olinka20 13.01.10, 19:12 My nie, mierzi mnie ten tłum w restauracjach, kinach i centrach handlowych. Rzygać mi sie chce na widok koczowatych seruszek i maskotek z serduszkami w łapkach. Czy tylko ja i mój partner jesteśmy ostatnimi nie-romantykami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 19:14 K. daje mi kwiatka i tyle Odpowiedz Link
rybalon1 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 19:23 tak , głownie wspominamy jak to żeśmy dziecię 5 lat i 9 m-cy temu poczęli w walentynki ....... Odpowiedz Link
alleo1 Re: Obchodzicie walentynki? 10.02.10, 20:06 Yyyyyyyyyyy, matematyk ze mnie żaden, ale jak Ci wyszło, że 69miesięcy (5x12 +9) temu był luty? O_o Odpowiedz Link
zales239 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 19:23 Mnie zawsze prosi mój osobisty na kolację,ale to chyba bardziej on obchodzi bo kocha jeśc. Odpowiedz Link
ez-aw Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 19:25 Obchodzę. Co prawda do knajpy nie idę, bo nie mam z kim młodego zostawić. Ale dostaję jakiś drobiazg i kwiatka od męża. Sama robię kolację przy świeczkach. Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 19:30 Obchodzę. To urorurorudziny mojego męża. Odpowiedz Link
ceres9 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 20:11 a czy to nie jest przypadkiem tak,ze to takie obrzydzenie na sile? wszyscy ida do kina/restauracji to my nie bedziemy tak jak wszyscy brzydzi nas to,prawda?taaak;] brzydza nas maskotki z serduszkami w lapkach!;] a my pojdziemy do kina,ale chodzimy do kina nie tylko w walentynki-ale w walentynki rowniez;] Odpowiedz Link
olinka20 Ceres 13.01.10, 20:23 Przyznaje sie bez bicia, ze mam fobie tłumową, nie znosze przebywać w miejscach zapełnionych tłumami. Zakupy prezentowe przed swietami to dla mnie horror. A mierzi mnie przede wszystkim przymus obchodzenia walentynek nakazany mi przez gazety, radio, telewizje i znajomych... A my wbrew pozorom bardzo sie kochamy, ale nie pokazujemy tego wszem i wobec Odpowiedz Link
ceres9 Re: Ceres 13.01.10, 20:28 ;]] a my tez sie kochamy a walentynki obchodzimy o etam przymus,kazdy swoja wole ma jak nie lubisz tlumow to ja sie nie dziwie ze nie lubisz walentynek dla mnie to okazja jak kazda inna do milego spedzenia czasu;] Odpowiedz Link
aga9001 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 20:19 Nie obchodzimy. Tak jak nie obchodze Hellowina itp. Serduszek nie znoszę, zwierzątek z serduszkami także. Ale obawiam się, iż w moim domu znjadzie się w tym roku osoba która będzie święto to obchodzic Znaczy dziecie moje które ostatnio pytało kiedy mamo są walentynki Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 20:27 Walę Tynki czyli święto budowlańca nie jest to dla nas żaden szczególny dzień bo uczucia okazujemy sobie bez przerwy. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 20:33 chciałabym obchodzić, ale nigdy mi się to nie przydarzyło. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 20:38 damy sobie kartki potem damy se po gaciach i bedzie gut Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 21:06 obchodzimy. Idziemieny na kolację do restauracji i odkąd mamy dzieci to chodzimy z dziećmi. Je też kochamy, więc to także ich/dla nich święto. Odpowiedz Link
doral2 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 21:32 a tak średnio.. jakiegoś kwiatka dostaję albo pudełeczko rafaello, mężu dostaje buziaka, albo co Odpowiedz Link
agusia79-dwa hmmm 13.01.10, 21:42 nie obchodzimy, tak samo jak dnia kobiet- kwiaty wolę bez okazji, a gdyby mi mój chłop wyskoczył z czymś słodkim, to zabiłabym gada bo ja na diecie Odpowiedz Link
karra-mia Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 21:47 tak jak wszytkie te hamerykanskie święta, bo czemuż by sobie domówić radości i szczęscia? Ja wiem, ze ludzie się brzydzą, bo my Polacy to tylko mozemy smutne cierpiętnicze święta obchodzić, rocznice bitew, wojen i takie tam, ale dlaczego nie możemy się cieszyć w takie dni? Jasne, ze się kochamy zawsze, ale to nie stoi na przeszkodzie, zeby kochac się i tego dnia Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Obchodzicie walentynki? 11.02.10, 00:56 Karra mia, pardąsik, ale my, tutejsi mieliśmy święto miłości jak w Ameryce Indianie jeszcze przepasek biodrowych nie znali. I co? I kuffno, kto tam o nim pamięta? Lepsza komercha a usa Odpowiedz Link
