawnej pisowni (i bez epitetów dasz radę?)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solaris Re: Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: *.chello.pl 19.12.09, 15:38 Odsylam po prostu do zasad pisowni, a ta napinka spowodowana jest tylko i wylacznie ta ignorancja i arogancja jaka pokazales (vide "redoktorku") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: 91.184.215.* 19.12.09, 16:00 @Solaris Gdybyś znał chociażby Bułgarów mówiących po polsku (albo zasady transliteracji np. Greki w języku polskim), nie pisałbyś głupot (bez urazy). A Bułgarzy się teraz też śmieją. No, chyba że piszesz, zgodnie z zasadami Twojej polszczyzny - "Jezus Hrystus". I nie jest to uwaga religijna. Na Bałkanach i w krajach greckojęzycznych Christos (Христоc) to bardzo popularne nazwisko. To jak, podasz swoje przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: 91.184.215.* 19.12.09, 16:03 @Solaris Oczywiście, miałem na myśli imię (napisałem: nazwisko). Ja do błędu potrafię się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: 91.184.215.* 19.12.09, 16:11 @Solaris Gdybyś znał Bułgarów mówiących po polsku, albo podstawy Greki, ew. zasady transliteracji cyrylicy w języku polskim, nie pisałbyś głupot (bez urazy). A tak, Bułgarzy śmieją się teraz z Ciebie. No, chyba że zgodnie z zasadami "Twojej polszczyzny" piszesz też "Jezus Hrystus". I nie jest to uwaga o charakterze religijnym. Imię Christos (Христоc) jest na Bałkanach i w krajach greckojęzycznych bardzo popularne. To jak, podasz zasady, do których odsyłasz? W sprawie "ignoracji i arogancji" - nie masz racji. A jeśli Autor poczuł się urażony, nie potrzebuje chyba Twojej obrony. Sam może do mnie się odezwać. Dobrze wie, jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solaris Transmisja IP: *.chello.pl 19.12.09, 14:13 Czy mecz bedzie transmitowany gdzies w TV, czy trzeba bedzie szukac po streamach? Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Transmisja 19.12.09, 15:33 Gość portalu: Solaris napisał(a): > Czy mecz bedzie transmitowany gdzies w TV, czy trzeba bedzie szukac po streamac > h? orange sport - start o 16:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Klubowe MŚ: Ostatni test Barcelony IP: 91.184.215.* 19.12.09, 16:18 Widzę, że ma tu miejsce frywolne wycinanie komentarzy, które odnoszą się do meritum. Ktokolwiek to robi (misza? nie wierzę...), niech przyjmie moje gratulacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś