pina_colada88 31.10.09, 21:26 Czy w słownikach powinny znaleźć się wulgaryzmy? Jak myślicie? Taki temat mi się nasunął przeglądając internetowy wulgaryzmów. Wiem, temat całkowicie nie na sobotę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bryanowa-1 Re: Wulgaryzmy 31.10.09, 21:34 jasne ,ze tak.a jak pojedziesz na węgry i nie bedziesz wiedziała co do ciebie mówia to bedziesz sie usmiechac nie wiedzac ,ze ci ublizaja taki przykład Odpowiedz Link
semida Re: Wulgaryzmy 31.10.09, 21:32 Oczywiście że powinny.Toć to też w polskim słownictwie się przewala nie? Odpowiedz Link
kocicca73 Re: Wulgaryzmy 31.10.09, 21:47 słownik jest zbiorem słów takze wulgarnych to że są wulgarne nie znaczy że nie mają znaczenia, pochodzenia, właściwej pisowni itp Odpowiedz Link
doral2 Re: Wulgaryzmy 31.10.09, 21:56 słowo jest wulgarne wtedy, kiedy je za takie uważamy. na przykład dla mnie wulgarne jest słowo "majtochy"... a dl ainnych wcale nie... Odpowiedz Link
arallia Re: Wulgaryzmy 31.10.09, 22:13 doral2 napisała: > > na przykład dla mnie wulgarne jest słowo "majtochy"... a dl ainnych wcale nie. > .. A idź w majtochy Posikłam się przez Ciebie No i teraz Pina sprawdzi w słowniku czy nie powinno być a idź w majtochach Odpowiedz Link
mathiola Ale przeciez 31.10.09, 21:57 ... znajdują się? Jako dziecko uwielbiałam wymyślać wulgaryzmy i sprawdzać, czy znajdują się w SJP. I - znajdowały się Te najważniejsze przynajmniej. Odpowiedz Link
annabetka Re: Ale przeciez 31.10.09, 22:37 mathiola napisała: > ... znajdują się? > Jako dziecko uwielbiałam wymyślać wulgaryzmy i sprawdzać, czy znajdują się w > SJP. I - znajdowały się > Te najważniejsze przynajmniej. Dokładnie! jest cholera,kurwa,dupa,pizda,chuj też jest..nie wiem z jakich słowników ty Pina korzystasz (do księgarni sio i słownik dobrego wydawnictwa sobie kupuj już ! ) Odpowiedz Link
esofik Re: Wulgaryzmy 31.10.09, 22:45 pina_colada88 napisała: > Czy w słownikach powinny znaleźć się wulgaryzmy? pina,jak na przyszłą panią bibliotekarkę jesteś mało zorientowana w tematyce swoich studiów Takie słowniki już istnieją: polskich, angielskich, niemieckich itd Odpowiedz Link
dlania Re: Wulgaryzmy 01.11.09, 00:08 PIna, czy ja mam deja vu, czy ty już od miesiąca ten sam słownik, kurwa, wulgarymów przeglądasz? Odpowiedz Link
dlania Re: Wulgaryzmy 01.11.09, 08:25 esofik napisała: > Pina tłumaczy wątki deeli > No tak, że też na to nie wpadłam wczesniej, co za głupia pizda ze mnie Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Wulgaryzmy 01.11.09, 00:30 przecie Pani one juz sa od dawna w tych slownikach Odpowiedz Link