Dodaj do ulubionych

Problemy zdrowotne...porada?

22.11.10, 15:53
Witajcie...
Bedzie troche dlugie...wybaczcie.
Nie do smiechu mi, bo malo pisze, a jak juz napisze to niestety problemy..
Od maja wicznie choruje (migdalki) po drodze tez zapalenie sokrzeli calkiem niedawno i ...wlasnie leze w lozku, migdalki znow.
Poniewaz od maja bylam juz na nie chora 7 razy, stwierdzono, ze mi je wytna, nadal czekam na operacje..jestem na liscie.
W miezdyczasie znow zachorowalam i na razie nie mam ropy, ale wykryto mi w wymazie, do ktorego lekarza "zmusilam" po paru mcach...:ESTREPTOCOCO HEMOLITICO GR C, co w tlumaczeniu jest chyba paciorkowcem.
O gr C nie ma prawie nic w necie, lekarz gowno mi powiedzial, dal jak zwykle antybiotyk, a ja juz nie wiem co robic..
Antybiotyk na bazie penicyliny: amoxicilina (nie znam odpowiednika polskiego), ktory juz czasem bralam i konczylo sie zastrzykami z penicyliny, bo nic nie pomagal..
Jestem zalamana, bo od maja jestem duchem siebie, na nic nie mam sil, boli mnie glowa, miesnie, czuje sie grypowo jakby, do tego wieczny katar, kaszel i gardlo..
Gdy mialam rope i straszny bol bralam leki,ale doszlo do tego, ze nie dzialaly, specjalista powiedzial mi, ze mam wytrzymac do operacji, bo antybiotyki nic nie daja, a staram sie leczyc tylko metodami naturalnymi.
A teraz znow mi daje antybiotyk! Choc nie ma rope, sa duze migdaly i czerwone, ale od maja wciaz sa duze...ech..
Czuje sie zagubiona, moze ktoras wie cos o tym paciorkowcu i w ogole mnie pocieszy..?
Juz sie chyba zaczne modlic o ta operace wyciacia migdalkow...
Obserwuj wątek
    • prigi Re: Problemy zdrowotne...porada? 22.11.10, 16:16
      mogę tylko przytulić, bo, odpukać, w życiu nie miałam anginy itp, więc nawet nie wiem jak się migdalki leczy.
      a może skonsultuj się z jakimś dobrym laryngologiem?
      • w_miare_normalna Re: Problemy zdrowotne...porada? 22.11.10, 16:35
        Wiem coś o migdałach, niestety.
        Od około 11 lat choruję średnio co miesiąc na zapalenie tchawicy. Pewnego razu dstałam skierowanie do laryngologa, tam stwierdzono, że rzeczywiście jest to wina migdałów. Dostałam skierowanie do szpitala, miałam iśc się zapisac, zeby zarezerwowali mi miejsce. No i nie poszłam .. wystraszyłam się, więc męczę się nadal. Niestety o ile wtedy był lęk przed szpitalem, teraz i tak nie mogłabym iśc na wyrwanie bo nie miałabym co zrobic z młoda. Chociaż słyszałam, ze są szpitale gdzie rano wycinają i po połołudniu można wyjśc do domu. także w poniedziałek idę się dowiedziec do rodzinnej czy radzi te migdały w końcu wyciąc czy nie ..
    • ez-aw Re: Problemy zdrowotne...porada? 22.11.10, 16:35
      Napisz maila do nadrugiemiania. Ona może coś wiedzieć na ten temat.

A ja przytulam i pozdrawiam.
    • grave_digger Re: Problemy zdrowotne...porada? 22.11.10, 16:50
      moninia2000, a odrobaczałaś się kiedykolwiek???
      • moninia2000 Re: Problemy zdrowotne...porada? 22.11.10, 19:01
        Dziekuje za porady i wsparciesmile
        Na pytanie o odrobaczenie odpowiadam: tak, lekami oraz co jakis czas ziola odpowiednie pije, leki homeopatyczne, bo gl.tymi sie wspomagam, staram sie uwazac ogolnie na leki.
        Boje sie jednak,ze sprawa zw.jest z kotem...
        W marcu adoptowalismy kota ze schroniska...
        Lekarz mowi, ze nie dlatego, ze czas na migdalki i tyle. Ale testow mi nie zrobil..W ogole prosic ciagle musze...o wszystko.
        Z tym kotem sama nie wiem...nie musi byc przyczyna, bo kiedys tez mialam kota i nie chorowalam..
        Widzialo mnie juz trzech laryngologow, kazdy z nich skierowal mnie momentalnie na operacje, bo mowia, ze dlugotrwale problemy z migdalkami dzialaja na serce i powoduja problemy...Moja babcia wlasnie przez takie zle leczone i w koncu pozno wyciete migdalki miala potem problemy z sercem, a do teraz juz pare operacjisad
        Ja po prostu czuje sie bezsilna, bo bylam od maja u tylu lekarzy, ze szok, jestem na liscie szpitala. Laryngolog (ostatni) mowil mi, ze gora miesiac czy poltora poczekam na operacje, ale...minely juz ponad dwa i...nicsad
    • wiedzma30 Re: Problemy zdrowotne...porada? 22.11.10, 19:51
      paciorkowce grupy C
      Twoj to po lacinie - Streptococcus haemolyticus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka