agik82 03.11.09, 18:32 jako dzieci? ja naklejki z Kuku-ruku pamiętacie? www.youtube.com/watch?v=FNEoyiFLGKs i papireki z gum Turbo i Donald moja babcia miała sklep, więc dijścia były Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semida Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 18:37 Obrazki z gum"Turbo" i "Kaczor Donald",karteczki z notesików(naj byly wowczas z Krolem Lwem),takie kapsle co się rzucalo w nie czyms i podskakiwaly odwracajac się(nie pamietam nazwy) Odpowiedz Link
metanira Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 18:39 Ja opakowania po czekoladach Jakie to smutne... Moje dzieciństwo przypadło na lata komunizmu ze stanem wojennym włącznie, a wtedy o czekoladach i pomarańczach można było sobie pomarzyć Można było wysłać list do jakichś producentów czekolad z zachodu i wysyłali taki nowiutkie opakowania I jeszcze te maleńkie komiksiki z gum donald Odpowiedz Link
wilma1970 Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 18:48 Ja - śruby, mutry, nakrętki. Miałam tego kilkanaście kilogramów, usystematyzowane. Nie darowałam dziadkowi, kiedy pewnego dnia, gdy byłam w szkole, wyrzucił mi kolekcję. A, i robaki - pod wpływem Geralda Durrella . -- I love mankind; it's people I can't stand. (Linus Van Pelt) Odpowiedz Link
sylki Re: Resoraki i kapsle 03.11.09, 19:08 puszki teraz miałabym za nie parę złociszy Odpowiedz Link
agik82 Sylki 03.11.09, 19:12 mój kuzyn miał tysiące puszek i poprostu je wyrzucił, a teraz narzeka, ze na browara by było Odpowiedz Link
sylki Re: Sylki 03.11.09, 20:05 haha i racje ma Mój zbiór przechowywałam na strychu w mojej kanciapce zwanej klubem Może tysięcy nie było, ale browar by był Odpowiedz Link
agik82 Re: Sylki 03.11.09, 20:34 u niego kolekcja zajmowała wszystkie wolne miejsca w pokoju, u brata też coś przechowywał Odpowiedz Link
hellious Re: Sylki 04.11.09, 09:51 sylki napisała: > Mój zbiór przechowywałam na strychu w mojej kanciapce zwanej > klubem > hehe, tez mialam taki klub W komorce pod schodami Odpowiedz Link
mamolka1 Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 19:06 kapsle, znaczki, papierowe modele żaglowców które potem namiętnie sklejałam Odpowiedz Link
doral2 Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 19:55 donaldowe historyjki. miałam ich ponad dwieście, kiedy mi przeszło i wtedy komuś bezrozumnie oddałam, a teraz pewnie byłoby warte parę groszy Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 20:21 dunie chopisy karty telefoniczne nakrętki od tymbarka. Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 20:25 Najpierw żaby i ślimaki (mama była zachwycona...), potem naklejki wszelkiej maści (takie wklejane do albumów- jakieś psy rasowe, naklejki z "Króla lwa", 101 Dalmatyńczyków, Pocahontas itp.), potem karty telefoniczne (łącznie z grzebaniem po smietnikach w pobliżu budek telefonicznych) i ostatnie co zbierałam- porcelanowe pamiątkowe naparstki kupowane w róznych miejscach na świecie. Odpowiedz Link
karra-mia Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 20:25 kapsle i puszki po piwach, odziedziczyła spora kolekcję po tacie, a potem to nawet nie wiem, co się z nimi stało, wyniosłam do piwnicy i chyba mama je wyrzuciła Odpowiedz Link
milva_barring Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 20:27 historyjki z gum donald i opakowania po czekoladach - oddałam potem siostrze ciotecznej, teraz żałuję Odpowiedz Link
esofik Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 21:08 kartki pocztowe historyjki z gumy Donald opakowania od czekolad Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 21:16 Ja też zbierałam naklejki z kukuruku I komiksy z kaczora donalda i zdjęcia samochodów z gum turbo. Poza tym karteczki i tazosy A pamiętacie przeróbkę piosenki z reklamy kukuruku, którą wszystkie dzieci śpiewały? "kukuruku jest śmierdzące w szkole w lesie i na łące nadziewane kokainą i od tego dzieci giną Lech W. To skosztował i od tego wykitował" Odpowiedz Link
dzidaa Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 21:26 pocztówki puszki gumowe komiksy złotka i sreberka po czekoladach plastikowe zwierzątka kamionkowe zwierzątka Odpowiedz Link
mathiola Re: a co zbierałyście? 03.11.09, 21:34 książki Zbierałam i liczyłam co tydzień Przez chwilę pocztówki, ale przez chwilę. Odpowiedz Link
hellious Re: a co zbierałyście? 04.11.09, 09:50 karteczki do segregatora, moj brat mial caly zegment puszek. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: a co zbierałyście? 04.11.09, 10:27 Ja zbierałam historyjki z gumy Donald - handlowałam obrazkami wymiennie na przerwach . Potem zbierałam różne naklejki im więcej miały brokatu tym lepiej. Było co wklejać do pamiętników. Odpowiedz Link