sewa.49 03.12.10, 20:40 chodzi mi o miejsce w domu Waszego pupila. Gdzie trzymacie swoje zwierzaki i ich miski. Moj pies ma swoje miejsce na przedpokoju. Zastanawiam sie teraz gdzie go ulokowac po przeprowadzce Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mearuless Re: Koszyk, kuweta.... 03.12.10, 20:44 moj ma kuwete w przedpokoju a zarcie w pokoju ewy, bo to ona go ma karmic wedle naszych przedkotowych ustalen. spi z nami wiec legowiska jako takiego nie posiada. zabawkami sie bawi ewy.szczegolnie kocha lalki barbie i pileczki. a w zasadzie caly dom nalezy do kota bo kot tez czlowiek i nie mozna go ograniczać Odpowiedz Link
doral2 Re: Koszyk, kuweta.... 03.12.10, 20:49 jako posiadaczka psów odpowiadam - legowiska są w kuchni pod schodami i miski też. z legowisk psy są uprzejme korzystać gdy jesteśmy w kuchni. gdy jesteśmy w salunie, to leżą na kanapach. gdy jesteśmy w sypialni, to leżą w łóżku pod kołdrą. jeden się wyłamuje i czasami leży na podłodze, a czasami na legowisku w sypialni, to legowisko jest jego osobiste i dwa drugie psy w nim nie leżą. jeden psioch przynosi psie chrupki do salunu, a i do sypialni też, bo jeszcze by z głodu umarł po drodze do kuchni pod kołdrą też mi się zdarzało psie chrupki znaleźć, wszak droga z piętra na parter do miseczki daleka, co nie? Odpowiedz Link
sewa.49 Re: Koszyk, kuweta.... 03.12.10, 20:55 Doral Twoje psy maja lepiej jak niektorzy ludzie i do tego bardzo towarzyskie som Odpowiedz Link
doral2 Re: Koszyk, kuweta.... 03.12.10, 21:11 sewa.49 napisała: > Doral Twoje psy maja lepiej jak niektorzy ludzie i do tego bardzo towarzyskie s > om .." zapomniałam dodać do kompletu, że mają zimowe kurteczki i jesienne sweterki, w które są rano ubierane Odpowiedz Link
sewa.49 Re: Koszyk, kuweta.... 03.12.10, 20:51 > a w zasadzie caly dom nalezy do kota bo kot tez czlowiek i nie mozna go ogranic > zać Mea ai loviu Odpowiedz Link
schiraz Re: Koszyk, kuweta.... 03.12.10, 21:16 Kuweta jest w przedpokoju (nikt nie pamięta o otwieraniu łazienki i kotom zdarzyło się zamanifestować swoje niezadowolenie z tego tytułu pod drzwiami) Toffi śpi z nami, Łatek śpi wszędzie gdzie miękko, byle nie w łóżku. ------ Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia. Odpowiedz Link
ez-aw Re: Koszyk, kuweta.... 03.12.10, 21:24 Moja miała kuwetę w łazience (na drzwi zakładałam ogranicznik - taki sam jak dla dzieci, by nie przytrzasnęły palca). Spała różnie: w swoim koszyczku na szafie (uwielbiała wysokości), na krzesłach, na łóżku jeśli było wolne. Miski w przedpokoju. Odpowiedz Link
dezetta Re: Koszyk, kuweta.... 04.12.10, 09:49 Miski w kuchni, kuweta w kiblu, legowisko/koszyk w "saloonie" mimo że kot i tak śpi gdzie chce Odpowiedz Link
mankencja Re: Koszyk, kuweta.... 04.12.10, 11:42 kuweta w kiblu, miska w kuchni, liczne legowiska: we wnęce w przedpokoju, bo tam idą rury od ogrzewania, wiec podloga jest ciepla na najniższej półce regału na parapecie w sypialni w szafie na majtkach konkubenta albo na moich swetrach Odpowiedz Link
tysia77 Re: Koszyk, kuweta.... 04.12.10, 12:02 Miski w kuchni,kuweta w przedpokoju. Legowisko w w tzw,salonie. Śpi w nim czasem w ciągu dnia,w nocy śpi w łóżku. Ostatnio zaadoptowała sobie koszyk na zakupy na drugie legowisko Zastanawima się teraz gdzie dać drugie legowisko bo w środę odbieram drugą kotkę. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Koszyk, kuweta.... 04.12.10, 18:41 To ja po kolei: Pies- jak byl mały to miał swoj kojec, ale chyba nie bardzo go kochał, bo wykoapł w nim dziurę i tarzał sie w kawałkach gąbki. Od tego czasu spi gdzie chce. Najczesciej kolo mnie na kanapie, w sypialni na łozku, a ostatnio na dywaniku z łazience ( nie ma to zwiazku z kotem, bo on ma takie jazdy dywanikowe raz na kilka miesiecy). Zarcie ma w przedpokoju, jak dostanie cos fajniejszego, jakies przekąski czy cus to nie je u siebie tylko nosi od progu, do progu i modli sie nad tym zarciem. Kota- legowisko plus miski kolo kaloryfera w kuchni, spi- wszędzie. Odpowiedz Link
olinka20 A kuweta 04.12.10, 18:57 Zapomnialabym w ubikatorku. Tylko pilnujemy sie teraz jak wsciekli zeby drzwi zostawiac otwarte. Odpowiedz Link
prigi kot 04.12.10, 18:49 kuweta w wc, miski w kuchni (tak jak Bóg przykazał) legowiska nigdy nie miał-śpi tam gdzie my przebywamy oraz na krześle pod stołem, na dywanie koło drzwi, przy, na, nad, pod kaloryferem oraz w wielu innych miejscach Odpowiedz Link
zales239 Re: pies 04.12.10, 21:16 Ma kosz wiklinowy a w nim kocyk polarowy za 4 zeta z lumpka ,sam się w nim zakopuje,że tylko jajka mu wystają, miski w kuchni ,jak ma nasypany Frolic,to każde kółko nosi pojedyńczo do salunu i przegryza i się delektuje, kocha wylegiwać sie z nosem w kominku i leży taki rozciągniety jak dywanik prawie wtedy pies nie żyje Odpowiedz Link
opium74 Re: pies 04.12.10, 21:33 Psica - 3 legowiska - 1 pod moim biurkiem - tam spi w dzień jak ja pracuje, 2 koło kanap - tam śpi w dzień jak się kręcimy po domu, 3 w kuchni (między kuchnią a jadalnią) tam lezy jak coś robię w kuchni. Dodatkowo śpi na kanapach a w nocy z nami w łóżku. Miska z woda stoi koło kuchni, jedzenie dostaje 2 x dziennie w kotłowni - ona bardzo syfi przy jedzeniu a na dodatek dostaje leki które mogłyby zaszkodzić kotu więc na czas jedzenia muszą być izolowane. Kot - kocyk na moim biurku - spi na nim jak ja pracuje, transporter wyłozony kocykiem polarowym stoi na górze kołóo drzwi do naszej sypialni - tam śpi w nocy. Jedzenie - miski z jedzeniem na parapecie w salonie - kot ma karme wysokobiałkową która mogłaby zaszkodzić chorej na nerki suce. Zreszta jakby jego miska stała na ziemi to zawsze byłaby pusta kuwety ma dwie - jedną na parterze pod schodami - tak że ani pies ani dziecko nie mają do niej dostępu. Druga na górze koło drzwi do łazienki - ustawiona wejściem do ściany - bo skurczybyk jak kończył siku to wylatywał w takim pędzie że żwirek był w całym domu. Po jednorazowym zderzeniu ze ścianą wychodzi statecznie Odpowiedz Link