doral2 29.09.10, 20:48 dajecie przecier pomidorowy do bigosu?? a przy okazji - kto mi cebulę poszatkuje?? bo zawsze płaczę rzewnie przy tej czynności Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidaa Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 20:52 tak dajecie... a na łzotok proponuje okularki pływackie, działa Odpowiedz Link
olinka20 Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 20:52 Mój tato daje. A co do szatkowania to zapraszam w domu mam mistrza szatkowania ! Szatkuje jak mistrzowie kuchni w tivi, nie odrywajac czubka noza od deski Odpowiedz Link
doral2 Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 20:54 twój miszczunio od szatkowania_i_cudów_w_kuchni przygnębia mnie i dołuje Odpowiedz Link
olinka20 Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 21:00 Nie tylko ciebie... Mnie tez czasem dołuje, ze lewa w kuchni jestem wybitnie. Odpowiedz Link
nadrugiemiania olinka??? 07.10.10, 18:03 a co wy szatkujecie , bo ja bigos robię tylko i wyłącznie z kapusty kwaszonej.Kupuję taką mocniej ukwaszoną i mniej, mieszam i dodaję całą resztę. Odpowiedz Link
mamakarolla Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 20:59 ja daje, bo bigos bez koncentratu to nie bigos czasem daję też pomidory w puszce. A cebulę i nóż umyj w bardzo zimnej wodzie przed krojeniem, pomaga Odpowiedz Link
sewa.49 Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 21:32 To zalezy jak robie wiosenny bigosik z mlodej kapusty to nie daje przecieru. Jak robie z mieszanej kapusty to daje. A wlasnie jakos ostatnio bigos za mna chodzi, a Doralowa jeszcze mi smaka napedzila Odpowiedz Link
ez-aw Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 21:28 Daje przecier. Jak będziesz kroić cebulę, to zapal obok świeczkę. Trochę pomaga. Odpowiedz Link
mandziola Re: pytanie bigosowe... 29.09.10, 22:19 Ja nie daje.. ale ja bigos gotuję 4 dni minimum.. Wtedy ma juz taki kolor i smak, że koncentratu nie trza.. Odpowiedz Link
doral2 Re: pytanie bigosowe... 30.09.10, 18:24 mandziola napisała: > Ja nie daje.. ale ja bigos gotuję 4 dni minimum.. Wtedy ma juz taki kolor i sma > k, że koncentratu nie trza.." u mnie nie ma szans, najpóźniej drugiego dnia zeżrą cały gar...rodzinę mam dużą Odpowiedz Link
mandziola Re: pytanie bigosowe... 07.10.10, 23:17 Kochan.. ja bigos gotuje w garze 15 litrowym) Co zostanie to zamrazam.. i jest jeszcze lepsze) I ja np. wina nie dodaje.. ale sliwki tak. Odpowiedz Link
malgoska34 Re: pytanie bigosowe... 30.09.10, 10:34 Dajecie, ale nie za dużo ok, 3 łyżeczek na gar. Odpowiedz Link
moonshana Re: pytanie bigosowe... 30.09.10, 11:25 cebulę na pół godziny do zamrażalnika. wyciągnąć, pokroić od razu. nawet łza nie poleci. Odpowiedz Link
ona_bez_ogona Re: pytanie bigosowe... 30.09.10, 11:54 Mniam mniam- narobiłaś mi chęci na bigosik... Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: pytanie bigosowe... 04.10.10, 01:36 ja daje dwie tubki koncentratu do bigosu,ma byc mocno pomarańczowy i mocno pomidorowo-bigosowy.dałam kiedys pomidory w puszcze chyba ze 4 puszki i smak mię bardzo rozczarował Odpowiedz Link
nadrugiemiania Re: pytanie bigosowe... 07.10.10, 18:02 Nigdy nie daję.Bigod gotuję 3 dni, coś jak powidła np.Zamiast koncentratu dodaję suszonych śliwek.Nie lubię bigosu z przecierem. Odpowiedz Link
hs79 Re: pytanie bigosowe... 07.10.10, 21:08 Nie lubię bigosu z kiszonej kapusty - robię tylko ze świeżej. Zawsze daję koncentrat pomidorowy, ale na końcu gotowania razem z przyprawami (podobno jeśli da się go wcześniej to warzywa będą twarde). Co do cebuli to mi pomaga krojenie pod włączonym wentylatorem w kuchni Odpowiedz Link
doral2 Re: pytanie bigosowe... 07.10.10, 21:22 ze świeżej kapusty to nie bigos. i nie pytałam o preferencje smakowe, tylko o koncentrat do bigosu Odpowiedz Link