stillgrey 16.03.10, 15:26 do jakiego wieku dzieci ich uzywaja? warto kupic dla 3,5 latka (104cm, 17kg)? moze jakies konkretne modele polecacie? chodzi mi o taki montowany do ramy nie do bagaznika. dzieki z gory Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stillgrey Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 18:51 dzieki za link juz w sumie wszystko wiem, ale nadal nie moge sie zdecydowac na konkretny model, chyba po prostu zainwestuje w sprawdzonego hamaxa. Odpowiedz Link
pulcino3 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 18:57 a mi sie takie coś podoba tylko nie wiem czy na 3-4 latka się nadaje Odpowiedz Link
cudko1 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:01 ja sie co prawda jeszcze nie znam na tym, bo zakup przede mną, ale to co zalinkowałaś pulcino wydaje mi sie okrutnie niebezpieczne jakies takie mało stabilne i nie wiem cały czas widzę samochód, który omija rower a wali w te coś Odpowiedz Link
pulcino3 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:09 mi się zaś wydaje , ze ta na rame to są mało stabilne, wygodne i w ogóle. Ale szczerze, to ja jestem totalny laik w te klocki, nawet rowerem nie jeżdżę, jedynie , co to beęąc za granicą bardzo dużo tego typu środka transportu dla dzieci widziałam, czyli może to jednak nie jest takie strasznie niebezpieczne. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:15 oglądałam to akurat przed chwilą na allegro, jedynie pisze, że waga max to 26kg, ale kosztuje toto prawie 1500zł Odpowiedz Link
stillgrey Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:42 tedesca, tu masz za 400: allegro.pl/item961995399_przyczepka_rowerowa_do_przewozu_dzieci_super_cena.html tez wlasnie sie nad tym zastanawiam, ale z tego co wiem, po polskich drogach nie wolno z taka przyczepka jezdzic no i maz sie upiera, ze to duzo bardziej niebezpieczne od fotelika i on by sie nie podjal z tym jezdzic na pewno jest wygodniejsze zarowno dla dziecka jak i dla rodzica, zabezpiecza dziecko przed deszczem, owadami itd., ale bezpieczenstwo jest dla mnie na pierwszym miejscu, wiec chyba jednak fotelik Odpowiedz Link
tedesca1 Re: fotelik rowerowy 17.03.10, 08:18 o rzeczywiście, to tamten jakąś cenę z kosmosu miał, my właśnie chcemy kupić, podobał nam się takie na ramę, gdzie dziecko jest z przodu rodzica, ale tam są ograniczenia wagowe, a nasz "maluch" jest ciężki więc zostaje chyba tylko taki fotelik na bagażnik Odpowiedz Link
nutka07 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 20:08 My mamy taki dla dwojki dzieci i jest super. Chcielismy kupic normalny podwojny wozek ale maz widzial gdzies i zaproponowal Chariota. Synek dopoki nie siedzial dobrze jezdzil w specjalnym 'foteliku'. Wozek jest stabilny, z kazdej strony mozna ustawic amortyzatory w zaleznosci od wagi dzieci. www.chariotcarriers.com/english/html/corsaire_xl.php?flaID=gallery Waga do 45kg, dyszel zdejmujemy i mamy z przodu dwa skretne kolka, mozna miec jedno duze z porzodu albo i narty zamiast tylnich kol Wozek niesamowicie lekko jedzie i jest skretny. Z dwojka dzieci i bagazem popycham go lekko jena reka i kieruje. Peg pregeo spacerowka z jednym dzieckiem duzo ciezej chodzi. Mamy go 1,5roku i uwazam go za bardzo udany zakup. Jezeli ciezka rowerowa sie skonczyla i jedziemy ulica to dzieciaki i tak sa w srodku bo ja jade z tylu. Choragiewke mamy, swiatla wszyscy mamy. Odpowiedz Link