dragica 29.09.09, 12:00 W sensie panstwo? Ja w kolejnosci: 1.Hiszpania 2.Meksyk 3.Portugalia 4.USA-gdzies w Arizonie 5.ewentualnie chorwacki Dubrownik albo jakas niedostepna wyspa na Adriatyku... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:03 1) Hiszpania 2) Portugalia 3) Bornholm Odpowiedz Link
stillgrey Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:05 hehe u mnie odwrotna kolejnosc plus szwajcaria, dania Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 16:36 stillgrey napisała: hehe u mnie odwrotna kolejnosc plus szwajcaria, dania Byłas ty dziewczyno kiedykolwiek w Danii??? Tak troszke dłuzej niz przejazdem? A jesli tak - mozesz napisać CZEMU tam? [ IMHO - jedno z najgorszych miejsc do mieszkania i zycia i moge napisac dlaczego ] U mnie: 1. Karaiby / Jamajka 2. Australia/Nowa Zelandia 3. Portugalia ? Hiszpania (a konkretnie: Barcelona) Odpowiedz Link
bernimy Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:08 Hiszpania/Portugalia/Grecja, kolejność przypadkowa Odpowiedz Link
frida-marzec08 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:09 1. Hiszpania: Sewilla (bo najwięcej szkół flamenco ) 2. USA: Nowy York (bo bliżej Woody'ego Allena ) 3. Francja: Paryż (bo tam pięknie jest po prostu...) 4. Wielka Brytania: Londyn (bo lubię deszcz) Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:09 USA, obojętnie gdzie, nawet zadupie jakieś mogło by być hehehe. Byle tylko za zimno nie było . Odpowiedz Link
romashka Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:18 1. Rosja - bo kocham ten kraj 2. Wlk. Brytania - taki piękny akcent mają 3. Hiszpania - ten temperament! Odpowiedz Link
bsl Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:40 a moj mąz wszedzie tylko nie w Rosji D Odpowiedz Link
gandzia4 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 13:55 Bsl-ka padłam Pozdrów swego męża Odpowiedz Link
exotique Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:33 1. singapur 2. wlochy- toskania- zarlabym tam i rosla i zarla i rosla... 3. prowansja - jw 4. NY tam bym sie mogla lansowac, jakbym juz sie nazarla Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 12:36 Japonia, Nowa Zelandia, Holandia ( z naciskiem na Amsterdam), Bieszczady kolejność przypadkowa Odpowiedz Link
mariolkka Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 13:03 A ja 1. Bieszczady (kocham gory) 2. Tu gdzie mieszkam (mam ciesze, spokoj, las dookola czego chciec wiecej) na 3 miejscu sa Alpy po stronie niemieckiej Odpowiedz Link
ajike Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 13:05 Jestem zadowolona z tego gdzie mieszkam. Ale chciałabym móc pomieszkiwać po kilka miesięcy np w: 1) Australii 2) Finlandii 3) Kanadzie 4) Grecji 5) Jordanii i w każdym innym miejscu na świecie. Mam znajomego, który tak podróżuje i bardzo mu zazdroszczę Odpowiedz Link
frida-marzec08 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 13:15 mieszkałam 2 m-ce w Finlandii - mówię Ci, skoda czasu na ten kraj, jest taaak nuuuudny.... Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 13:17 wszystko jedno gdzie byleby lato trwało cały rok Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 13:22 1. Polska 2. Polska 3. Polska na stałe tylko tu i to we wrocku czyli tak jak jest inne miasta też wchodzą w grę ale nie inne państwa. Uwielbiam podróżować - lubię Włochy, Hiszpanię, ciepłe morza i ciągnie mnie żeby zwiedzić Skandynawię, ale mieszkać...eee nie. Odpowiedz Link
marsupilami25 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 13:42 Pytanie nieaktualne, bo spelnilam swoje zyczenie o mieszkaniu na poludniu Francji. Chetnie pomieszkalabym chwilke w NY lub LA, za to zdecydowanie nie w Paryzu (nieromantyczna jestem hehe) Odpowiedz Link
marina0706 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 14:06 widze ze Hiszpania popularna jest, mnie tez sie tam bardzo podobało. ja bym mogła zyc po prostu gdzies na południu Europy nad morzem Sródziemnym Odpowiedz Link
pyzunia2007 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 14:07 Nad naszym polskim morzem Odpowiedz Link
marina0706 do Marsupilami 29.09.09, 14:07 Własnie kobietko a gdzie Ty mieszkasz? i jak do tego doszło ze sie tam przeniosłas? marsupilami25 napisała: > Pytanie nieaktualne, bo spelnilam swoje zyczenie o mieszkaniu na poludniu Franc > ji. > Chetnie pomieszkalabym chwilke w NY lub LA, za to zdecydowanie nie w Paryzu (ni > eromantyczna jestem hehe) Odpowiedz Link
marsupilami25 Re: do Marsupilami 29.09.09, 14:32 Mieszkam w Nicei. Historia jest dosyc dluga, ale streszcze na tyle krotko, zeby nie pisac scenariusza do serialu (a przygody byly, oj byly). Pomysl wyjazdu do Francji zrodzil sie w 2006 roku, na poczatku na kontrakt w malym miasteczku na wschodzie (klimat jak w serialu Plebania), pozniej szybka decyzja o zmianie pracy i wybor: Paryz czy Lazurowe? Slonce, morze i gory - to jest to. Odpowiedz Link
marina0706 Re: do Marsupilami 29.09.09, 14:45 zajebioza!!!! to są fajne historie życiowe, powiemm jedno ze zazdroszczę Odpowiedz Link
ololla Re: do Marsupilami 29.09.09, 15:21 1.Reine (Lofoty-N) 2.Horten (N) 3.Seattle (USA) 4.Pobierowo (PL) Odpowiedz Link
madameblanka Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 15:39 Nowy Jork, ofkors a i Wawka też może być Odpowiedz Link
drosophila.melanogaster Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 16:56 Malediwy.Budzic sie co rano i miec taki widok...az chce sie zyc Odpowiedz Link
grave_digger Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 17:33 Szkocja Anglia nie Walia nie Irlandia może USA Odpowiedz Link
l.e.a Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 17:34 Beskidy ( Czechy lub Polska ) Prowansja Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 20:18 a mnie się zdaje , że tam nuuuudno... same malutkie wysepki, a na wysepkach same hotele.... a sama stolica to taki trzeci świat... niby barwnie i egzotycznie, ale żeby mieszkać.... poza tym to jedno z fajniejszych miejsc nurkowych na świecie, więc pewnie kiedyś w końcu tam pojadę... ale chyba nie wytrzymałabym tam dłużej niż 2 tygodnie.... Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 20:19 to była oczywiście odpowiedź do Malediwów Odpowiedz Link
karra-mia Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 20:19 wszędzie, gdzie jest ciepło i fajnie wiem, wiem, tak to tylko w erze Odpowiedz Link
carmita80 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 20:55 Zalezy od zasobnosci konta, jesli nie musialabym pracowac to znalazlabym kilka miejsc gdzie kupilabym sobie dom i jeszcze kilka gdzie bywalabym czesto. A tak dobrze mi tu gdzie jestem. Odpowiedz Link
adkam77 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 21:01 W Polsce a dokładniej w Gdańsku. Tylko w innej dzielnicy niż obecnie. Odpowiedz Link
totorotot Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 23:10 w usa. Mąż sie nie godzi z racji zobowiązań rodzinnych i pracowych w PL. Odpowiedz Link
agni71 Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 29.09.09, 23:49 Z miejsc, w których byłam na stałe - Portugalia A na jakiś czas chetnie zamieszkałabym w Anglii na wsi natomiast w wielu miejscach jeszcze nie byłam, nie wykluczam zauroczenia... Odpowiedz Link
mamamira Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 30.09.09, 02:11 Ja w kolejności 1.Polska 2.Nowa Zelandia 3.Australia Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 30.09.09, 02:51 po dzisiejszym wieczorze..... w czarnej dupie. :C Odpowiedz Link
prigi Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 30.09.09, 08:57 ogólnie żyć w innym kraju niż RP chyba bym ni eumiała i nie chciała. ale jeśłi już to: 1.Szwecja/Norwegia (klimat podobny do RP z tym, że mają prawdziwą zimę) 2.Słowacja (bo mówisz po polsku a oni po słowacku a i tak każdy się rozumieno i są przesympatyczni) 3.Luxemburg/Lichenschtein (zawsze fascynowały mnie takie małe kraje) ślimaku, jak najbardziej rozumiem twój wybór Wrocka. toż to mój drugi, studencki, dom. na szczęście mieszkam na tyle blisko, że gdy mi się tęskni to wsiadam w auto i po 1,5 h jestem na rynku Odpowiedz Link
bsl Re: Gdzie chcialbybyscie mieszkac? 30.09.09, 09:00 wszędzie dobrze ale w domu najlepiej a mój dom jest tam gdzie moje dzieci i mąz a pojezdzic po świecie i pozwiedzać to bardzo chętnie Odpowiedz Link