Dodaj do ulubionych

dobre fluidy potrzebne

17.03.11, 17:47
jestem mama 3 tyg Julitki i 3letniej Milenki. ten 3 tyg noworodek od niedzieli jest przeziebiony-katar i troche kaszlu. No i dzis okropnie kaszle, tak jakby chciała sobie malutka płuca wypluc, osłuchowo w porzadku, u lekarza ani razu nie zakaszlała jak na złość.
Ja się strasznie zamartwiam tym wswzystkim, do tego załapałam doła poporodowego i nic tylko ryczę
Starsza na mnie patrzy jak na ufo i tylko przynosi chusteczki. Zaniedbuję ją.
Do trgo dzis pediatra dolała oliwy do ognia, że to koja wina, bo nie karmię piersią. Nie karmię, bo nie chcę, nie lubię tej czynności i wywolywała ona u mnie straszna frustrację zarówno u 1 córy, jak i 2 córki.
Dawajcie te słnne fluidy z magla sad
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 17:59
      dzieci choruja.
      a pozniej zdrowieja.
      i znowu choruja
      i tak w kolko.

jak sie martwisz to popros o prześwietlenie klatki piersiowej.
      czasami osluchowo jest dobrze a z rtg. wychodzi ze jest inaczej.

co do karmienia cyckiem-jesli tak zdecydowalas twoja sprawa. obarczanie ciebie teraz wina za chorobe dziecka to chwyt ponizej pasa. wszystkie dzieci maja prawo zachorowac.
      twoja wina by byla gdybys ja w taka pogode naga na parapecie trzymala i polewala woda dla ochlody.

pozdrawiam.
      • opium74 Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 18:01
        wdech, wydech, wdech, wydech......
        koleżanki syn dostał antybiotyk w 6 tygodniu życia bo miał zapalenie oskrzeli - karmiony cycem li i wyłącznie....
        pediatra - głupia cipa i już
        wdech, wydech, wdech, wydech.....

• alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 18:11
          ja wiem, ze dzieci chorują w kółko, ale tak mi zal takiego maluszka, ledwie 2 tyg jak złapała katar od siostry
          no i wszyscy radza, co by starszej przez kilka mcy do przedszkola nie puszczac, jak dla mnie nie wykonalne. starsza kocha przedszkole, a ja nie ukrywam, ze z 2 dzieci przez całly dzień to cienko to widzę.
          • olinka20 Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 19:20
            Duzo zdrowia dla malutkiej.
            • doral2 Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 19:22
              będzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrzebędzie dobrze, zobaczysz smile
    • ez-aw Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 21:31
      Oczywiście ze będzie dobrze. Pediatrę olej i zacznij chodzić do innego.
      Faktem jest, ze u tak małych dzieci czasem osłuchowo nic nie ma, a choroba jest (mój młody najlepszym przykładem). Poczekaj za dwa dni i jeśli nie będzie poprawy idź do innego lekarza.
      Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie. I oczywiście ślę fluidy smile
    • otojestemtu Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 22:21
      Dla maluszka zdrowia życzę. Choroby są wyczerpujące i załamują, ale mijają. Jeżeli chodzi o karmienie to cię rozumiem w 100%. Ja też nie karmiłam bo nie lubiłam i wszystkim guzik do tego. Lekarzem się nie przejmuj, głupia baba jakaś. Pierwsze dziecko karmiłam 6 miesięcy, od 3 regularnie miało katar i kaszel. Drugie karmiłam 3 tygodnie, dziś ma 7 miesięcy i zero chorób.
      Swoją drogą też trafiam na taką nawiedzoną lekarkę na początku, kazała mi siedzieć i karmić w gabinecie po tym jak powiedziałam że zdecydowałam przejść na mieszankę, a potem chciała wywołać we mnie poczucie winy, że nie zdecydowałam się na szczepienia dodatkowe. Skomentowałam krótko, że pokarm to moja sprawa, a dziecko zaszczepię jak mi za to zapłaci, bo ja nie mam 1000zł co 6 tygodni na szczepienia. Lekarza zmieniłam i już nie mam takich problemów.
      Trzymaj się i nie daj się. Twoja starsza córa na pewno czeka na Twój uśmiech więc od jutra dużo uśmiechu życzę.
    • w_i_t_c_h Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 23:18
      prześwietlenie koniecznie, u takich małych dzieci bardzo często osłuchowo jest ok, mój synek nie miał nawet 2 miesięcy i miał zapalenie płuc, a był karmiony piersią, także to nie ma nic do rzeczy, wyszło dopiero na rtg. jeśli twoim zdaniem z dzieckiem nie jest ok to idź do innego pediatry, tym bardziej, że nie jest to Twoje pierwsze dziecko i masz pojęcie kiedy nie wygląda to najlepiej. głowa do góry będzie dobrze, bo musi być smile
    • zuzanka79 Re: dobre fluidy potrzebne 17.03.11, 23:30
      Dla własnego spokoju pokazałabym dziecko innemu pediatrze nic nie mówiąc o poprzednim.
      Zawsze tak robię gdy mam wątpliwości. A mam często.
      Maluszkowi życzę dużo zdrowia a tobie cierpliwości. Już taki nas matek los by się martwić.

