Dodaj do ulubionych

co na sen??

13.01.11, 10:41
kurcze nie sypiam w nocy i to notorycznie, zawsze coś mi siądzie na mózgu to problemy to jakieś sprawy , albo po prostu nie śpie noooooo.Jakieś sugestie co na sen???
Obserwuj wątek
    • dezetta Re: co na sen?? 13.01.11, 11:03
      Jeśli nie brałaś wcześniej niczego to postawiłabym najpierw na "czarodziejskie sposoby babci Józi" smile Walnij sobie przed snem szklankę ciepłego mleka jeśli pijasz mleko. Postaraj się przed snem zrelaksować, zrób to co Cię odpręża (kąpiel, książka, muzyka, uspokajający film). Jeśli nie da rady to zaparz mocną melisę ekspresową. Jak to zawiedzie to kup w aptece melisę w butelce (jest na alkoholu tongue_out), tani środek. Są jeszcze tony ziołowych tabletek bez recepty, brałam też raz w życiu Bellergot (www.drogapozdrowie.pl/leki/l.300.BELLERGOT.html). Mi na notoryczną bezsenność pomagało zwykłe zmęczenie fizyczne. Kładłam się spać bardzo późno i wstawałam bardzo wcześnie, po kilku dniach takiego czegoś przestawałam mieć problemy ze snem na dłuuuuugi czas.
      • solejrolia Re: co na sen?? 13.01.11, 11:53
        Może spróbuj herbatek Vitax Antystresowa, Na dobranoc, albo Melisa i gruszka. Wszystkie dostępne w markecie. Pijam je sporadycznie, głównie ze względu na pyszny smak, a że wyciszają, to tym lepiej.
        Ja np. nie mogę przed położeniem się spać iść pod prysznic, kąpiel mnie pobudza, a nie wycisza.To samo wyjście z psem na dwór. Dlatego staram się zrobić to ciut wcześniej, a nie na ostatnią chwilkę, zanim wskoczę w piżamkę.
        Tabletek nie poradzę Ci żadnych, bo kiedyś miałam przygodę z tabletkami, nie mogłam zasnąć, a potem obudzić się, rano piłam hektolitry kawy a wieczorem tabletki- bez sensu.
        A, i uzupełnij magnez -> im mniej kawy piję, tym lepiej śpię. jak piję kawy sporo i łykam Mg, to lepiej śpię, jak piję kawę a Mg nie uzupełniam- tragedia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka