Dodaj do ulubionych

obiadowa improwizacja

22.07.11, 13:01
3-4 bakłażany, posiekane w kostke ( wydrązony srodek, bo gąbczasty i niedobry), poddusic na oliwie z duzą siekana cebulką, czosnkiem i pieczarkami. sol, pieprz. odparowac wode.
Nadziewac tym canelloni. Zapiec w rzadkim sosie pomidorowym ( sos odparuje i zgestnieje). posypac pod koniec pieczenia duza iloscia parmezanu ( ja wole Regato-ale wiem ze poza moim regionem moze byc niedostepny). Minimum przypraw. Dobrze smakuje ewent z oregano.
Samać.
Moje własnie się pieką.
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: obiadowa improwizacja 22.07.11, 16:35
      ależ mi smaka narobiłaś....
    • margotka28 Re: obiadowa improwizacja 22.07.11, 19:24
      to ma byc improwizacja? u mnie improwizacja polega na tym, ze otwieram lodowke patrze co w niej jest i tworze zapiekanki. Baklazany kupuje celowo - z konkretnym zamyslem potrawy.
      • doral2 Re: obiadowa improwizacja 22.07.11, 19:44
        aa, niezłe, niezłe smile
        do zuzu mówię, ofkors.
      • mandziola Re: obiadowa improwizacja 22.07.11, 21:08
        Jakbyś sie postarała to bys wiedziała, gdzie Zu mieszka i dla niej bakłażan jest być może czyszczeniem lodówki. A że przepis fajny, to i może Ty skorzystasz, zakupując celowo bakłażany i tworząc wyrafinowane danie z Zuzowej improwizacji.
        • madame_zuzu Re: obiadowa improwizacja 22.07.11, 23:57
          teraz mam sezon na baklazany i wlasciwie to czyszczenie lodowy robilam, bo dzis kupilam kolejne kilo nowych po 0,50€ za kilo. Uwielbiam.
          Co do zapiekany to wyszła zajebista. Pod koniec podlalam ja smietanką kremówką. Pycha
    • marghe_72 Re: obiadowa improwizacja 23.07.11, 01:05
      fajny pomysł.
      Ale smietaną już bym nie podlała smile
      a ww Regato musiałam sobie wygooglać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka