Dodaj do ulubionych

Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książka)

10.11.09, 09:02
to można jakoś odwrócić pionowo, aby normalnie móc czytać w
komputrze?
Bo wczoraj Stillgrey dała link na ściągnięcie książki o odchudzaniu,
w jest pdf, ale strony są poziomo.
Muszę za bardzo szyją kręcić big_grin, ale może to ma być włąśnie ten
efekt odchudzania? big_grinbig_grinbig_grin

Można to jakoś odwrócić?
Obserwuj wątek
    • figrut Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 09:21
      Można. Spróbuj w edycji "obróć w ...." Właśnie czytam książkę od Stillgrey i to
      do mnie przemawia. Na dodatek kupię sobie książkę Allena Carra, bo skoro z moim
      paleniem tak łatwo się uporał, to mam nadzieję, że z odchudzaniem też mu łatwo
      pójdzie smile
      • stillgrey OT 10.11.09, 09:38
        Figrut, a ja przez Ciebie i ten watek o rybkach na wiosne bede zakladac akwarium
        z biotopem Malawitongue_out mysle o takim 200x50x50(40), mam nadzieje, ze strop wytrzymawink
        Chcialabym zrobic regal z ksiazkami na cala sciane i na srodku umiescic
        akwarium, moze mialabys jakis pomysl jak to technicznie wykonac? regal z drewna
        i stelaz pod akwarium metalowy czy regal z karton gipsu i wymurowac podest z
        cegiel pod akwarium?
        • figrut Re: OT 10.11.09, 10:37
          Ja akwaria ( po za kotnikami) mam na stelażu metalowym który obudowaliśmy.
          Obudowa wykorzystana jest na szafki. To 300 - u góry nic nie dałam, bo tam mają
          wisieć kwiaty i miałabym za bardzo zagracony pokój. Światło odbija, bo mi koty
          pokrywę ( z lustra) stłukły i czekam na nową
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/gg/hj/swog/foHGN2rtRxuN5aLeJX.jpg
          Siedemsetkę można było lepiej zabudować i zagospodarować. Stoi na stelażu, pod
          stelażem jest gruba płyta (jak i pod 300) aby nie było wgniotów od stelaża i
          ciężar był z równomiernym naciskiem rozłożony
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/gg/hj/swog/UZh87mJPMX7B9wUdvX.jpg
          Góra w większości jest zabudowana:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2040166,2,3,Lewa.html
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2040167,2,4,Prawa-strona.html

• stillgrey Re: OT 10.11.09, 10:58
            wlasnie takie dlugie i niskie jak Twoja 700-ka chcesmile

co korzenie i rosliny robia w akwa z rybami z malawi (tangi?)?wink
            dla mnie prawie ideal malawi to takie akwa:
            www.akwarium.org/galerie.php?ID_GALERIA=8&ID_ZDJECIE=157
            aqualog.aquadreams.pl/wp-content/uploads/Malawi_0720_1_KM.jpg
            • figrut Re: OT 10.11.09, 11:08
              Korzenie są z kotnika który jest akurat w warsztacie do uszczelnienia. Nie było
              gdzie tego wcisnąć, a zostawione bez wody znowu trzeba będzie moczyć. Po za tym
              przeprowadził się tam "glonojad", a dla niego celuloza do trawienia jest
              niezbędna. Rogatek jest do oczyszczenia wody. Wędruje sobie z akwarium do
              akwarium. Nie dawaj robić sobie za wysokiego akwarium. Raz, że ciśnienie wtedy
              jest ogromne i istnieje ryzyko pęknięcia, dwa - jak nie masz złodziejskich
              (znaczy się, strasznie długich) rąk, to będziesz się topić przy wystroju dna.
              • figrut Re: OT 10.11.09, 11:09
                A, no i pyszczaki się przeprowadzają do siedemsetki, bo 300 dla nich za mała się
                zrobiła po likwidacji akwarium znajomego smile
              • stillgrey Re: OT 10.11.09, 11:24
                a jaka wysokosc bys polecala? 40 czy 50? bo wiecej na pewno nie bede zamawiac...
                warto przednia szybe opti white?

