mathiola 04.02.10, 18:09 Pamiętacie tą czeską bajkę o dwóch jełopach? Uwielbiałam ją jako dziecko. Teraz razem z młodymi oglądamy w kółko i zaśmiewamy się do łez Mogę to oglądać bez końca. Nie ma to jak stare dobre bajki No i te napisy po czesku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 18:11 o boskie!! jeszcze taka kreskówka kiedyś była o dwóch pieskach, czarnym i białym, co to im wstrętna czarna wrona przeszkadzała...tytułu niestety nie pamiętam Odpowiedz Link
amoreska Re: Sąsiedzi 04.02.10, 19:14 "Psi żywot", Doral. Uwielbiałam tę bajkę. "Żwirka i Muchomorka" też, z wyjątkiem intro - wtedy było dla mnie przerażające Odpowiedz Link
doral2 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 20:33 amoreska napisała: > "Psi żywot", Doral. Uwielbiałam tę bajkę. "Żwirka i Muchomorka" też, z wyjątkiem intro - wtedy było dla mnie przerażające .." o tenks, tenks, tenks!!! a żwirek z muchomorkiem i ruchałką amelką!! cudo!! intro jest boskie, zawsze na nie czekałam Odpowiedz Link
doral2 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 20:41 psi żywot żwirek i muchomorek krtek heh, aż się łza w oku kręci Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 18:12 mc giver to ptzy nich mały pikuś, z reszta jak pamiętam to te twa goście to typy demolka Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 18:15 z czeskimi bajkami to mi sie kojarzy taki krasnal - zajawka zwiastun dobranocki z wilekim kołem ( chyba?) i - dobraułnoc i naschledano, czy cos w tym stylu Odpowiedz Link
moonshana Re: Sąsiedzi 04.02.10, 18:22 krecik i jego słodkie " ojaajjj" jak się zmartwił bądź zadziwił -- nie jest źle. źle przecież było wczoraj. Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 18:28 Sąsiedzi i Krecik to bajki mojego dzieciństwa, w Czechosłowacji byłam przez 4 lata. Cóż to były za piękne czasy.. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 18:31 Mieli na imie Pat i Mat, ostatnio jak przejeżdzalam przez Czechy to wzbogaciłam sie o takowego. Dotad nie wiem czy o Pata czy Mata Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 20:24 Oglądałam i oglądałm teraz ze starszym a jak. A pamiętacie to : www.youtube.com/watch?v=02D4uqEuELw Odpowiedz Link
buzka25 Re: Sąsiedzi 04.02.10, 20:40 sąsiedzi są ekstra!! ale moj młody jakos nie potrafi sie przekonac, Krecik, bob budowniczy, Tomek i przyjaciele, zreszta i tak dobrze ze nie lubuje sie w tych japonskich bajkach, Pomału przekonuje sie do Bolka i Lolka Odpowiedz Link
karra-mia Re: Sąsiedzi 04.02.10, 21:51 świetna bajka i zaraziłam miłościa do tych dóch łysoli mojego młodego Odpowiedz Link