dlania 09.02.10, 18:18 Ile jedzenie jest w brzuchu dorosłego człowieka? Tzn. w ile godzin/dni po zjedzeniu czegoś to z nas wychodzi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:20 U każdego pewnie inaczej. Jedni mają szybką przemianę materii a inni wolną i wtedy dłużej to trwa. A co żeś zeżarła? Odpowiedz Link
dlania Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:23 No dzięki aniuta za bardzo konkretna odpowiedz A com zeżarła i jak planuje to odzyskac (o matulu matulu matulu) prosze mmnie nie pytac, bo to dla mnie nieco żenująco0krępująca sprawa. Na razie, po 2-dniowych obserwacjach moge stwierdzić, że ja strasznie duzo kukurydzy wpierdzielam i że mój organizm jej nie trawi. Odpowiedz Link
amoreska Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:30 Rzeczy "odzyskiwalne" potrafią wędrować niemal dwa tygodnie od wejścia do wyjścia. Niestety. Odpowiedz Link
dlania Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:35 amoreska napisała: > Rzeczy "odzyskiwalne" potrafią wędrować niemal dwa tygodnie od wejścia do > wyjścia. Niestety. Jasny gwint.... To chyba jednak poplynie moja zguba do morza.... Odpowiedz Link
prigi Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:36 muszę przyznać, ze to bardzo intrygujące stawiajcie dziewczyny, co to może być? - obrączka? Odpowiedz Link
jkk74 Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:38 stawiam na ząb - dlanka liczyła na prezent od zębowej hihihi Odpowiedz Link
totorotot Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 19:48 ajjjj napisz napisz napisz!!!!!!!!! pliiiizzzz Odpowiedz Link
wiedzma30 ok 10.02.10, 06:09 > strasznie duzo > kukurydzy wpierdzielam i że mój organizm jej nie trawi. Nie martw sie, ludzki zoladek po prostu nie trawi kukurydzy... Nie wiem jak zwierzece Odpowiedz Link
dlania Re: ok 10.02.10, 11:56 wiedzma30 napisała: > > strasznie duzo > > kukurydzy wpierdzielam i że mój organizm jej nie trawi. > > > Nie martw sie, ludzki zoladek po prostu nie trawi kukurydzy... > Nie wiem jak zwierzece > Czyli grave jest zwierzęciem))) Odpowiedz wszystkim: nie wiem jeszcze, czy powiem Na razie usiłuje sie nie posrać w pracy... Odpowiedz Link
very.martini Re: ok 10.02.10, 12:46 > Nie martw sie, ludzki zoladek po prostu nie trawi kukurydzy... > Nie wiem jak zwierzece Trawi ludzki organizm kukurydzę jak najbardziej, inaczej cała Ameryka Południowa umarła by z głodu chyba, nie? Nie trawi tylko tych małych pypci, na których ziarenka trzymają się w kolbie. To jedyne resztki, jakie masz prawo znaleźć niestrawione w kupsku. Jeśli znajdujesz coś więcej - czas na detox, hehe. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
madameblanka Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:23 to zależy co zjesz, ale z reguły do 24h. Mięso ok 10h, ryż ok 2h... Odpowiedz Link
dlania Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:25 madameblanka napisała: > to zależy co zjesz, ale z reguły do 24h. Mięso ok 10h, ryż ok 2h... > No jak to? To jak zjem ryż później niż mięso, to co, on mówi: "posuń sie , schabie, ja pierwszy do wylotu!"? I sie bokiem przeslizguje? Odpowiedz Link
madameblanka Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:31 buhahaha, nie, ryz jest łatwiej przyswajalny, ma więcej wody, szybciej rozpuszczają go soki trawienne, ot co. Liczy się też wielkość kawałków jakie polkniesz im większe tym wolniej sie "rozkładają". Odpowiedz Link
grave_digger Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:31 nie to wtedy ryż gnije nad mięsem czekając na swoją kolej Odpowiedz Link
jkk74 Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 18:25 coś mi świta że od 7 do 12 godzin, czasem dłużej... ale pewna nie jestem czy jest na sali dietetyk-specjalista? Odpowiedz Link
jkk74 aha... 09.02.10, 18:31 w samym żołądku jedzenie siedzi chyba do 4-5 godzin... kiedyś się tym mocno interesowałam... co do tej kukurydzy - to bardzo prawdopodobne... nie wszystko jesteśmy w stanie strawić w sumie jeśli czegoś nie trawisz to lepiej usunąć to z jadłospisu niż obciążać swój układ pokarmowy... no to żem sie pomądrzyła Odpowiedz Link
dlania Re: aha... 09.02.10, 18:34 No co ty? Jak ja nie trawie kukurydzy to znaczy że ona ma dla mnie prawie że zero kalorii To ja tym bardziej ją do swego jadłospisu wprowadze Odpowiedz Link
grave_digger Re: aha... 09.02.10, 18:40 to znaczy, że może warto przez pół roku łykać probiotyki. jakoś pomóc jelitom w odnowie i wtedy będzie srać zmieloną kukurydzą Odpowiedz Link
dlania Re: aha... 10.02.10, 12:06 grave_digger napisała: > to znaczy, że może warto przez pół roku łykać probiotyki. jakoś pomóc jelitom w > odnowie i wtedy będzie srać zmieloną kukurydzą Grabażowa, nie indoktrynuj mnie, bo cie będe musiała opierdolić Mnie tam jest dobrze z moimi robalami i glonami. Odpowiedz Link
jowita771 Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 19:18 Ja po czterech dniach odzyskałam monetę, którą połknęła moja córka. Odpowiedz Link
amoreska Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 19:47 Po czterech? To bardzo szybko! Ja dopiero po 13 Odpowiedz Link
karra-mia Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 19:51 dlania nie bądź taka, pochwal się, co żeś zezarła hmmm? Odpowiedz Link
bernimy Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 19:58 Zależy od jedzenia, np. musztarda siedzi 9 godzin i wielkości kęsów i przemiany materii. Odpowiedz Link
esofik Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 19:59 dlania, najedz się suszonych moreli, szybciej Cię przeczyści Odpowiedz Link
beata985 Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 20:06 hahaha to się dlania w g..nie będzie paprała przez najbliższe dni nie no, taka świnia nie jestem, współczuję.... a coś zjadła??? weż coś przeczyszczającego.... Odpowiedz Link
d_dora Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 20:13 no i nie chce sie cholera nam przyznać... moj brat mało nie połknął kiedyś niespodzianki-bratowa robiła mielone i nie czuła kiedy jej się obrączka zeslizgnęła-była troszkę luźna. w końcu przy obiedzie akurat jej mąż na to trafił-dobrze że nie połknął bo on dosyć zachłannie je i zamiast dobrze gryźć to połyka Odpowiedz Link
dlania Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 20:50 Dziewczyny, jakie przeczyścić, ja do pracy chodze! Juz dzisiaj myślalam że se korka wsadze, żeby mój drogocenny stolec do domu donieśc Odpowiedz Link
mathiola Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 20:16 buhahahahahaha Dlania, niech zgadnę - ząbkujesz i cierpisz na kompulsywne gryzienie??? Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Mam dziwne pytanie 09.02.10, 23:51 u mnie chwile he heh tak mnie sie wydaje Odpowiedz Link
esse-lte cola 10.02.10, 08:48 kup sobie colę light coby nie łapać kilogramów,wypij ze trzy szklanki i masz przeczyszczenie murowane. Po dwóch dniach "oczyszczania" colą sama się zdziwisz ile się TAM mieści a co połknęłaś? Klocek lego ))))))) Odpowiedz Link
inn-ka Re: cola 10.02.10, 10:26 gdzieś w tv widziałam radę, żeby do pół szklanki wody dosypać nasion sezamu (nie pamiętam ile). Potem obserwujesz kiedy ten sezam z ciebie wyjdzie i już masz mniej więcej odpowiedź ile zajmuje ta droga. Powodzenia Odpowiedz Link
very.martini Re: cola 10.02.10, 12:47 Tylko niech czarnego sezamu nie sypnie, bo jak ma wzrok słaby, to nie odróżni. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
facet_l Re: Mam dziwne pytanie 10.02.10, 10:28 Urodziłaś już swój drogocenny stolec????? Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Mam dziwne pytanie 10.02.10, 10:30 Dlańka a jak juz odzyskasz zgube, to powiesz co to było ? Odpowiedz Link
gorgolka Re: Mam dziwne pytanie 10.02.10, 10:41 jak moja babcia i kuzynka łykały w czasach słusznie minionych złoto na granicy, takie pierścionki i inne łańcuszki zapakowane w obłe pakieciki łykało się przed radzieckopolską granicą żeby wwieźć do Polski to po 3-4 dniach odzyskiwały, podobno do tygodnia to trwało u różnych ludzi. a co do pożywienia w brzuchu to raczej dłyżej niż wspomniane 2-4 godzin. Ostatnio mały miał rotawirusa i biegunkę dużą, był na samej piersi i lekarka kazała zacząć dawać marchew to tą marchwią pomimo biegunki po ok 10-12 godzinach zaczął na pomarańczowo robić. W domu spróbuj popołudniu wypić szklankę mocno ciepłej wody, ale tak by się nie oparzyć, to nie powoduje biegunek, ale jak coś masz w jelitach to w ciągu kilku minut powinno popchnąć Odpowiedz Link
very.martini Re: Mam dziwne pytanie 10.02.10, 12:54 Wiesz, niedawno czytałam artykuł o przemytnikach narkotyków, co to po kilogramie z hakiem kapsułek wypełnionych narkotykiem się potrafią nałykać A potem jeszcze lecieć z tym przez dwa kontynenty. A potem jeszcze wydalać na gwizdek niemal. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link