cudko1 18.10.09, 08:38 laski potzrebuję przepis, ewentualnie watek gdzie ta co robiła podawała przepis, szybko szybko bo nie pamiętam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julilija Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 08:43 to duzooooooooooooo roboty masz przed soba Odpowiedz Link
aga9001 Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 08:45 w niedzielę ranooo , szzzyyybbbkooooo???? Cudak nie wymyślaj... Pośpij jescze Odpowiedz Link
cudko1 Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 08:46 o ja z przyjemnościa, ale zabierz moją młodą i dwójkę siostry któe od 7 rano u mnie Odpowiedz Link
esofik Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 08:47 nigdy nie miałam okazji spróbowac jak smakują? można do czegoś porównać? gotowane czy surowe? Odpowiedz Link
cudko1 Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 08:58 KARTACZY NIE MOŻNA DO NICZEGO PORÓWNAĆ, SĄ JEDYNE W SWOIM RODZAJU I SĄ PYSZNE LEPSZE NIZ BABKA ZIEMNIACZANA< KISZKA< KOPYTKA I PLACKIB ZIEMNIACZANE RAZEM WZIĘTE !!!!!!!!! takie jest moje zdanie Odpowiedz Link
esofik Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 09:41 cudak, no i dupa, nadal nie wiem bo nie lubie placków ziemniaczanych ani babki ziemniaczanej Odpowiedz Link
socka2 Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 17:34 Cudko, a ja mam dwa zamrozone kartacze ogolnie pyyyyyyycha sa!!!!!!!!!! nastepnym razem zrobie wiecej i bede miala na kilka dni do delektowania sie Odpowiedz Link
julilija Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 08:50 www.wielkiezarcie.com/recipe49414.html przepis taki jak ten nic trudnego tylko ja robię z około 5-6 kg swiezych ziemniaków dodatkowo gotowane ziemniaki. gotuje około 1godz.ja robie na 4 dorosłe osoby i mam wtedy obiad tez na 2 dzienmięso do kartaczy robie jak na zwykłe mielone i daję wieprzowe-jak ktos lubi niech połączy z wołowymdo ziemniaków surowych i gotowanych dodaje tez tą skrobię ,która oasiadzie na dnie miski do której bedziesz odcedzac surowe ziemniaki(wyciskac z nich sok) Odpowiedz Link
jkk74 Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 17:40 tak czytam, czytam i się zastanawiam - o czym te dziołchy gadają... a to normalne pyzy z mięsem moja babcia pyszne robi, ale już lata nie te i sił tak nie ma jak kiedyś... Odpowiedz Link
socka2 Re: KARTACZE SZYBKO SZYBKO 18.10.09, 18:21 jkk to nie sa normalne pyzy z miesem!!! to sa kartacze Odpowiedz Link