Dodaj do ulubionych

Mam problem z T-mobile

08.11.11, 20:37
Syn ma telefon na kartę w T-mobile. Dziś zrobiłam mu doładowanie za 25 zł,twierdzi, że nie dostał żadnego sms-a, stan konta 7 gr. Wieczorem doładowałam o kolejne 5 zł, przyszedł sms,stan konta 5,08 zł. Stwierdziłam, że jeśli nie doładuje się do jutra o te 25 zł złożę reklamację.
Chwile potem próbował wysłać sms-a do kolegi - stan konta 9 gr. Przepadło więc 5 zł.
Zalogowałam się na stronę, sprawdziłam billingi i nie ma od wczoraj żadnych połączeń, sms, nic.
Wysłałam zapytanie do BOK, ale nim dostane odpowiedź główkuję co mogło się stać z kasą. Jakieś propozycje? Podobno ma powyłączane wszystkie bzdury (z dowcipami mieliśmy już raz problem i od tego momentu uważa co wysyła).
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Mam problem z T-mobile 08.11.11, 20:55
      internet?? gg??
      nie wiem czy wychodzi w bilingach, może dla pewności deaktywuj usługę...
      • doral2 Re: Mam problem z T-mobile 08.11.11, 21:56
        nie doradzę, mam abonament..
      • pettit_grenouille Re: Mam problem z T-mobile 08.11.11, 22:01
        Nie sądzę. Od momentu doładowania do próby wysłania sms-a minęło około pół godziny i był cały czas w domu, wiec miał dostęp do kompa.
        • schiraz Re: Mam problem z T-mobile 08.11.11, 22:22
          A dostał sms z info, że doładowanie doszło? Mam na myśli Twoje doładowanie na kwotę 25 zł? Czy to na kwotę 5 zł? Czasem zdarza się (rzadko), że doładowanie "idzie" dłużej niż powinno. W każdym razie operator przyjmie reklamację po 24 godzinach od momentu doładowania (my tak robiliśmy w Plus-ie).
        • beata985 Re: Mam problem z T-mobile 08.11.11, 22:31
          może telefon automatycznie łapie sieć i mu zjada z konta???
          no nie wiem, nie znam się na tyle ale chyba coś takiego jest możliwe....
    • rose.rouge Re: Mam problem z T-mobile 09.11.11, 14:49
      1.Jeśli ma jakiś wypasiony telefon, mogł włączyc neichcacy transmisję danych/połaczenie internetowe. Sprawdz w ustawieniach albo usługach dodatkowych.
      2.W niektórych sieciach po doładowaniu telefonu należy wyłączyć i włączyć telefon. Może to jest przyczyną tego że 25 zł się "nie nabiło".
    • anna_sla Re: Mam problem z T-mobile 09.11.11, 15:02
      my z doładowaniami problemu nie mamy, ale z zasięgiem owszem. Siedzę sobie w domu i raz zasięg mam a raz nie (a antenę widzę z okna!!!). Potem dostaję SMSy, że ktoś do mnie dzwonił, a ja nie odebrałam. Piznęłabym tym T-mobile, ale wiąże mnie umowa...
      • ib_k Re: Mam problem z T-mobile 09.11.11, 15:20
        a jesteś pewna że jest to antena ery?
        • sposobuzycia Re: Mam problem z T-mobile 09.11.11, 15:59
          Ja pracuję w Orange, ale przypadki z telefonami na kartę znam smile
          1. Zadzwoń do BOK, niech sprawdzą na szybko połączenia, może się coś wyjaśni. Wysłanie pisma trwa dłużej, telefon załatwi sprawę od razu.
          2. Jeśli jest tak, że przepadło z winy operatora, konsultant w ramach reklamacji od razu doładuje konto.
          3. Jeśli dziecko ma nowszy model telefonu (smartfon) może łączyć się z internetem, nieważne, ze dziecko nie korzysta z telefonu. Takie modele ściągają aktualizację danych oprogramowania włączonych programów, kasa leci nie wiadomo iedy. Jeśli to to, albo trzeba zablokować transmisję danych, albo kupić na stałę jakiś pakiet danych (5, 10 zł) żeby nic więcej z karty ni epożerało.

Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka