tabakierka2 12.01.10, 11:55 jak można nosić coś takiego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bswm Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:02 Podpisuję się rękami i nogami, dla mnie masakra... choćby mi 4-5 stów dopłacali nie wzięłabym Odpowiedz Link
olinka20 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:04 Tabaka nie znasz sie Ja nosze, sa cieplutkie i leciutkie. Można śmiegać cały dzien i noga ci sie nie zmęczy, nie powiem jaka to ulga jak zdejmiesz but narciarski i włżysz takiego lekuchnego buta. I mam w dupie to jak wyglądam Odpowiedz Link
dzidaa Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:04 a to ciapy?????? może byłyby fajne, ale na...................krioterapię Odpowiedz Link
opium74 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:06 no to ja najwyraźniej zaczynam być w tym wieku kiedy powoli mam w dupie wygląd a zaczynam bardziej zwracać uwage na komfort mam pytanie do uzytkowniczek - zastanawiałam się czy one nie przemakają? jak się konserwuje ten wierzch?? bo się obawiam że po jednym spacerze po solno-śniegowej brei będa do wywalenia... Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:08 opium74 napisała: > no to ja najwyraźniej zaczynam być w tym wieku kiedy powoli mam w dupie wygląd > a zaczynam bardziej zwracać uwage na komfort > ale co to za wygoda skoro druga podeszwa się udeptuje - każda użytkowniczka tego dziadostwa taką ma jak to ma nie przeciekać skoro to z zamszu? Odpowiedz Link
olinka20 Opium 12.01.10, 12:37 Kupiłam sobie immpregnator do zamszu popsikałam 2 razy- ale z pewnej odległosci bo plamy sie robia jak za blsiko trzymasz i odpukac w niemalowane- nie przemakają. A w sobote byłam na godzinnym spacerze w lesie, śniegu do poł łydki. Odpowiedz Link
karra-mia Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:05 można do rurek, legginsów na sanki z dzieciakiem Odpowiedz Link
dzidaa Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:10 karra na sanki toto sie nie nadaje, bo to nasiąknie w trymiga Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:07 może nie mam gustu, moze wszystko można, ale one są obrzydliwe po prostu a noga wyglada w nich jak jedna wielka ciapa (one się tak rozciapują na boki, że podeszwa druga się robi) koszmar,no Odpowiedz Link
dzidaa Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:12 a te ciapy to wg producenta kozaki i kosztują 319 zeta Odpowiedz Link
schiraz Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:14 Nic się nie rozciapuje, noszę już kolejny rok i nic się nie rozciapało, może oglądałaś podróby emu, wtedy faktycznie może się podeszwa rozciapywać, ale w moich jakoś nie. I nie nasiąkają, nie wiem czemu, ale nie nasiąkły jeszcze nigdy. Odpowiedz Link
schiraz Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:12 Ja mam dwie pary, krótsze i dłuższe, są idealne na zimę, ciepłe, nie przemakają, bardzo fajne na śnieg z dzieciakami i leciutkie jakby ich wcale na nogach nie było Bardzo mi na obecną pogodę odpowiadają. No wygląd ciapowaty, za to wygoda i komfort bezcenny Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:53 e u mnie co 4 osoba w tym łazi,nie podoba mnie sie osobiscie bo wykrzywiaja sie te buty podczas chodzenia przy podeszwie i czy to te oryginalne czy te podruby jedna mać.ale to moje zdanie Odpowiedz Link
truscaveczka Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:21 A jak można nosić coś takiego? Ohydne, nie? Odpowiedz Link
schiraz Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:24 Tu się zgodzę, jak dla mnie ohydne, choć na pewno mają swoich amatorów Odpowiedz Link
tabakierka2 truskawa:) 12.01.10, 12:27 dla mnie ohydne ale bardziej seksowne niż 'ciapy' Odpowiedz Link
truscaveczka Re: truskawa:) 12.01.10, 12:30 Tabaczka, ale halluksy i to niekoniecznie na starość to raczej od moich by były - a seksowne nie są niestety Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: truskawa:) 12.01.10, 12:38 truscaveczka napisała: > Tabaczka, ale halluksy i to niekoniecznie na starość to raczej od > moich by były - a seksowne nie są niestety eeee...jak ktoś nie ma skłonności do halluksów, to nie będzie miec a od 'ciapek' to platfus murowany, a te zalinkowane nie są najgorsze -gorsze są takie z miękką podeszwą. dobra, na sanki mogą być, ale tylko i wyłacznie p.s jak byłam w górach to jedn laska miała takie (różowe!!!)i próbowała w nich zejść w dół (stromo było dość) -dramat! Odpowiedz Link
misiabela20 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:24 rozciapują się ponieważ często osoby, które je noszą mają jakąś wadę postawy i źle stawiają stopy. wtedy pięta ucieka im na bok, robi się podwójna podeszwa i wygląda tragicznie. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:28 misiabela20 napisała: > rozciapują się ponieważ często osoby, które je noszą mają jakąś wadę postawy i > źle stawiają stopy. wtedy pięta ucieka im na bok, robi się podwójna podeszwa i > wygląda tragicznie. to chyba większość ma platfusa Odpowiedz Link
romashka Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:28 Co do tych ciapowatych - nie wiem, mnie też odrzuca, choc argumenty, że takie komfortowe troche do mnie przemawiają... I jak ktoś nosi np. po zdjęciu butów narciarskich, żeby nogi odpoczęły - super Ale powiedzcie mi dlaczego panienki w Warszawi alnsuja się w takich ciapach? Wypindrzone, wylaszczone, wylelegancone,a na nogach - ciapaki. I to zdezelowane, bo większośc poprzydeptywala podeszwy. Koszmar. I nawet jak wygodne i takie "codzienne" na sanki, na spacer - to i tak bym nie dala tych trzech stów... Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:26 Jak widać można. Sama je noszę i mam głęboko w dupie to, czy ktoś uważa, że są okropne. W zimie przy minusowych temperaturach dużo ważniejsza jest dla mnie wygoda i ciepło,niż to, co sądzi o mnie jakaś tabakierka. Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:28 I jeszcze dodam, że emu się rozciapują jak ktoś nie umie sobie rozmiaru dobrać. Moje wyglądają prawie tak, jak rok temu, gdy je kupowałam. Odpowiedz Link
doral2 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:31 nie to ładne co ładne, tylko to co się komu podoba pikne może nie są, ale wygodne to na pewno! Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:40 funkcjonariusz_angua napisała: > I jeszcze dodam, że emu się rozciapują jak ktoś nie umie sobie rozmiaru > dobrać. miałam na myśli raczej fason niż konkretną markę Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:31 moje emu sie nie rozczłapałt. wyglądają prawie tak jak w dniu zakupu ( Prawie, bo wiadomo ze nosza sladu uzytkowania), ale nie sa rozczłapane. forme trzymaja cały czas. I w brew pozorom takie buty moga b.ladnmie na nodze wyglądac. Trzeba sie tylko odpowioednio do nich ubrać i nie ma tragedyji Na sniegi i tak wole swoje Moon Boots niz emu Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:40 funkcjonariusz_angua napisała: W zimie przy minusowych temperaturach dużo > ważniejsza jest dla mnie wygoda i ciepło,niż to, co sądzi o mnie > jakaś tabakierka. eeetam, że od razu o Tobie -raczej o samych butach jak pisałam - na sanki, na spacer OK, ale do centrum, czy do pracy??? i to jeszcze przydeptane? Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:47 Ale czemu tak Cię to boli? Mi się wiele rzeczy nie podoba, a nie zakładam na ten temat potępiających wątków Wkładam emu jak chodzę do centrum, jak idę na uczelnię też i nie czuję z tego powodu ostracyzmu społecznego. Przy obecnej temperaturze i ilości śniegu na drogach emu się świetnie sprawdzają. W obecnej sytuacji raczej śmieszą mnie kobiety w eleganckich szpilkach, przeprawiające się przez wielkie zaspy śnieżne i zwały błota. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:51 funkcjonariusz_angua napisała: > Ale czemu tak Cię to boli? Mi się wiele rzeczy nie podoba, a nie > zakładam na ten temat potępiających wątków nie bierz tego tak personalnie > Przy obecnej temperaturze i ilości śniegu na drogach emu się świetnie > sprawdzają. W obecnej sytuacji raczej śmieszą mnie kobiety w > eleganckich szpilkach, przeprawiające się przez wielkie zaspy śnieżne > i zwały błota. nie widuję raczej takowych Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: ale ciapy... 12.01.10, 12:58 Ależ nie biorę tego personalnie. Po prostu Ci tłumaczę, że są osoby, które bardziej cenią sobie posiadanie nieodmarzniętych palców u stóp, niż to, czy wyglądają sexi A uwierz mi, że jak jest naprawdę zimno, to czekanie 30 minut na autobus, bez konwulsji, jest możliwe tylko w emu. Odpowiedz Link
madame_zuzu tabakierka 12.01.10, 12:27 tak z czystej ciekawości pytam. Masz dzisiaj wolne? Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: tabakierka 12.01.10, 12:41 madame_zuzu napisała: > tak z czystej ciekawości pytam. Masz dzisiaj wolne? czekam na zadania od szefowej, a że gdzieś poszła, to tak czekam i czekam Odpowiedz Link
perlowy_dzem Re: tabakierka 12.01.10, 12:46 ładnemu we wszystkim ładnie ps. nie - nie noszę Odpowiedz Link
wilma1970 Re: tabakierka 12.01.10, 12:46 For fuck's sake! Kolejny, kurwa, wątek pt. nie rozumiem, jak ludzie mogą??? srać, pierdzieć w swojej obecności nie srać i nie pierdzieć w swojej obecności nosić takie buty ciapy kurwa a ja kurwa nie rozumiem jak można NIE MIEĆ piątki, kurwa, dzieci?????? Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: tabakierka 12.01.10, 12:54 wilma1970 napisała: > For fuck's sake! > Kolejny, kurwa, wątek pt. nie rozumiem, jak ludzie mogą??? > srać, pierdzieć w swojej obecności > nie srać i nie pierdzieć w swojej obecności > nosić takie buty ciapy > kurwa a ja kurwa nie rozumiem jak można NIE MIEĆ piątki, kurwa, dzieci?????? hmm... OK dzięki za odpowiedź NA TEMAT. Meliskę może sobie zaparz czy oodechy przeponą ćwicz. Zapytałam, dostałam odpowiedź, że: 1) wbrew pozorom są wygodne, nie przemakają i tylko źle dobrane są udeptywane (tudzież przez osoby z wadami stóp) 2) niektórym się podobają I tyle w temacie. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: tabakierka 12.01.10, 12:54 madame_zuzu napisała: > od rana tak? Wspolczuje nic mi nie mów, czekam od 8 Odpowiedz Link
18_lipcowa1 w UK nosza takie 12.01.10, 12:54 dodam ze noga ucieka im, znaczy stopa- jest tak jakby obok ,jakby sie zeslizgnela z podeszwy i ciapią tymi nogami tak, jezuu Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: ale ciapy... 12.01.10, 13:06 deela, ty wiesz ze to nie głupi pomysł MOja babcia mająca niegdyś b. duże gospodarstwo mawiała, ze czy to idziesz siano kosic, czy do obory krowy doic czy przerzucac gnój zaqwsze miej na sobie korale, bo nawet przy takich czynnosciach nie mozna zapomniec ze jest sie przede wszystkim kobietą. Jakby do tego wygodne emu zalozyc, to nie powiem ale takie przerzucanie gnoju mogłoby stac sie nawet przyjemne Odpowiedz Link
jkk74 Re: ale ciapy... 12.01.10, 14:34 ciapy jak ciapy... gorzej jak właścicielka ciap ma platfusa i se przydeptuje bokami... to dopiero jest koszmarny widok... bo jak ładnie chodzi i butów nie koślawi to ok... jak wiadomo o gustch się nie dyskutuje Odpowiedz Link
elske Re: ale ciapy... 12.01.10, 15:00 A tam ciapy. Ja za to posiadam na zimę tylko ocieplane kalosze i tylko w nich chodzę. Ciepłe, wygodne i do wszystkiego pasują. Odpowiedz Link
semida Re: ale ciapy... 12.01.10, 15:06 Te są brzydkie ale widziałąm różowe-cudenka Marzą mi się ale za biedna na razie jestem zeby je sobie zafundowac Odpowiedz Link
lineczkaa Re: ale ciapy... 12.01.10, 15:21 Mi tam takie buty nie przeszkadzają, ale widok masakryczny jak nosi to jedna z drugą, której rodzice w porę nie wyłapali koślawości stóp. Lezie to takie z osuniętym buciorem do wewnątrz, ble. Odpowiedz Link
figrut Re: ale ciapy... 12.01.10, 16:14 Gdyby nie były tak cholernie drogie, to z miłą chęcią bym sobie je kupiła, bo wyglądają na mega wygodne, a ja szczególnie zimą głównie na ciepło i wygodę patrzę, a nie na bycie modną. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: ale ciapy... 12.01.10, 16:25 Mnie sie nie podobaja i tak cieple buty nie sa mi potrzebne. Rozumiem za to wszystkich, ktorym zimno. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: ale ciapy... 12.01.10, 16:28 Zawsze jest alternatywa: www.crocs.com/crocs-haley/10646,default,pd.html?cgid=womens-fuzz-collection Odpowiedz Link
figrut Re: ale ciapy... 12.01.10, 16:39 > Zawsze jest alternatywa: www.crocs.com/crocs-haley/10646,default,pd.html?cgid=womens-fuzz-collection Cenowo to nie ma tej alternatywy Mają być tanie, dobre i najlepiej ze skóry Odpowiedz Link
dlania Bardzo ciepłe, zdrwoe i wygodne buty, bez... 12.01.10, 16:26 ...przerostu formy nad treścią. Odpowiedz Link
joanna266 cos w sobie mają:-) 12.01.10, 16:41 choc na codzień jestem pancią na obcasachto posiadam i chetnie nosze latem crocsy. nad emu tez sie zastanawiałam.ta wygoda bardzo mnie przekonuje.z reszta mysle ze mozna sie nawet w emu wylaszczyc gdybyś mówił językami ludzi i aniołów a internetu byś nie miał.. Odpowiedz Link