I te fluidywinkhttps://stacjakatowice.info/foto/marzec-2010/smile2.jpg
      • alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 18.03.11, 12:17
        dzięki dziewczyny!
        w nocy bylo dobrze, od 5tej kaszlała, no wiadomo po nocy musiała odkaszleć, no i od 8mej co 10-15 min kaszle, nie może zasnac, jak zaśnie to sie wybudza.
        Zadzwoniłam do przychodni io trafilam na fajna położną, co mnie od razu do lekarza przełaczyła, wiec dzis mamy wizyte w domu. Dodam, ze mala była co dzien osluchiwana, ale to ja jezdzilam do przychodni.
        Poproszę o to rtg lub może jakies neblizacje, jesli znow będzie osłuchowo ok. Jak coś wyniknie osłuchowo to nasza fajna pediatra wysyła do szpitala takie maluchy.

odezwę się jeszcze
        • alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 19.03.11, 15:58
          pediatra dala skier. do szpitala i od wczoraj tam jesteśmy sad
          w nocy mala dostała duszności, malo zjadała, wiec jest pod kroplowką sad
          pojawiły sie zmiany osłuchowe, crp 3 ob 9 krew i mocz ok
          trzymajcie kciuki plisss
          • bei Re: dobre fluidy potrzebne 19.03.11, 16:37
            trzymam- całym sercem trzymam za malutkie płucka i za Ciebie- sio zły nastroju, wazne, ze w koncu rozponano chorobsko o malutka ma pomoc.
          • ez-aw Re: dobre fluidy potrzebne 19.03.11, 18:44
            Spokojnie, będzie dobrze. W szpitalu ma opiekę, można szybko zareagować.

Na pocieszenie dodam, ze mój syn pierwsze antybiotyki dostał w dobę po urodzeniu. Jak miał 6 tygodni wylądował w szpitalu z bezdechami i zapaleniem płuc.

Dalej ślę fluidy.
          • amoreska Re: dobre fluidy potrzebne 19.03.11, 20:10
            Będzie dobrze, zobaczysz smile
    • moninia2000 Re: dobre fluidy potrzebne 19.03.11, 19:23
      Julitko kochana!Trzymamy za Ciebie kciuki, zdrowiej, malenka!
      Tobie zas zycze sil i spokoju. Na pewno z czasem sobie z dwojka poradzisz, to taki "pierwszy" szoksmile Mala jest taka mala..., a jeszcze zachorowala, normalne, ze padasz..
      Trzymaj sie, potem bedziesz cieszyla sie ich wspolnymi zabawami! Fakt, podwojne smutki, ale radosci mnozone chyba wielokrotniesmile Buzka
    • changeone Re: dobre fluidy potrzebne 19.03.11, 20:20
      Zdrówka życzę i ślę pozytywne fluidy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • prigi Re: dobre fluidy potrzebne 19.03.11, 20:34
      o kurczę!
      dobrze, że jesteście bezpieczne w szpitalu, choć wiem, ze jest to ostatnie miejsce, w którym chciałabyś teraz być.
      pediatra idiotka-znam wiele historii moich koleżanek, które karmiąc piersią nie uchroniły swoich dzieci przed chorobami niestety i takich, które karmiły mieszanką a dzieci to okazy zdrowia
      niedługo będę w identycznej sytuacji, tzn. noworodek w domu i kochająca przedszkle 3,5 latka. nie wyobrażam sobie, aby nie chodziła do przedszkola, dla niej byłaby to kara, pierwszy poważny cios z tytułu posiadania rodzeństwa.
      moje odczucia w stosunku karmienia piersią są niemal identyczne jak twoje. butelki i mleko kupione, spróbować karmić piersią spróbuję, ale przy najmniejszym złym samopoczuciu z tym związanym butelki ida w ruch

