dlania 06.10.09, 20:43 Bo mnie dzisiaj sprzedawczyni z mojego warzywniaka na uwagę, że u mnie w domu to tylko ja ja jadam, odpowiedziała: "Wie pani, ja to w sumie tylko dla pani ja przywoże..." Mój mąz twierdzi, że kalarepa smierdzi siarą A ja lubie, kurde. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernimy Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:45 Uwielbiam, wyniosłam to lubienie z domu Ale jakoś nie trafiam na nią ostatnio, muszę znaleźć sobie sprzedawczynię, która bedzie dla mnie ją sprowadzać Odpowiedz Link
drosophila.melanogaster Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:50 Uwielbiam i jadalam od zawsze(jak cala moja rodzina zreszta).Moja mama rowniez robila przepyszna zupe z kalarepy.Kurcze,wlasnie sobie uswiadomilam jak mi tego brakuje...buu Odpowiedz Link
setia Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:49 bardzo lubię kalarepkę, co więcej nawet moje dzieci ją lubią; jedzą ją codziennie przez jakiś tydzień od momentu pojawienia się na straganach, potem niestety dostają kalarepkowstętu i nie chcą na nią patrzeć. ale kalarepkę jadam wczesną wiosną, więc skąd Ci teraz, jesienią kalarepka do głowy przyszła? Odpowiedz Link
dlania Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:51 No ja je własnie teraz kupuje najczęściej, na wiosne miały za dużą konkurencję Własnie skonsumowałam dorodna sztukę Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:51 Ja uwielbiam, moje dziecko też Pani z warzywniaka wozi dla nas specjalnie Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:53 Uwielbiam, wcinam też miękkie części głąbów z kapusty, smakują bardzo podobnie do kalarepy. Odpowiedz Link
esofik Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:44 ja jeszcze wyjadam z kalafiora i brokuł u mnie niestety kalarepę widziałam tylko w chinskim sklepie, a nie chce mi się jeździć do centrum specjalnie po kalarepę Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:54 kocham kalarepke NO I SMAKA MI NAROBIŁAŚ BO SLinka mi cieknie na sama mysl a ja niestety w lodówce ani jednej sztuki ehhh Odpowiedz Link
doral2 Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:55 ja też uwielbiam i mój małżonek takoż tylko, ze kalarepa najlepsza jest na wiosnę i kiedy bulwy nie są większe niż piłka tenisowa, bo większe są łykowate. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 20:59 uwielbiam i młody na szczęśmia ma to po mnie jemy jak jabłko, jemy w zupie, jemy w surówce Odpowiedz Link
socka2 Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:01 lubie ja ja i moje dzieci, a nawet maz -nie Polak. niestety, nie ma tutaj takich rarytasow Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:02 jadamy. czasem surowa czasem duszona na maselku sama lub z innymi warzwykami. mniamniusna jest! Odpowiedz Link
mathiola Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:05 Ja lubię, ale wnerwia mnie jak ma twarde włókna, w zeszłym roku się zniechęciłam właśnie przez to i na razie nie jadłam jeszcze. Zupkę lubię i zwyczajnie, z bułką tartą Odpowiedz Link
princy-mincy KALAREPA!!! 06.10.09, 21:08 Kurde, akurat sobie uswiadomilam, ze mi sie kalarepy chce! A sklepy juz zamkniete JA CHCE KALAREPE!! Odpowiedz Link
arachnela Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:09 No i zrobiłaś mi smaka. Dawno nie jadłam. A uwielbiam gotowaną, kroję na pałeczki jak frytki, solę, polewam masełkiem ze smażoną bułką tartą. A mój mąż lubi tylko na surowo. Odpowiedz Link
inn-ka Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:35 Jem, ale wyłącznie surową. Obieram i wcinam jak jabłko. Ja z tych co i głąbem z kapusty nie pogardzą, jak do babci na gołąbki zajadę to ona pamięta i mi go zostawia... rozczula mnie tym! Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:38 Ech,kalarepa, glab od kapusty. Az mi dziecinstwem zalecialo... Aaaa... No i tezmi narbilysta smaka na kalarepe. Sprawdzeobok w warzywniaku czy jest Odpowiedz Link
deela Re: Czy ktos jada kalarepę? 06.10.09, 21:41 ja jadalam jak bylam mala a teraz sie wstydze Odpowiedz Link
grzalka Re: Czy ktos jada kalarepę? 07.10.09, 19:59 my jadamy całą rodziną, tylko i wyłącznie surową Odpowiedz Link