doczekac sie juz nie moge tego akwawink ale najpierw musze zrobic generalny remont
                w domu i doksztalcic sie w temacie, bo ostatnie akwarium mialam 15 lat temu i
                bylo to kompletnie amatorskie 60luncertain
            • figrut Re: OT 10.11.09, 11:20
              U mnie taki wystrój będzie możliwy po przeprowadzce. To co jest w 300, to
              pozostałość po "fantazji" mojego faceta i jego kupowaniu wszystkiego jak leci,
              bo się jemu podoba. Tam początkowo były łagodne ryby do których dokupywał sobie
              pyszczaki i nawet pielęgnice zebry wpuścił, które żarły wszystko co pływało.
              Zrobiłam tam z lekka porządek i zostawiłam pyszczaki + pielęgnice lubiące twardą
              wodę, a do 700 wrzuciłam większość łagodnych, parę niebieskołuskich, parę
              plamookich i parę pielęgnic meeka - jest miks, ale od 4,5 roku żyją ze sobą w
              zgodzie. Akwa stoi tuż przy oknie, więc nierealne jest stworzenie tam takiego
              pięknego klimatu kamienistego dna. Da radę to zrobić w 700, bo tam nie ma
              światła dziennego. Wtedy łagodne przeprowadzą się do przybudówki. Niestety,
              danio i drobnicę musiałam przenieść do kotnika, bo w tym miksie były jako pokarm.
              • stillgrey Re: OT 10.11.09, 11:30
                no wlasnie... okna
                u mnie akwarium ma byc w "salonie", gdzie na dwoch scianach sa duze oknauncertain ale,
                ze lubie polmrok to zainwestuje w jakies fajne rolety i mam nadzieje bedzie gitsmile

btw. ta 700-ka wygladalaby jeszcze fajniej jakbyscie zrobili czarne tlo z brystolusmile
                • figrut Re: OT 10.11.09, 11:37
                  W 700 nie da się zmienić tła. Tzn. dałoby się, ale trzeba by było zdjąć górne
                  szafki i co najgorsze, to najpierw je wypakować. Tam jest tyle napakowane, że
                  nie opłaca się tego robić. Tło to styropian solidnie zamalowany ciemnozieloną
                  farbą samochodową w sprayu + resztki metaliku. Farba rozpuściła styropian i
                  zrobiła się z tego imitacja porowatej skały z dziurami i górkami.
      • bernimy Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 10:31
        Niestety te okna obrotowe są nieaktywne sad
        • figrut Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 10:39
          Masz inną przeglądarkę do dokumentów ?
          • bernimy Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 10:55
            To samo mam i w domu i w pracy, nieaktywne.
            A niczym innym mi się nie otwiera, albo ja nie potrafię sad
            • figrut Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 11:02
              Spróbuj w takim razie jakimś programem graficznym i wtedy daj w "narzędzia",
              "obraz" albo "edycja" - przekształcenie albo "obrót obrazów". Inny program
              otwierający wybierzesz, jak klikniesz prawym przyciskiem myszy na plik i
              wybierzesz jakąś przeglądarkę do zdjęć (pokaz slajdów, firefoxa - cokolwiek)
              albo program do obróbki zdjęć. Czyli prawy przycisk - otwórz za pomocą....-
              wybierasz program z listy która się pokaże i klikasz OK. albo "akceptuj"
            • stillgrey Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 11:05
              sprobuj wcisnac shift+ctrl+plus, jesli masz adobe acrobat reader powinno zadzialacsmile
              • pina_colada88 Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 11:07
                stillgrey, prześlesz mi tą książkę na gazetowego?
                Proszę suspicious
                • stillgrey Re: Pomoc! czy jak coś jest w pdf poziomo (książk 10.11.09, 11:08
                  masz link do sciagniecia w watku bernimy o dieciesmile
                • bernimy Pina 10.11.09, 11:14
                  masz tu link
                  forum.gazeta.pl/forum/w,88104,102713726,102742172,Re_dieta_caffe_mocca_.html
              • bernimy dzięki, zadziałało :-) 10.11.09, 11:09
                shift+ctrl+plus

big_grinbig_grinbig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka