aniuta75 08.12.09, 19:58 Ja wiem, że od 22 do 6. Ale co w przypadku remontów, kiedy jest wiercenie i stukanie? Coś mi się o uszy obiło, że do 19 można wiercić. Chodzi o mieszkanie w bloku. Wie ktoś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernimy Re: Cisza nocna 08.12.09, 20:02 Nie wiem czy coś takiego jak "19" istnieje, bo u nas by całą noc najchętniej wykańczali (nowy blok) ale ja cierpliwie czekałam do 22 a potem sprawę załatwialiśmy Odpowiedz Link
semida Re: Cisza nocna 08.12.09, 20:54 U nas i do 1 w nocy wykańczają,wiercą itepe.Życie. Sama też chciałabym jak najszybciej skończyć więc się nie wpierdalam...mam nadzieję że mi też nie będą się wpierdalali Odpowiedz Link
ez-aw Re: Cisza nocna 08.12.09, 22:03 Przejdź się do spółdzielni. Powinno być to określone w jakimś regulaminie. W większości bloków głośne prace remontowe wolno wykonywać w godzinach 8-16. Wg kodeksu cywilnego tez w tych godzinach, ale tu jest mowa o przekraczalnej liczbie decybeli. A to bez pomiarów ciężko będzie udowodnić. Odpowiedz Link