doral2 22.07.10, 21:24 ze śmietnika wali jak z murzyńskiej chaty. dosypać czegoś czy jak?? bo nie zdzierżę, zanim śmieciarze przyjadą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakarolla Re: śmierdzący problem :/ 22.07.10, 21:27 jedyne rozwiązanie, to przenieść go w miejsce gdzie nie będziesz czuła Nie znam żadnych środków, które by ten smród zmniejszyły Odpowiedz Link
doral2 Re: śmierdzący problem :/ 22.07.10, 21:38 nie mam gdzie przenieść, stoi przy furtce, pod drzewem, jak przechodzę to mnie odrzuca Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: śmierdzący problem :/ 22.07.10, 22:47 se zamów pana czysciciela kibli na dzień wywózki smieci.na bank masz w smietniku mady i one se tam balange urzadzaja:p Odpowiedz Link
bei Re: śmierdzący problem :/ 22.07.10, 23:00 Do worka na smieci wrzucam na dno troszkę żwirku dla kotów- pochłaniającego fetor- DZIAŁa...już drugi rok i problemu nie ma Odpowiedz Link
e.logan Re: śmierdzący problem :/ 23.07.10, 10:20 dziala ale oprocz tego proponuje umyc kibel od smieci. U mnie n ie ma czyscicieli kibli wiec mocny fikolek z whiski i gumowe rekawice i wąż z woda.. i hessa.. Odpowiedz Link
bei Re: śmierdzący problem :/ 23.07.10, 13:40 dobrze jest wkładac wielki wor ochronny do pojemnika smietnikowego- nie tzreba poźniej myć tych koszy Odpowiedz Link
doral2 Re: śmierdzący problem :/ 23.07.10, 13:53 śmietnik jest myty po każdym wywozie. chodzi o to, że są upały, śmieci gniją, śmierdną i śmierdzą. kiedy jest chłodniej, nie ma tego problemu. no nic, jakoś do rana się przemęczę, bo rano wywożą. pomyśle o tym patencie ze żwirkiem kocim Odpowiedz Link
iwoniaw Zasyp wapnem ;-) 23.07.10, 15:17 Nie tylko śmierdzieć tak nie będzie, ale rzeczywistą dezynfekcję przeprowadzisz. Odpowiedz Link
prigi Re: śmierdzący problem :/ 23.07.10, 20:44 odpisałam ci już o 7 rano, ale mój wybitnie głupi komp w pracy nie chciał mi tego puścić na stronę magla stosuj wapno, najlepiej chlorowane(broń cię Panie Boże przed gaszonym). nie wiem tylko czy dostaniesz to w sklepie. Odpowiedz Link
prigi Re: śmierdzący problem :/ 24.07.10, 17:11 źle się wyraziłam-wapno gaszone jest silnie żrące i może powodować poparzenia zarówno skóry jak i dróg oddechowych. a wapno chlorowane jest stosowane np w oczyszczalni ścieków do przesypywania tzw skratek-dezynfekuje je, zmniejsza ilość drobnoustrojów rozwijających się oraz zmniejsza uciążliwość zapachów-pisze to kobieta, której płacą za to, że wchodzi na oczyszczalnie i nie mdleje przy byle zapachu Odpowiedz Link
mallard Re: śmierdzący problem :/ 24.07.10, 17:59 doral2 napisała: > wali jak z murzyńskiej chaty. [...] zanim śmieciarze przyjadą Najpierw to przyjadą po Ciebie policjanci, bo jesteś rasistką! Odpowiedz Link