trzymam kciuki i życze dużo sił i wytrwałości
      • alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 20.03.11, 16:35
        poprawy nie ma , pogorszenia tez nie, stoimy w miejscu
        ide pod prysznic i wio do szpitala z powotem
        • grave_digger Re: dobre fluidy potrzebne 20.03.11, 17:37
          moja starsza córa urodziła się z zapaleniem płuc - antybiotyk 7 dni. za 3 tyg. znów była przeziębiona - antybiotyk 3 dni. nie martw się, musi być dobrze. jesteście w szpitalu to znaczy, że jest pod opieką. ważne, że nie ma pogorszenia. trzymam za was kciuki i wysyłam pozytywne fluidy! smile
        • esofik Re: dobre fluidy potrzebne 20.03.11, 17:42
          trzymam kciukin za Was, dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Malutkiej
          będzie dobrze smile
          • alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 21.03.11, 18:59
            dzieki za fluidy!!!
            dzis juz znana jest diagnoza zapalenie oskrzelików, antybiotyk i inhalacje sterydowe
            mała nie czuje sie najlepiej, strasznie ja meczy kaszel, jest niespokojna
            • ez-aw Re: dobre fluidy potrzebne 21.03.11, 21:37
              Skoro już wiadomo co jest, to teraz powinno być z górki.
              Z doświadczenia pisze, ze powinna ładnie zareagować na antybiotyk i inhalację. U mojego po 1 dobie leczenia jest niesamowita poprawa. Czego i Wam życzę.
            • olinka20 Re: dobre fluidy potrzebne 21.03.11, 22:02
              To dobrze, ze cos wiadomo,
              Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie malutkiej.
              Trzymaj sie.
            • amoreska Re: dobre fluidy potrzebne 21.03.11, 22:04
              Teraz będzie już coraz lepiej smile
              • alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 23.03.11, 17:59
                no hello!
                kaszel mniejszy, ogolnie zmiany osłuchowe ustępują, ale przyplatały się problemy z brzuszkiem: wzdęcia, przelewania, lekka biegunka. Mala jest nioespokojna, steka, czuwa i wyglada na to, ze bedziemy musieli jej zmienić mleko na mieszankę mlekozastępczą, bo jest podejrzenie skazy bialkowej.
                Ja dzis spię w domu, bo jestem bardzo padnięta po tej nocy sad
                • ez-aw Re: dobre fluidy potrzebne 23.03.11, 19:26
                  To dobrze wykorzystaj ten odpoczynek. to ważne byś miała siłę i energię dla dziecka.
                  • alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 28.03.11, 20:45
                    kochane magielki chcialam poinformować, ze JESTESMY W DOMU po 111 dniach w szpitalu
                    smile smile
                    i oby juz na zawsze tak zostało smile
                    • alajna2 Re: dobre fluidy potrzebne 28.03.11, 20:46
                      tzn po 11 dniach!!!!!!!!!!!!
                      \
                      • amoreska Re: dobre fluidy potrzebne 28.03.11, 20:55
                        A jak się czuje córka?
                        No i ty też - wymęczona?
                      • olinka20 Re: dobre fluidy potrzebne 28.03.11, 21:25
                        Z wrazenia ci sie jedynki pomnozyłysmile
                        Super wiesci!
                        • ez-aw Re: dobre fluidy potrzebne 28.03.11, 21:44
                          Świetnie. To zawsze bardzo cieszy. Teraz odpoczywajcie i dojdźcie do siebie. Dużo zdrowia.
                    • esofik Re: dobre fluidy potrzebne 28.03.11, 21:14
                      dobre wieści
                      dużo zdrówka dla malutkiej smile
                    • mearuless Re: dobre fluidy potrzebne 28.03.11, 21:50
                      no to fajnie ze juz w domku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka