beata985 21.09.11, 08:18 no to się zaczęło/......albo skończyło... 4 prania czekają w kolejce do pralki, jedno w pralce, jedno się suszy......tzn usiłuje wyschnąć od kilku dni... co z tym fantem???? sezon grzewczy rozpocząć??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: pranie... 21.09.11, 09:08 Otworz sezon, bo sie zajedziesz czekajac na suche pranie. Chociaz ponoc weekend ma byc ladny. Odpowiedz Link
beata985 Re: pranie... 21.09.11, 09:29 a weź Ty mnie nie denerwuj...w domu jeszcze całkiem całkiem przyjemnie....gdyby nie to ciemno za oknem.... weekend mówisz??? do łikendu zakiśnie..:/...może na balkon jednak wywalę..... Odpowiedz Link
doral2 Re: pranie... 21.09.11, 10:03 dziś ładne słońce świeci, na balkonie może wyschnąć.. Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: pranie... 21.09.11, 11:47 świeci świeci a nawet grzeje ładnie ale nie wyschnie bo się nie wstawiło Odpowiedz Link
beata985 Re: pranie... 21.09.11, 13:58 nieprawda....dopiero wychodzi...nawet jak zdąży wyjść zanim zajdzie to pranie i tak nie wyschnie...... Odpowiedz Link
opium74 Re: pranie... 21.09.11, 10:04 u mnie z praniem na razie spoko. Mam dużą pralnio-suszarnię i tam sobie wszystko ślicznie schnie. Gorzej z dołem, cała podłoga wyłożona kaflami, drzwi tarasowe uchylone żeby koty mogły łazić i ciąąągnie zimno.... zaczynam poważnie myśleć o odpaleniu kominka... Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: pranie... 21.09.11, 10:22 ja póki co suszę na powietrzu. W mieszkaniu suszyłam tylko raz- jak na złość zaczęło padać. A sezon grzewczy rozpoczęłam- po prostu mi zimno i lubię pochodzić po ciepłej podłodze- jak na razie grzeje tylko podłogówka. dziś już 3 prania zrobiłam i rozwiesiłam- mam nadzieję, że do 15 wyschnie. Odpowiedz Link
boja21 Re: pranie... 21.09.11, 12:23 Dlatego bardzo kocham moją suszarkę kondensacyjną. Odpowiedz Link
prigi Re: pranie... 21.09.11, 12:27 u mnie od jakiegoś czasu znów na pełnych obrotach działa moje cudeńko Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: pranie... 21.09.11, 17:09 Ja dziś dwa automaty puściłam i suszę na dworze. Rzeczy bawełniane i lżejsze nawet szybko schną i już poskładane. Dżinsy jeszcze wiszą. Odpowiedz Link
anna_sla Re: pranie... 21.09.11, 17:22 no cóż.. ja mieszam pranie. Nie wszystkie ubrania schną jednakowo, niektóre szybciej, 2 razy dziennie przebieram, ściągam te suche albo lekko tylko wilgotnawe i składam, a resztę przesuwam, rozsuwam, aby lepsza cyrkulacja powietrza była, ew. obracam drugą stroną do schnięcia. Spodnie zawsze wieszam za pasek, szybciej schną. Swoją drogą, że wieszam też naprzemiennie, np. na jednym sznurku/pręcie grubsze rzeczy (np. bluzy) a na drugim cienkie i malutkie (np. majtki, skarpetki). Nie wiem na czym suszysz, ale jeśli na suszarce przysufitowej w łazience to ja robię tak, że co drugie wieszam/unoszę pod sufit, a resztę w połowie wysokości. Odpowiedz Link
doral2 Re: pranie... 21.09.11, 17:42 i nie zapomnij zostawić otwartych drzwi do łazienki możesz farelkę włączyć, jak masz i nie szkoda ci prądu. Odpowiedz Link
olinka20 Re: pranie... 21.09.11, 18:27 Na fali wątku o praniu, wrociłam, machnełam ciemne i jak sie skonczy machne czerwone. Susze na strychu, schnie jako tako. Odpowiedz Link