deela Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 22:39 nie po co? wszak zaraz mam urodziny? Odpowiedz Link
mathiola Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 22:50 nie i tak. niedawna zupełnie nie, ale jednak w ostatnich latach daliśmy się ponieść wszechobecnej komercji i ten dzień stał się na tyle ważny, żeby przynajmniej spędzić go razem. Znaczy nie dzień, tylko wieczór W domu. Odpowiedz Link
tysia77 Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 22:56 Tak,ja oobchodzę wszystkie okazje.Nie chodzimy w tym dniu do kina ani na kolację,ale jakieś drobiazgi sobie dajemy i spędzamy wieczór razem. Odpowiedz Link
aguacate Re: Obchodzicie walentynki? 13.01.10, 23:16 Obchodzimy. Ot, po prostu jeszcze jeden pretekst, zeby wyjsc i zjesc cos dobrego Odpowiedz Link
arallia Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 00:10 Nie. Nie rezerwuję stolika w knajpie, nie wymyślam wymyślnej kolacji w domu, nie kupuję bzdetów w serduszka dla ukochanego. On też tego nie robi. I chwała mu za to Odpowiedz Link
zia86 Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 00:54 Obchodzimy, tak jak tutaj ktoś powyżej, jak wszystkie amerykańskie i nie tylko święta(Halloween też obchodzimy ) i dzień kobiet i dzień mężczyzny itd. Bo dlaczego nie? W zeszłym roku byliśmy na kolacji, mój jeszcze wtedy nie narzeczony, zamówił miesiąc wcześniej stolik w restauracji, specjalnie przy oknie(bo wie, że ja ten najbardziej lubię, a prawie zawsze tam ktoś siedzi), a potem byliśmy w Stalowych Magnoliach, bo mają tam świetne drinki i muzykę na żywo(akurat był taki trochę rockowy zespół), ale na co dzień nie możemy sobie pozwolić tam, bo ceny nie na studencką kieszeń. A w tym roku jedziemy na romantyczny przedłużony weekend SPA, połączony z nartami, do Zakopanego. I drobne upominki też sobie zawsze dajemy. Odpowiedz Link
bernimy Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 08:28 Obchodzimy ale bez "musu" wychodzenia do restauracji czy do kina Zawsze dostaję kartkę, czerwoną różę (nie tylko na Walentynki) i jakiś drobiazg. Ja też staram się być milsza tego dnia Jak ze wszystkim, "musom" nie ulegam ale też nie neguję wszystkiego za wszelką cenę, tylko dlatego, że obce. A dzikich tłumów też nie cierpię Odpowiedz Link
leluchow1 Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 08:32 Nie, choć chłopu zdarza się z jakąś różą zaplątać. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 08:45 Jako, że Walentynki wypadają w tym roku w niedzielę, to pewnie pójdziemy na obiad albo na deser, jak co niedzielę (zwykle jemy obiad u rodziców i wtedy idziemy sobie na kawę i deser, a jeśli nie jemy u rodziców, idziemy do restauracji naszej ulubionej)-kiedyś w Walentynki byliśmy na lodowisku, innym razem pojechaliśmy pociagiem pod Poznań (do Puszczykowa) na najlepsze podobno lody w okolicy Poznania, ale ja nie jadłam bo za zimno staramy się generalnie spędzać kilka dni w miesiącu'niestandardowo', a Walentynki są fajną okazją. Miśków i tego typu zwierzątek walentynkowych też nie cierpię. Odpowiedz Link
elan-o100 Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 09:17 nie. choć mąż czasem czuje się w obowiązku przynieść jakis wiechec kwiatkow, jak widzi na ulicy prawie wszystkich facetow co spiesza z roza w rece Odpowiedz Link
krzysiek.26 Re: Obchodzicie walentynki? 17.01.10, 17:58 Tak.... podłączając się do tematu. obchodzę wraz z moją połówką zawsze kupujemy sobie jakieś miłe i z subtelnym erotycznym pod tekstem prezenty np www.rudegifts.pl/index.php?p99,jadalne-flamastry to jej kupiłem ostatnio przednia zabawa i artystycznie także można się wyżyć Odpowiedz Link
moonshana Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 09:19 obchodzimy. a poczemu nie? ja uwielbiam dostawać kwiaty i cośtam, a chłop nie wiem czy uwielbia ale dostaje ... cośtam fakcik, mój chłop z kwiatami przylatuje ciągle bo ja lubię a on wie że ja lubię do restauracji i kina nie chodzimy tego dnia, bo mdli mnie na widok samych obściskujących się par. za dużo różu i tyle. Odpowiedz Link
perlowy_dzem Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 10:41 tak - kupujemy sobie po lizaku Odpowiedz Link
joanna266 Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 11:27 obchodzimy.tzn dajemy sobie jakies kiczowate gadzety miłosne.robie dobra kolacyjke albo zamawiamy sushi i zawsze zannaczamy ze to z okazji walentynek.w sumie ten dzien niczym sie specjalnym nie rózni od pozostałych.na co dzien tez u nas miłosnie)) Odpowiedz Link
margotka28 Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 11:27 mój mąż obchodzi. Kupuje mi rafaello albo inne słodycze, które później sam zjada Odpowiedz Link
esse-lte Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 12:06 tak,słodyczowo i czasem gadzetowo ale tak "fikuśnie" czyli jakiś amorek,kiczowate serduszko. Nie mam pompy i nie stosuję zasady typu: róża (koniecznie czerwona),randka w reustauracji i takie wzdychanie do siebie. W zeszłym roku zamiast czekolady była pizza z sercem z ketchupu( heheh jak w reklamie pudliszek). Ot takie żartowanie bo po tylu wspólnych latach to już na pewno miłość)))))))) Odpowiedz Link
ola5777 Re: Obchodzicie walentynki? 29.01.10, 17:22 Ja tez tak lekko ,tradycyjnie z małym upominkiem. W tym roku stoje przed wyborem zakupu któregos z tych gadzetów www.fotouslugi.pl/gadzety_ze_zdjeciem.html Odpowiedz Link
puterko00 Re: Obchodzicie walentynki? 04.02.10, 16:00 A czy myslicie ze fajnie bedzie kupic swojemu meżusiowi np. poduche ze swoja fotka? To ma byc tak raczej na wesoło Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Obchodzicie walentynki? 14.01.10, 19:31 a to zależy, jakoś bez musu, ale zauważamy ten dzień. wychodzic, nie wychodzimy, bo wtedy naprawdę ciężko o miejsce gdziekolwiek (można przeciez pójść 15 z wiekszą przyjemnością...) W tym roku, jak bedę miała wenę, to może kolację przy świecach zapodam..... Odpowiedz Link
ola5777 Re: Obchodzicie walentynki? 10.02.10, 15:59 W sumie masz racje.Wyjscie do kawiarni graniczy z cudem .Dlatego warto po prostu zostac w domu i tutaj cos fajnego zorganizowac. Z mały prezentem. Odpowiedz Link
deodyma Re: Obchodzicie walentynki? 04.02.10, 16:46 nie. jak dla mnie to zadne swieto. Odpowiedz Link
alleo1 Re: Obchodzicie walentynki? 10.02.10, 20:35 Dawniej się zdarzało. Od pewnego czasu już niewiele dat zmusza mnie do świętowania. Czasem nawet trochę zazdroszczę tym, którym się chce. Częściej natomiast odczuwam pewną dolegliwość, że w te różne świąteczne dni nie można swobodnie, niezobowiązująco (bo wtedy akurat jest przecież czas) powłóczyć się po "kominkach" albo gdzieś wyskoczyć, bo albo zakłóca się czyjąś intymność, albo wpada w dzikie tłumy. Ale myślę, że w innych okolicznościach przyrody chętnie bym świętowała i walentynki, i czerwcową Noc Świętojańską, i co tam jeszcze. Dlaczego nie? I uważam, że wcale nie trzeba być w te dni sługą komercji, no ale ja w głębi duszy jednak hmhm... romantyczką jestem. Dla zmyłki po wierchu cyniczną Odpowiedz Link
doniak0 Re: Obchodzicie walentynki? 10.02.10, 22:33 tak, ale nie 14 lutego, bo tego dnia obchodzimy urodziny mężą. Odpowiedz Link
frida-marzec08 Re: Obchodzicie walentynki? 10.02.10, 22:17 My też nie, ja mam Walentynki okrągły rok Odpowiedz Link
malgkrzys Re: Obchodzicie walentynki? 10.02.10, 23:01 Jestem tu nowa..nie obchodzę bo nie mam z kim..jakbym miała to bym obchodziła w każdą minutę roku.. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Obchodzicie walentynki? 11.02.10, 00:53 Można tak to ująć. Tysz mamy święto miłosci, ale Kupalnockę Aura bardziej sprzyjająca i w ogóle Odpowiedz Link