olinka20 22.12.10, 19:47 Jezdzilam dzis. 2 markety plus makro i ni hu hu. Co to za swięta bez gesi???? Podrzuccie jakims pomysłem gdzie jeszcze szukac. Słyszaalm plotkę, ze w Lidlu bywają. Prawda to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: W poszukiwaniu zaginionej gęsi 22.12.10, 19:55 A może w jakimś zwyczajnym osiedlowym MIĘSNYM? Odpowiedz Link
olinka20 Re: W poszukiwaniu zaginionej gęsi 22.12.10, 20:07 U mnie nie ma "osiedlowego mięsnego" W biedronie nie widzialam nigdy, ale sie kopnę. Dobrze, ze u nas wszystko blisko. Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: W poszukiwaniu zaginionej gęsi 22.12.10, 20:27 Ja kupuję w Kerfurze. Widziałam też w Bomi i Piotrze i Pawle. I zawsze kupuj mrożoną, bo to mięso, jak dziczyzna, potrzebuje przemrożenia. Odpowiedz Link
olinka20 Re: W poszukiwaniu zaginionej gęsi 22.12.10, 20:33 Zawsze kupuje mrozoną PiP nie ma u nas, ale Bomi jest. W sumie nie pomyslam o delikatesach. Bezmyslna jestem w tym oszołomieniu swiątecznym Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: W poszukiwaniu zaginionej gęsi 22.12.10, 20:00 Była dzis w mojej Bidrence, taka wielgachna, z 7 kg i chyba po rozsadnej cenie.W tesco przewaznie bez problemu kupuje, zawsze sa mrozone, a przed swietami zdarzaja sie swieze, ale ostatnio do tesco nie zagladalam Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: W poszukiwaniu zaginionej gęsi 22.12.10, 20:40 a to jakaś regionalna tradycja z tą gęsią? Bo nie słyszałam o takowej... Odpowiedz Link
olinka20 Asiowa 22.12.10, 20:55 To nasza domowa tradycja. Od kiedy pamietam to w 2 dzien swiat, Wielkanoc, urodziny mojego p i jeszcze kilka okazji jadamy ges. Tak sie jakos utarło i juz. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Asiowa 22.12.10, 21:04 aha. Czyli rodzinna tradycja No to smacznego - jak tą gęś w końcu znajdziesz Odpowiedz Link
changeone Re: Asiowa 22.12.10, 21:08 A co to gęś? Nie no, ja takowych nie jadam, a co wazniejsze nie przyrządzam, bo nie umiem Odpowiedz Link
changeone Re: Change 22.12.10, 22:11 No nie myślę, bo wiem, że masz dwie nie prawe rączki do gotowania a co ważniejsze prawiemeża z wielkim talentem Odpowiedz Link
olinka20 Re: Asiowa 22.12.10, 21:08 Wymiennie kupujemy albo w makro albo w kauflandzie. Chociaz po tej wielkiej kampanii reklamowej to chyba gesina powinna byc wszędzie Odpowiedz Link
ciepla.kawa Re: Asiowa 22.12.10, 21:22 Moja matka któregos dnia tak mi opowiadala, że ma ochotę na gęś. Se myslę, ok, niech kupi, gęś jak gęś. Ale umarłam ze smiechu jak mi powiedziała, że kupi w sklepie u Gąsiorowej (że niby takie nazwisko). Odpowiedz Link
karra-mia Re: W poszukiwaniu zaginionej gęsi 22.12.10, 22:06 moja babcia zaś zawsze w jedno ze świąt robiła kaczkę...a matko jaka ja wtedy byłam głodna, bo nie znosze kaczki Odpowiedz Link