Dodaj do ulubionych

mały problem wózkowy

03.07.11, 08:15
Kobiety, poszukuję wózka parasolki. Nie odsyłajcie mnie tylko na forum wózki dziecięce.
Moje dziecko jest dość samodzielne, ma 2 lata. Na spacery ze mną chodzi na własnych nogach, z babciami w wózku. Ale potrzebuję małej spacerówki na wakacje, no i jesienią żebym jadąc autobusem mogła ją spokojnie wziąć na ramię. No i żeby w samochodzie nie zajęła 3/4 bagażnika.
Wymagania mam spore (a jakże):
- rozkładana do pozycji prawie lub całkowicie leżącej
- folia przeciwdeszczowa
- pasy pięciopunktowe
- koła amortyzowane (przednie żeby się blokowały, bo nie cierpię jak mi się same kręcą)
- kosz na zakupy
- waga do 7-8 kg (mam zamiar jeździć z dzieckiem autobusem)
- cena do 150 zł (po co przepłacać, jak w domu są dwie sprawne duże spacerówki)
- nie musi mieć osłony na nogi, bo doczytałam, że raczej rzadko się używa.

Ja wiem, że wyższa cena, to generalnie wyższa jakość, więc nie chcę kupić totalnego szajsu, gdzie po drodze poodpadają mi kółka, albo złoży się z dzieckiem w środku. Ale też nie chciałabym kupić kolejnego wózka za nie wiadomo jaką kasę, który mi posłuży raptem kilka tygodni, więc może być też używany. Stąd niechęć do forum wózki, bo tam raczej ceny wyższe i to sporo. Znajomi nie mają typowych parasolek, więc ani zasięgnąć opinii, ani nawet pożyczyć.

Od kilku dni siedzę w internecie i przeglądam. Mam na oku kilka modeli, może któraś z Was używała i coś podpowie.
Orsolinea - sette
Scoot
Picolino
Nafi Quatro
Corrado.
Obserwuj wątek
    • anna_sla Re: mały problem wózkowy 03.07.11, 12:02
      a Tako? Ja byłam zadowolona z Tako. Ma wszystko oprócz amortyzowanych kół
    • donerkasia Re: mały problem wózkowy 03.07.11, 14:43
      obejrzyj sobie coneco traffic.
    • w_miare_normalna Re: mały problem wózkowy 04.07.11, 14:28
      Ja mam nadal dla mlodej 2 wozki.
      jeden dostalam od rodzicow wlasnie taki na szybko do zlozenia HUGGLE BUGGLE, kosztowal jakos 150-200 zl. jest bardzo fajny, bo ma koszyk na zakupy, jest lekki, ma 2 pozycje (pol siedzaca i lezaca) . a drugi kuplam sama jak mloda miala 2 latka x LANDER, duży wózek, ciężki, bardzo drogi (110 zł. placilam) ale fajny do spania bo wlasnie o to mi chodzilo- mloda dlugo spala na spacerach.

no i teraz ci powiem, ze z perspektywy czasu zaluje, ze wydalam tyle siana bo moglam zostac z tym HUGGLE BUGGLE. mloda jezdzi w nim do dzisiaj, a xlander stoi i sie kurzy bo za ciezki i ciezko mi z nim wziasc do tramwaju czy autobusu, a HUGGLE biore pood reke w razie czego i raz raz wszystko trwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka