wikita 28.04.08, 15:16 Maj za pasem a wraz z nim nowe wiosenne nadzieje Zapraszam do wątku wszystkich, którzy w tym miesiącu będą próbowali. Oby do nas wszystkich przyleciały bociany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 28.04.08, 20:20 no to ja sie dopiesz my robimy dzidziusia w polowie maja a bociany to juz u nas lataly.... Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 28.04.08, 21:31 witam majową staraczkę! My też tak wstępnie liczymy na transferek koło 18 maja, ale wszystko jeszcze zależy kiedy odwiedzi mnie @ podchodzisz do klasycznego IVF czy IVM? bo u mnie to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: majowe IVF/IVM 29.04.08, 12:46 I ja sie dopisze jak dobrze pojdzie to w maju czeka mnie IVM i przyznam sie szczerze że mam duze nadziejei nowe siły!Trzymam za nas kciuki Pozdrawiam!Oby ten wątek był dla nas szczęśliwy dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 Re: majowe IVF/IVM 29.04.08, 17:38 Witam!! I ja się zgłaszam Od dzisiaj zaczełam wyciszacze, jak dobrze bede się stymulowac to liczę na transferk ok 22 maja!! Pozdrowienia dla wszystkich starających, no i trzymam mocno kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 Re: majowe IVF/IVM 19.05.08, 13:49 Witajcie!! Ja też już po punkcji - 13 komórek!! Teraz czekanie - oby się fajnie zapłodniły!!! Za wszystkie trzymam kciukacy!! Wikita - oby wszystko dobrze się poukłądało!! Trzymam kciuki za Ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 majowo-czyli wiosennie i bocianowo ;) 29.04.08, 17:51 witam wszystkie panie wiec z tego wynika ze bede pierwsza, wizyte mam w piatek 2.05 no i tak mysle, że już wtedy profesorek rozpisze mi stymulacje (tych zastrzyków to się boje najbardziej) a punkcja i transferek to tak gdzies wypadnie na 11-13 maja wiec trzymajcie kciuki kochane dziewczynki bo wychodzi na to że ide na pierwszy ogien!! A jak wasze samopoczucie?? pozdrawiam serdecznie ps. tak pieknie się nam maj rozpoczyna, za oknem bociany lataja wiec moze.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowo-czyli wiosennie i bocianowo ;) 30.04.08, 09:21 Oczywiście że trzymamy kciuki!!! Daj znać jak te zastrzyki będa wyglądały (czy są w jakiejś przyjaznej do zastosowania samemu formie) bo ja też sie troche tego boję (no i potem punkcji, bo nigdy nie miałam żadnego powazniejszego zabiegu, szczególnie pod narkozą). Moje samopoczucie jest nad podziw dobre (to chyba też po części zasługa forum i możliwości wygadania i juz nie moge sie doczekać Mam tylko nadzieję, że potem nie będę miała gigantycznego rozczarowania. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Wszystkie Starające Się Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: majowo-czyli wiosennie i bocianowo ;) 30.04.08, 13:52 A ja Wam życze miłego długiego weekendu nabierzcie sił!Jestem ciekawa jak sie zakonczy ten wątek bo Maj to piękny m-ac wiec może do nas uśmiechnie sie Szczęscie! Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowo-czyli wiosennie i bocianowo ;) 30.04.08, 16:19 wątek się zakończy w ten sposób, że wszystkie przeniesiemy się na forum dla przyszłych mam i będziemy rozprawiac o porannych mdłościach Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowo-czyli wiosennie i bocianowo ;) 02.05.08, 14:55 Pszczółko, daj znać jak tam po wizycie, kiedy zaczynasz stymulację? Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: majowe IVF/IVM 01.05.08, 15:14 Dzisiaj miałam punkcję. Pobrano 13 komórek (szczęśliwa 13-ka?). Transfer w niedzielę. Czy miałyście krwawienie po punkcji? Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 01.05.08, 15:43 Trzymamy kciuki za szczęśliwą trzynastkę Podchodzisz do klasycznego IVF czy IVM? Ja nie miałam jeszcze punkcji (dopiero przygotowuję się do pierwszego IVM), ale gdzieś wyczytałam, że małe krwawienie może wystąpić i spotkałam się z wypowiedziami dziewczyn, że rzeczywiście tak czasami jest. Na pewno będzie wszystko OK! Dawaj znać co u Ciebie, jak samopoczucie i transferek Odpowiedz Link Zgłoś
joach30 Re: majowe IVF/IVM 01.05.08, 16:42 Plamieniami po punkcji się nie martw. Ja miałam dwa razy punkcję i za każdym razem plamiłam. Drugim razem mniej obficie, ale to chyba kwestia ilości pobieranych komórek. Pierwszym razem było ich 23,drugim tylko 6. Powodzenia dziewczyny. życzę Wam żeby wątek majowy był szczęśliwszy od kwietniowego.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: majowe IVF/IVM 03.05.08, 11:17 A czy po punkcji blało Cię podbrzusze? Już trzeci dzień mam skurcze. Chyba zacznę no-spę łykać. Bo skurcze+transfer=porażka Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: majowe IVF/IVM 05.05.08, 10:36 Dzięki za pamięć Transfer bez problemów. Na 13 pobranych komórek podzieliło się 8 w tym 6 klasy A. Podano mi dwie komórki 8A(reszta do zamrożenia jak wszystko będzie ok). Wziełam na dziś urlop więc się wyleguję. A za 13 dni test. Trzymajcie kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 05.05.08, 13:23 trzymamy bardzo mocno!!! i życzymy pozytywnego za 13 dni Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 03.05.08, 11:47 Czesc dziewczynki! Dolaczam do grona 'majowek'. Juz rozpoczelam stymulacje do ISCI (drugiego). Punkcja prawdopobnie 10-11.05. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie dobrze. Tak strasznie sie boje 3mam moooooocno kciuki za nas wszystkie! Aha! Po punkcji nic mnie nie bolalo, nie krwawilam i wogole czulam sie bardzo dobrze. Nie ma sie czego bac! Transfer tez jest zupelnie bezbolesny. Najgorsze z tego wszystkiego jest czekanie na wynik testu... Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: majowe IVF/IVM 03.05.08, 11:50 dziewczyny, trzymam za Was kciuki - zeby sie udalo ) Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 03.05.08, 12:07 batutka, dzięki za życzenia! Kashmir, trzymam mocmo kciuki! Na pewno wszystko pójdzie dobrze, maj to przecież taki piękny miesiąc Mam pytanie "techniczne": czy zastrzyki robisz sama i czy jeśli tak, to są trudne do robienia, czy w jakiejś przyjaznej "użytkownikowi" formie? Będę wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 03.05.08, 12:39 Tak, wszystkie zastrzyki robie sobie sama, ale ten pierwszy zrobila mi pielegniarka i dokladnie wyjasnila co i jak. Pozniej sporo tego bylo, wiec mialam sporo okazji cwiczyc swoje umiejetnosci . Poza 12 dniowe stymulacja, pozniej po transferze mialam (i bede miala) jeszcze 14 dawek (ampulkostrzykawek) leku przeciwazkrzepowego - Clexane czy jakos tak. Generalnie to ja jestem hiesteryczka. Przy pierwszym zastrzyku splakalam sie, spocilam i rece tak mi sie trzesly, ze nie moglam utrzymac strzykawki, ale teraz juz robie to niemal przez sen Pregnyl podal mi maz. Byl rownie przejety jak ja, ale poszlo ok . Powodzenia! Kiedy rozpoczynasz stymulacje? Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 03.05.08, 13:57 I tak odważna kobita z Ciebie Ja będę podchodzić do IVM i mam dostać tylko 3 zastrzyki, ale i tak sie boję i tak z mężem myślimy, że jak się da, to będziemy na nie jeździć do kliniki. Ale tchórz ze mnie A kiedy będę kłuta to zależy kiedy mnie odwiedzi @, bo zastrzyki sie bierze przy IVM od 3 dc. Powinnam dostać @ 08.05. ale jakoś tak sie na nią nie czuję Pierwszy raz od początku starań sie nie mogę doczekać @ a ta jak na złość chyba wcale sie nie spieszy No cóż, i tak już sie nauczyłam duużej cierpliwości, więc czekam spokojnie a czasami trochę mniej spokojnie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 13:45 czesc wszyskie starajace no wiec bylam, wczoraj pierwsza wizyta z prpgramu, oczywiscie dr mial godz opoznienia wiec sobie posiedzialam, ale coz tam najwazniejsze zeby osiagnac sukces! gin rozpisal mi stymulacje no i były pierwsze zastrzyki (biore decapeptyl i menopur) wczoraj robila mi pielegniarka ale dzis juz walczymy razem z M. tak szczerze to troszke boli mnie pupa (jedne biore domiesniowo a drugie w brzuszek) musze tez brac sterydy, ciekawe tylko ile mozna od tego wszystkiego przytyc???? moze któraś cos wie na ten temat?? ogólnie nastawienie pozytywne i czuje sie dobrze, staram sie jeszcze zabardzo o tym wszystkim nie myśleć, żeby się nie zwarjować wymyślam coraz to inne zajecia. Wiki wczoraj nie pisalam bo jak wróciłam do domku bylo juz pózno wiec od razu poszłam lulu... buziaczki wszystkim i pozdrówka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 14:00 no to niech Twój organizm ładnie reaguje na stymulację żebyś musiała jak najmniej tych zastrzyków sobie aplikować a ja czekam na jakieś sygnały nadchodzącej @, których jak na razie niestety brak... pewnie znowu sie coś rozregulowało Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 14:20 Wiesz też niemogłam się doczekać @ tylko że ja brałam poprzedni msc antykoncepcje wiec troszke mi sie przyspieszyło, zastrzyki biore do 9.05 wtedy nastepna wizyta i zobaczymy co dalej? mam tylko nadzieje ze sobie tutaj koklikamy w mniedzy czasie?? pozdrówka ) Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 14:56 Wikita i Pszczolkamaja w ktorej klinice podchodzicie? Ja po raz kolejny zdecydowalam sie na Invi w Warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 15:13 Kashmir, ja podchodzę pierwszy raz do IVM w Invimedzie w W-wie. A Ty u którego lekarza się tam leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 15:12 pewnie że sobie poklikamy! w grupie wtajemniczonych zawsze raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 15:29 Fajnie dziewczyny ze jesteście ) dopiero pierwsze icsi bedzie i chyba nam wypadnie tak jak tobie kaszmir punkcja ok 11-13.05 a transferek zobaczymy?? chyba najbardziej sie boje tej pnkcji!! nigdy jeszcze nie mialam zadnego zabiegu a szczegolnie pod narkoza ale najważniejszy jest cel!!!! i zakonczy sie tym ze spelni sie nasze NAJWIĘKSZE MARZENIE )))))) Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 15:30 i zapomnilam my podchodzimy do zabiegu w Gdańsku jeszcze raz buziaczki ) Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 15:56 Pszczolko, wiesz ze jak wszystko pojdzie dobrze, to bedziemy testowac 26.05... W Dzien Matki To dobra wrozba! Zycze Wam i sobie, z calego serducha!!!!!!!! bylo pierwsze nasze swieto w tej roli!! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 15:50 Prowadzi mnie dr Ziolkowska. A do kogo chodzisz? Wiesz co, z tym klikaniem w sieci to fajna sprawa. O pierwszym inv wiedzial tylko moj maz, nie powiedzialam nawet przyjaciolce. Tak zdecydowalismy. Nie udalo sie - myslalam ze zwariuje, bo bylo mi tak strasznie zle... Beczalam w poduszke i nie mialam sie komu wygadac. Dlatego teraz postanowilam sie zalogowac i poszukac wsparcia wsrod dziewczyn, ktore sa w identycznej sytuacji. Swiadomosc, ze czlowiek nie jest sam na swiecie ze swoim problemem bardzo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: pierwsze koty za ploty... 03.05.08, 18:56 ja chodzę do dr. R. o naszej decyzji o IVF też nikt nie wie i to forum to jedyne miejsce, w którym zdecydowałam się i mogę o tym pogadać ja tak wstępnie liczyłam na równie symboliczne co Dzień Matki testowanie w Dzień Dziecka, ale coś czuję, że chyba będzie to trochę później, bo @ jak na złość się na razie nie zapowiada z wizytą Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 majowe imieniny ;) 05.05.08, 19:37 witam wszyski majóweczki i jak tam dziś się czujemy dziewczynki, nie wiem jak u Was, ale na wybrzeżu jak zwylke długi weekend się skończył, więc słoneczko pięknie grzeje, aż chce się zyć!!!! pozdrawiam was goraco i buziaczki sle ;**** ps. dzis znów kłucie .... brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe imieniny ;) 06.05.08, 08:53 Hej Pszczółko! U mnie samopoczucie niezłe, chociaz po wczorajszej wizycie mam już sprzęt do kłucia i trochę sie boje jego pierwszego uzycia Ale jak na razie czekam na @ Masz jakieś rady co do zastrzyków z Gonalu? Pozdróffka! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 06.05.08, 13:40 Buuu... pisalam i pisialam i mi wzielo i zniknelo... Jeszcze raz. Dzis bylam na wizycie kontrolnej, pani doktor doliczyla sie okolo 20 pecherzykow. Nie nakrecam sie, bo za pierwszym razem bylo tak samo. Na usg ponad bylo widac ponad 20 pecherzykow, ale tylko 3 z nich zawieraly dojrzale komorki (2 sie zaplodnily). Mam nadzieje, ze tym razem bedzie lepiej i znajdzie sie wsrod nich choc kilka tlusciutkich, okraglutkich i gotowych do wspolpracy komoreczek Teraz czekam na wyniki estradiolu, bo od niego zalezy ile gonalkow mam jeszcze wziac jeden czy dwa i kiedy pregnyl. Punkcja w piatek max w sobote. Ufff... Znow te emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 06.05.08, 21:14 Hej kashmir no to trzymam kciuki!! za twoje jajeczka ja wizyte w piatek i wtedy dopiero sie wszystko rozstrzygnie, (pewnie jeszcze beda zastrzyki??) kiedy punkcja i kiedy pregnyl!! ginek wspominal o 13?? może bedzie szcześliwy???? buziaczki ;**** Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 08:56 Witaj Pszczolko A juz bierzesz zastrzyki? Jak sobie z nimi radzisz? Sama wbijasz igle? 13 niestety nie przyniosla mi szczescia. Poprzedni transfer mialam wlasnie 13-go i w momencie podania komorek (widzisz caly proces na monitorze usg) zegar wskazywal 13.13. Serio! Caly personel zartowal, ze przy takim ukladzie 13 nie moze sie nie udac. Coz... Nie udalo sie Wszystko wskazuje na to, ze tym razem transfer wypadnie wczesniej. Punkcje mam wyznaczona na piatek, tak ze transfer najprawdopodobniej w niedziele 11 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 11.05.08, 12:00 3kashmir napisała: > Wszystko wskazuje na to, ze tym razem transfer wypadnie wczesniej. > Punkcje mam wyznaczona na piatek, tak ze transfer najprawdopodobniej > w niedziele 11 maja. Kashmir! Jak sie czujesz?? Daj zanać co u Ciebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 09:46 Witam Was dziewczynki, ja wczoraj zaczełam króki protokół. decapeptyl na mnie nie działał wiec mam cetrotide + gonal F dp tego acard wit B complex medrol folik mam nadzieje ze punkcja wyjdzie miedzy 17-19 maja trzymam za nas wszystkie kciuki, zeby sie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 12:10 Napiszmaila - jedziemy na tym samym wozku. Ja tez mam tzw. ultrakrotki protokol z antagonista i jak pisalam w poprzednich postach juz finiszuje. Mialam 10-cio dniowa stymulacja Cetrotide+gonalek. Dzis wieczorkiem koncze Ovitrellem. Cet. zaczynasz z jakims opoznieniem czy rownolegle z gonalem? Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 13:00 Doświadczone w kłuciu dziewczyny! Bardzo Was proszę o jakieś rady co do zastrzyków z Gonalu, na co trzeba uważać/zwrócić uwagę przygotowując lub robiąc zastrzyk. Będe bardzo wdzięczna za jakieś podpowiedzi! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 14:14 (dzis sie troche nudze wiec 'wisze' na forum ) Wikita, nie wiem co Ci doradzic. Ja najpierw sciskam miedzy palcami kawalek skory, wbijam igle ale tak na 3/4 dlugosci i poooo-woooo-lut- kuuu wstrzykuje hormonki. Zastrzyk robie sobie tak ze 3 cm w bok od pepka. Ta igielka jest tak malutka i cieniutka ze tak naprawde, to nie czuje . Zobaczysz! Strach ma wielkie oczy. 3mam za ciebie kciuki. Pomysl o celu, do ktorego te wszystkie nieprzyjemne zabiegi maja nas doprowadzic... Uswieca wszystkie srodki Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 16:05 Dzięki za informacje! Mam wrażenie, że już się chyba trochę oswoiłam z wizją zastrzyków i na pewno pewspektywa po co to wszystko pomaga przezwyciężać rózne problemy Dzięki za kciuki i ja za Ciebie oczywiście też!!! PS. A łatwo sie zakłada igły na tą strzykawkę? Bo tam jest chyba (tak jak widziałam przez folijkę) jakaś dziwna końcówka. Ale upierdliwa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 17:28 Spoko Wcale nie jestes upierdliwa Wszystko 'montuje' sie w bardzo prosty sposob i napewno sobie poradzisz, ale skoro masz jakies watpliwosci, to moze warto zajrzec do Invi. Pielegniarka w zabiegowym dokladnie wytlumaczy Ci co i jak, zrobi pierwszy zastrzyk. Zaczynasz juz dzis? Ile dni bedziesz sie stymulowac? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 17:58 hej panienki wiesz wikita te zastrzyki to wcale nie jest az tak straszna rzecz!! najgorzej wkuc sie a potem to juz z górki ale tak jak mówi kaszmir w brzucho to nic nie boli, niestety ja biore menopur domiesniowo no i musze sobie kuc posladki, kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby bo przeciez niezabardzo tak sobie w tyleczek celowac???? biore tez decapeptyl ale to juz w brzucho wiec opanowane mam to do perfekcji, zreszta jestem na protokole dłógim wiec robie te zastrzyki juz przeszło dwa tygodnie, a tak ogolnie to czekam do piatku i wtedy sie okarze kiedy punkcja!! pozdrawiam wszystkie majówki )) ps. kaszmir ja jednak licze na szczesliwa 13, wten dzien punkcja CHYBA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 20:13 Dzięki za cierpliwość Jeszcze nie wiem kiedy zaczynam, bo to zależy kiedy mnie @ odwiedzi i dopiero od 3 dc przez 3 (ewentualnie 4) dni mam wieczorem robić zastrzyki. Ostatnio miałam cykle po 33 dni, więc idąc tym tropem jutro powinnam dostać @ i przez to na pierwszy zastrzyk nie mogłabym pojechać do kliniki, bo wypadłoby to w sobotę a wtedy klinika jest otwarta tylko do 14 I dlatego tak się dopytuję Ale skoro mówicie, że to nie jest jakaś wielka filozofia to chyba dam radę Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: majowe IVF/IVM 07.05.08, 12:14 Ale wąteczek sie rozwinąłZycze powodzenia dziewczynki!Ja narazie czekam na @ i jeszcze mam wizyte przed.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: majowe IVF/IVM 09.05.08, 15:01 U mnie po wizycie złe wiadmosci zrobił mi sie torbiel i nie wiadomo czy nie bede musiała odczekac m-ac i zrobic w nastepnym IVM zawsze cos jak sie juz człowiek zdecyduje juz to cos musi sie wydarzycA dla mnie m-ac to wieki....A u Was jak? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 nerwy nerwy nerwy..... 10.05.08, 14:29 wczoraj wizyta .... znów.... usg no i decyzja !!! dzis dopadają mnie nerwy, DZIŚ ostatni zastrzyk okolo 17, pozniej o 20 PREGNYL.... wiec wychodzi na to że punkcja w PONIEDZIAŁEK 8.00 same rozumiecie BARDZO sie boje i denerwuje!!! teraz trzeba jakis obiadek mezusiowi zrobić, później ma wpaść przyjaciółka, wymyślam sobie różne zajecia i wszystko żeby nie mysleć ........ ale ........ jak tu myślec o czyms innym?? no i jeszcze jutro trzeba jakos przetrzymac.... buziam Was cieplutko )) Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: nerwy nerwy nerwy..... 10.05.08, 17:46 Hej Pszczółka! Nie denerwuj sie! Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale pomyśl, że to już prawie koniec! Kończy sie już tylodniowe kłucie, jeszcze dwa zabiegi i będziesz miała swoje Maleństwa, którym się na pewno u Ciebie spodoba i zostaną na całe 9 miesięcy Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i chyba troszkę zazdroszczę, że już tak daleko zaszłaś, bo ja nadal czekam na wstrętną @, która jak na złość nie chce tym razem przyjsć żebym mogła zacząć aktywnie dalej działać. Buziaki i trzymaj się!!! No i oczywiście dawaj znać! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: nerwy nerwy nerwy..... 10.05.08, 18:41 dzieki wiki takie słowa pocieszenia zawsze się przydadzą wiesz ciesze się że tak dużo jest już za nami ale najgorsze bedą chyba te dwa tygodnie.... czekania...... na wynik..... fajnie tez że sie kończą zastrzyki bo już mam tak pokutą pupe ze szok a wogóle lekarz powiedział że muszę być nieźle wygimnastykowana że sama sobie w pupe!! mogłam podobno w brzucho wszystko ładować albo w udo?? a ty gdzie kujesz?? buziaczki ) Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: majowe IVF/IVM 10.05.08, 18:42 witam was ponownie, ja po 4 dniach gonalu i bylam na pierwszym badaniu. mama 22 pecherzyki niezła kura ze mnie heheh nastepne badanie w srode,a punkcja prawdopodobnie 17-18 maj.... trzymam za siebie i za was kciuki! a jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 10.05.08, 18:49 witaj to Ci powiem że naprawde niezła nioska jesteś ) ja mam dziś 9 ds i .... tylko albo aż 8 pęcherzyków ciekawe czemu?? wczoraj miałam wizyte no i tak ginek tam zobaczył... powiedział że 5 jest dużych więc dziś PREGNYL no i zobaczymy co bedzie w poniedziałek... trzymaj te kciuki mocno, bo ja już moich nie czuje.. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
kortis Re: majowe IVF/IVM 10.05.08, 22:53 Witajcie!! ja tez dołączam do Was. Krótki protokól z cetrotide i gonalem. Dziś pierwszy raz wkłułam sie w moje brzuszysko. Ciężko mi było wbic igiełki ..bardzo ciężko.. ale udało się.. Byłam juz raz stymulowana decapet. ale po dużych dawkach miałam tylko 3 komórki jajowe, dwie nadawały się do zapłodnienia ..ale powstał tylko jeden zarodek... i mam 4letniego synka. Ciekawe co tym razem wyczaruje gonal..Mam prawie 39 lat i pewnie to będzie moja druga i ostatnia stymulacja..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 11.05.08, 11:56 Pszczółka, ja sie niestety jeszcze nie kłuję (zabrzmiało to chyba trochę masochistycznie Cały czas czekam na @, bo podchodzę do IVM i dopiero od 3dc będę brała zastrzyki. Witaj Kortis wśród majowych staraczek! Napiszmaila, Kortis i Pszczółka - trzymam za Was moooooooocno!!!!!! Pszczółka, daj znać jutro!! Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 kashmir odezwij się ;) 11.05.08, 20:00 cześć dziewczynko no i jak tam wszystko oki?? ile podali ci zarodków mam nadzieje że wszystkie się ładnie podzieliły i cosik sobie zostawiłas na następną dzidzke?? napisz jak się czujesz?? buziaczki ;**** Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: kashmir odezwij się ;) 12.05.08, 13:57 Jestem, jestem. Hey wszystkim. Nie odzywalam sie, bo zlapalam dola Okazalo sie ze hormony mi swiruja i Es zamiast rosnac, zaczal spadac... Sama lekarz nie wiedziala o co chodzi Dostalam jeszcze 2 dni dodatkowej stymulacji i wlasnie wrocilam z punkcji. Mialam/mam tylko/az 3 dojrzale komorki. Teraz czekam na telefon z info ile z nich podjelo wspolprace. Umieram ze strachu, ze cos pojdzie nie tak : ( Odpowiedz Link Zgłoś
wikita pozytywne fluidki 12.05.08, 16:41 Kashmir, nie trzymaj tego doła, wypuść go natychmiast! A komóreczki wszystkie będą współpracować Trzymam mocno kciuki i dawaj znać! Pszczółko, Ty też się odezwij jak po dzisiejszej punkcji. Ściskam! Odpowiedz Link Zgłoś
joe-76 In Vitro 12.05.08, 13:59 Dziewczyny, chcąc podnieść na duchu chciałam powiedzieć że udało się pierwsze in vitro mojej kuzynce. Klinika Novum - dr Zygler !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: kashmir odezwij się ;) 12.05.08, 14:00 Pszczolko, a jak sytuacja u Ciebie? Ty chyba tez mialas dzis punkcje? Jak sie czujesz? Ile mialas komorek? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 juz po.... 12.05.08, 19:13 witam was no i już po, wsumie to nic mnie nie boli!! Najpierw w zabiegowym było wkucie w zyłke do werflonu - to koszmar!! Pielegniarka nie mogła sobie poradzić i mam sińca na poł reki, nie moge nia nic robić, później to juz z górki, nic nie bolało i nic nie widziałam, spałam sobie (miałam znieczulenie ogólne) nastepnie wizyta i gin wyjaśnił mi jak było, pobrał 9 kumulusów no i ciekawe ile z tego bedzie zarodków??? a transferek dopiero w sobote. A ty Kasmir kiedy transfer?? Wziełas sobie wolne?? ja mam cały tydz a po transferze też robie sobie labe.... pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
joach30 Do pszczółki 12.05.08, 21:30 Cześć pszczółko wspierałaś mnie mocno przy moich kwietniowych staraniach, więc ja też ostatnio w miarę możliwości podglądam Twoje i mocno kibicuję. Trzymam kciuki za śliczne zarodki. A powiedz mi dlaczego transfer masz mieć dopiero w sobotę? Jakoś długo mi się wydaje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: juz po.... 13.05.08, 11:04 Dzieki dziewczynki za trzymanie kciukow i pozytywne fluidy! Przydaly sie! Przed chwila zadzwonila moja pani doktor i wyglada na to ze wszystkie komoreczki ladnie sie dziela. Na transfer umowilam sie na czwartek. Kurcze... TAK sie denerwowalam, ze cos pojdzie nie tak, ze prawie dzis nie spalam. Za to jak juz zadzwonili z dobrymi info, poczulam sie jakby ktos wypuscil ze mnie, jak z balonika, te wszystkie zle emocje. Rozbeczalam sie jak dzieciak i chyba z pol godziny minelo zanim doszlam do siebie. Dostalismy nasza szansa. Komoreczki! Dzielcie sie dalej. Mamusia po jutrze zabierze Was do domu. Pszczolko, transfer masz az w sobote? To pozno jakos... Hmmm... Ciekawe dlaczego lekarz podjal taka decyzja? ps. Tych kciukow to nie puszczajcie jeszcze tak do konca maja. Teraz przydadza sie na bete Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: juz po.... 13.05.08, 12:32 no witam Was wszystkie od dzis zaczynam zdrowe ozdzywianie bez stresowy tryb życia itp.. hahahaha..... tak jakos mi napisali na tych kartach wypisowych, własciwie to nie wiem czemu tak późno mam ten transfer??? sama się zdziwiłam bo myślałam że bedzie tak jak u kasmir środa moze czwartek no najpóxniej piatek! a tu sobota czemu?? doktorek powiedzial że tak ma być!! no więc dobrze bedziemy dzielnie czekać do soboty, troszke się denerwuje tym podziałem komóreczek, bo jakos do mnie chyba nikt nie zadzwoni z info. Tak mysle że sama do nich zadzwonie a nich tam wiedziec przeciez musze!! tyle kasy biora niech informuja!! dzieki joach za te kciuki i słowa otuchy przydały się )) no i wam dziewczynki też senkju fajnie że jesteście!! i za Was wszystkie też trzymam kciuki a wiki kujesz się już?? buziaki dla was Majóweczki ;**** Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: juz po.... 13.05.08, 16:26 Pszczółka, wykrakałam Kashmir, że wszystkie komóreczki podejmą współpracę wiec i Tobie mówię, że wszystko będzie dobrze Ale rozumiem Twoje zdenerwowanie brakiem informacji. Może mnień taktykę i ponów atak Trzymam za Was mocno dziewczyny! Ja od wczoraj mam kryzys @ brak i nie mogę rozpocząć przygotowań pełną parą. Jak jest niepotrzebna, to przychodzi a jak się jej potrzebuje to nie ma - taka złośliwa z niej bestia I tylko latam jak głupia coraz to do łazienki skontrolować sytuację No i jakoś mi tak smutno i źle... Buuuu... Trzymajcie się! Ściskam mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: juz po.... 13.05.08, 13:34 Hejka ponownie to jest chyba jakies bledne kolo wlasnie zadzwoniłam do kliniki z zapytaniem o moje zarodki?? no i co sie dowiedziałam? niestety takich informacji nie udzielamy!! wszystkiego dowie się pani na wizycie!! no do jasnej anielki co to ma znaczyc?? wydalismy kupe kasy i co ?? nie chca powiedziec czy wszystko oki?? zaczynam powoli warjowac!! a do soboty tu juz chyba napewno postradam zmysły!! kasmir zazrdoszcze ci w tej chwili, faktycznie mozesz spac spokojnie wiesz ze masz piekne 3 zarodki a ja się wnerwiam!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: juz po.... 13.05.08, 14:26 Pszczolko, a dzwonilas do recepcji czy do Twojego lekarza prowadzacego? Ja mam staly kontakt telefoniczny z lekarzem - jak mam problem dzwonie i to on dwonil do mnie dzis rano z info. Wiesz co? Ja bym im nie darowala i probowala skontaktowac sie z lekarzem. Przeciez placisz (wszystkie placimy) za to cholernie ciezkie pieniadze i nalezy nam sie za to choc odrobina uwagi! Im sprawdzenie tego zajmie kilka minut, a Ciebie do soboty zjedza Cie nerwy Lap telefon i dzwon! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: juz po.... 13.05.08, 16:41 Pszczolko, nie dawalo mi to spokoju i... zadzwonilam do mojej doktor. Ze niby to ja mam watpliwosci, czy nie za wczesnie mam transfer i czy nie mozna poczekac az bardziej podrosna, bo kolezanka czeka... Spokojnie! Ja jestem z gatunku tych, co na wizyte przychodza z lista wlasnych pytan , wiec doktor jest do mnie przyzwyczajona... hihihi... Juz wiem dlaczego transfer masz dopiero w sobote. Ty mialas IVM (ja klasyczne), a wiec pobrano Ci takie nie w pelni dojrzale komoreczki, ktore teraz 'dojda do formy' w 'inkubatorkach' i tam dojdzie do zaplodnienia. Takie komoreczki troszke wolniej sie dziela, dlatego potrzeba wiecej czasu zeby nadawaly sie do podania. Wszystko bedzie dobrze! Nic sie nie martw!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: juz po.... 13.05.08, 18:37 Dzięki kashmir za pocieszenie!! Ale to tak do końca nie jest! ja też miałam invitro tylko icsi, czyli ze oni zapladniaja moje jajeczka! przez igielke, no wiec może dlatego?? a dzwoniłam do rejestracji i do mojego ginka no i niestety oni nie udzielaja takich info!! Dr. tłumaczył mi tylko że te zarodki to np. dzis się pieknie dzielą a jutro troszke gorzej albo zaprzestaną podziału, wiec puki nie ma telef z kliniki że się nic nie podzieliło to mam byc dobrej mysli!! więc narazie nie myśle!!! buziam Was i Ciebie też kashmirku trzymam kciuki za twoje zarodki i zazdroszcze ci tego czwartku!! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: juz po.... 14.05.08, 09:20 Pszczolko, z tego wynika, ze kliniki stosuja rozne procedury, bo ja tez mialam icsi. Ale nie ma to tamto. Nie masz sie co martwic, bo lekarz wie co robi. Przypadek kazdej z nas jest inny i wymaga indywidualnego podejscia. Do soboty juz tylko 2 i pol dnia Szybko zleci! Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: juz po.... 13.05.08, 19:07 A Tobie kaszmir w jakiej klinice serwują taką obsługę ? Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: juz po.... 13.05.08, 19:06 Pszczolko, a w jakiej klinice się leczysz ? Novum czy Invimed jest taki nieelastyczny w stosunku do Pacjentki ? Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: majowe IVF/IVM 13.05.08, 19:09 witajcie, ja jutro mam drugie podgladanie moich 22 pecherzyków. i oczywiscie tez juz mysle czy wsyztsko ok, a najgorsze jest ze na to wszystko trzeba czekac... pszczolka78 - ja tez mam icsi i czytalam ze wtedy transfer jest 3-4 dni po punkcji, takze nie martw sie i glowa do góry! na pewno komoreczki ci sie ladnie podzielą i wszystko bedzie dobrze wikita - ja tez dlugo czekalam na ostatnia @, w cyklach 28 dniowcyh, dostałam w 36 dniu, a moja ginka kazala mi kilka razy robic test ciazowy bo nie wierzyla ze nie jestem w ciazy niestety nie byłam.. kashmir - w którym dniu cyklu mialas punkcje? trzyam mocno za ciebie kciuki, oby ten maj był dla nas wszytskich szczesliwy!!! sciskam was mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 14.05.08, 09:24 Napiszmaila, na poczatku wszystko wskazywalo na 10 dni stymulacji, ale pozniej dolozyli mi 'extra' dwa. Tak ze 12 dni, Pregnyl i 36h pozniej punkcja. Teraz czekam na cud... Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 14.05.08, 09:27 A tak swoja droga to tez dochowalas sie niezlego 'stadka' pecherzykow! Trzymam kciuki zeby jak najwecej z nich bylo pelnych!!! Daj znac jak wynik dzisiejszego podgladanka Wiesz juz kiedy bedziesz miala punkcje? Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: majowe IVF/IVM 14.05.08, 11:18 witajcie majówki , ja juz po podglądanku, dzis mija gin widziała 19 bąbli, nie wiem gdzie sie podziały te 3... no ale cóz, etraz czekam na wynik estradiolu i wtedy bede wiedziała kiedy punkcja, czy w sobote czy w niedziele. u mnie dzis 10 dc/ 9 dzien stymulacji pozdrawiam was gorącooo Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 Re: majowe IVF/IVM 14.05.08, 18:03 Witajcie!! Dziewczyny, mam pytanko, czy odczuwałyście w jakiś sposób jajniki??? Strasznie się mkartwie, że moje jajniki okaża się leniwe, dzisiaj 6 dzień stymulacji (najpierw były wyciszacze), a pogdlądanko dopiero jutro.......Napiszcie, proszę jak to było u Was! Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki, zarówno za te które są już po punkcji i transferze, jak i za te które sa na początku drogi!! Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: majowe IVF/IVM 14.05.08, 18:37 To wcale nie znaczy, ze jejniki nie pracuja, mnie zaczely bolec jakis dzien przed punkcja i nie byl to jakich straszny bol - a mialam okolo 30 jajeczek, z czego pobrano 17, 14 dojrzalych no i rozwijalo sie 12 - do 5 go dnia - podobno szanse na udany transfer zwiekszaja sie gdy embriony sa w stanie rozwinac sie do stadium blastocyst - 5 dzien. Mi sie udalo. Zrobilam test 10 dni po transferze,pozytywny. Mam 10 zamrozonych blastocyst i bardzo sie ciesze i niepokoje. Moje invitro bylo robione w NY, ja nie mieszkam w POlsce. Musze przyznac, ze troche sie rozni od tego co praktykuje sie w Polsce, ale w sumie koncowy efekt jest najwazniejszy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: majowe IVF/IVM 14.05.08, 20:45 aga7923, ja mam dzis 9dc, w niedziele mam punkcje, a czułam bol jajników jakies 3-4 dni temu , ale teraz znowu nic juz mnie nie boli, a 19 pecherzyków potwierdzone dzis na usg. takze nic sie martw, a badanie jutro ci wszystko "rozjasni". najlepiej zapytaj swoejgo lekarza, ja moja gin zadreczam nawet najdrobniejszymi rzeczami jakie mnie niepokoją. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 do kashmir ;) 15.05.08, 12:42 czekamy na wieści !! napisz jak było i czy bolało?? ale to chyba nic w porownaniu z punkcją? już nie moge się doczekać soboty.... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 do dokb... 15.05.08, 12:37 Witaj dziewczynko Napisz prosze jak się czujesz? Jesteś na zwolnieniu, a jak samopoczucie? I kiedy testujesz?? napisz czekamy na wieści i oczywiście trzymamy kciuki bedzie super - wierze że tak!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: do dokb... 15.05.08, 12:59 Testuję w niedzielę. Dzisiaj wziełam dzień urlopu bo czuję się żle. Złapałam jakąś infekcję, okrutnie boli mnie głowa i mam biegunkę. Niestety piersi przestały mnie boleć, za to brzuch zaczął jak na @ Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 bociany ;))) 15.05.08, 17:03 Witam Was wszystkie staraczki ) słuchajcie dziewczyny wiec musze Wam przekazac dobre wiesci, wiec juz wiem że wszystkim sie nam uda!!! Teraz to już wiem napewno!! Pół roku temu wprowadziliśmy sie z meżusiem do naszego nowego domku, ktory miesci się na wsi, dosłownie, za oknem mam pole i łaki no i dzis juz drugi raz od miesiaca zawitały do nas BOCIANY !!!! To jest znak z góry wierze w TO!! pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: bociany ;))) 16.05.08, 09:32 Ja tez na dzien przed punkcja widzialm bociana. Latal jak glupi Wczoraj nie pisalm, bo jak wrocilismy do domku, polozylam sie na chwile i... zasnelam Transer nic a nic nie boli. Najgorsze z tego wszystkiego jest to koszmarne uczucie, kiedy chce ci sie siku, ale nie mozesz isc do toalety, bo transfer musi odbyc sie na pelnym pecherzu. Wstrzykuja to takim cienisienkim wzierniczkiem, caly proces trwa 3 minutki i mozesz to sobie ogladac na monitroku. Pozniej lezysz jeszcze 15min, mozesz sie uffffff..... wysikac , jeszcze ze 20 minutek i juz. Jestescie wolni. Koniecznie wez sobie skarpetki, bo mi strasznie zmarzly nogi. Podali mi wszstkie trzy komorki. Dwie bardzo ladne I-II grupy i ten trzeci troche slabszy - III grupy. Teraz juz tylko modle sie zeby choc jedna zechciala ze mna zostac... Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: majowe IVF/IVM 16.05.08, 12:07 witajcie, pszczółko - teraz to wam sie musi udac po prostu! poza tym sama wiara ze skoro widzieliscie bociany to musi sie udac tez moze zdzialac cuda kashmir - trzymamy kciuki za toje 3 groszki! ja mam 19 pecherzyków po 18 mm, wszystkie równe i dorodne a mam punkcie w neidziele, tarnsfer przewidziany na wtorek - u mnie jakos wczesnie, ale podobno standardowo to 2-3 dni, a niestandardowo nawet do 5 dni po punkcji Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 16.05.08, 21:52 witajcie dziewczynki Kashmir ty się nic nie bój napewno zostaną z tobą Twoje fasolki i bedziesz miała trojaczki!! teraz dbaj o siebie i sie nie stresuj, jestes na zwolnieniu?? ja tam sie nie cyckam i ide!! no i doczekałam się no może niezupełnie ale to juz jutroooooo..... tylko tak troszke nie ciekawie się czuje? nie wiem czy to jajniki mnie bola czy jelita czy co?? mam tak wzdety brzuch i boli mnie a ty kashmir tez miałas cos takiego?? nie wiem czy to jakas opozniona reakcja po punkcji?? A i napiszmaila musze ci pogratulowac 19 to jest dopiero liczba!!! cala drużyna i jeszcze rezerwowi )) trzymam kciuki i pozdrawiam ;**** Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 17.05.08, 08:36 Pszczolko, mocno, mocno trzymam dzis za Ciebie kciuki!! Napisz jak juz bedzie po wszystkim. Mnie tez bola jajniki (albo cos w okolicach) ale doktor powiedziala, ze moze sie pojawic taki objaw po punkcji. Po punkcji bolaly mnie tez plecy po obu stronach, cos jakby nerki, ale to trwalo jeden dzien i jakos samo przeszlo. Uczucie pelnego i napietego brzucha to juz kwestia hormonkow. Czytalam gdzies, ze to po pregnylu. Tak, bylam na zwolnieniu caly ten tydzien, ale od poniedzialku buuu... wracam do pracy Na szczescie pracuje w biurze, nie bede sie przemeczac Wikita, a co u Ciebie? Na jakim jestes etapie? @ w koncu zawitala do Ciebie? Bo to juz chyba czas i pora na nia Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 17.05.08, 20:02 witajcie no i juz jestem w domku i moje dwie fasolki tez! tylko nie mam ich wiecej, niestety byly jeszcze trzy ale slabo sie podzielily no i nie nadawaly do mrozenia ale mysle ze.... te dwa dadza rade i pozostana z nami... ogolnie strasznie kiepsko sie czuje i jestem strasznie zmeczona!! ty tez tak mialas kashmir?? pozdrawiam ;*** Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: majowe IVF/IVM 18.05.08, 11:11 U mnie niestety wszystko sie rozregulowało i poprzestawiało i niestety chyba musze opuścić Wasze sympatyczne grono majowych staraczek Ale trzymam za Was Wszystkie mooooocno kciuki! Za maluszki Pszczółki i Kashmir, które już są ze swoimi mamuśkami i jestem pewna, ze zostaną z nimi na 9 miesięcy Za rosnącę komóreczki Napiszmaila, z których na pewno powstaną cudowne malutkie a potem coraz większe istotki Za pozytywny dzisiejszy test Dokb, za pracowite jajniki Aga7923 , za udaną próbę sprawienia synkowi rodzeństwa Kortis, za udane starania Kar1980 i ogólnie, żeby wszystkim wyczekującym się jak najszybciej udało A jak już Wam się uda, to prześlijcie mi proszę pozytywne fluidki, żebym i ja mogła zakosztować tego szczęścia Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 do napiszmaila 18.05.08, 11:19 witaj dzielna dziewczynko no i jak tam ??? duzo pecherzyków Ci pobrali, tak szczerze to Ci zazdroszcze tej całej drużyny!! Mnie udało sie wychodowac tylko 9 a i tak z tego było 5 komórek i tylko dwie się ładnie podzieliły, no i sobie siedza teraz we mnie ciekawe tylko czy im się spodoba?? Napisz prosze jak sie czujesz?? Oczywiscie jak juz troszke dojdziesz do siebie ja po punkcji cały dzień spałam!! pozdrawiam słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Wiki trzymaj się ;) 18.05.08, 11:30 Dziewczynko kochana A cóż się stało kochanie że nie mozesz podejśc z mani? Byłam pewna że Tobie sie uda!! Założyłąś nasz wontek i jestes naszym dobrym duszkiem zawsze pocieszysz i wesprzesz dobrym słowem!!! Dziewczynko nie poddawaj się, ja wiem łatwo powiedzieć ale naprawde jak nie teraz to za miesiąc lub dwa ?? A pozatym co ja tu bede narzekać jesteś dzielna i napewno Ci sie uda!!! trzymam kciuki i buziaczki śle ;***** i zagladaj do nas i pisz .... Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: Wiki trzymaj się ;) 19.05.08, 09:10 Pewnie, że nie mam zamiaru się tak łatwo poddawać Można powiedzieć, że to dopiero poczatek i już sie odgrażam mojej wstrętnej, niewspółpracującej @, że niedługo się jej pozbędę całkowicie na 9 miesięcy Dzięki za dobre słowo, chyba trochę mi tego teraz potrzeba Ściskam Was Wszystkie mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: majowe IVF/IVM 19.05.08, 13:44 witajcie, dopiero dzis mialam punkcje ze wzgledu na estradiol. moich 19 pecherzykow pobrali mi 10 komorek. czekam teraz na tel jakiej jakosci te komórki.... ech zeby wszystko bylo dobrze sama punkcja to bułka z masłem, nie ma sie czego bac pozdrawiam was cieplo! teraz zwolnienie 2 tyg....byczenie sie do woli Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 19.05.08, 18:19 Hej dziewczynki No więc to czekanie to jest chyba najgorsze Przed punkcja jest kucie zastrzyki i ten czas jakos szybko zleciał, a dziś czekam, jutro 1 weryfikacja i znów czekanie i tak czekam i czekam i chyba oszaleje!! Kashmir napisz byłaś dziś na badaniach?? Masz już wieści? Napisz!! Trzymam kciuki!! No i Agaj i napiszmaila za wasze komóreczki tez trzymam kciuki !!! Będzie dobrze i będziecie miały mnustwo fasolek!!! buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 Re: majowe IVF/IVM 19.05.08, 20:00 pszczolkamaja78 - będzie dobrze!!! Czekamy razem!! Może w tym samym dniu będziemy miec transfer?? trzymama za NAS wszystkie kciukasy!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: majowe IVF/IVM 19.05.08, 21:03 agus kochana ja jestem po transferze i jutro 1 weryfikacja czyli tzw beta!!! no i czekam i głupieje po troszku!! pozdrowionka śle ja i moje 2 fasolki..... Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 pszczolkamaja78 19.05.08, 21:27 Przepraszam!! Pomyliło mi się z napiszmaila!! Ale mam nadzieję, ze to dobra wróżba Powodzenia jutro - za pienkną betę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
napiszmaila Re: pszczolkamaja78 20.05.08, 09:59 Kochane, jutro mam transfer, miałam 10 dojrzałych komorek na 10 pobranych. aktualnie mam 6 zarodków i jeszcze 2 czekają na decyzje czy beda prwidłowe czy nie. Moja gin wspomniała cos o zlej cytoplazmie, nie wiem o co chodzi bo byłam nak setresowana ze w koncu jej nie spytałam, jutro do niej pojde to sie dowiem wiecej, ale juz jestem cala w stresie ze cos jest nie tak a wy jak sie czujecie dziewczynki? pszczółko78 jak twoja beta????? aga a kiedy ty masz transfer? buziaki dla was staraczki! Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 napiszmaila 20.05.08, 10:27 napiszmaila - najprawdopodobniej w czwartek - mam nadzieję, że Boże Ciało to dobry znak pszczółko78- co u Ciebie, napisz, bo ja kciuki nadal zaciskam! Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: majowe IVM 20.05.08, 16:48 Czesc dziewczynki miło mi bardzo do Was dołaczyc! Jednak bede podchodzic do Ivm w tym m-cu pisze jednak dlatego bo opoźnił mi sie @ i to wszystko przez to.W poniedziałek mam miec punkcje.Od jutra zastrzyki Gonal zamierzam je robic sama dlatego moze macie jakies cenne informacje co do nich; mam je przechowywac w lodowce bo zapomniałam zapytac o to Dr?A co do punkcji to trzeba brac wolne z pracy?Trzymam za Was mocno kciuki i dobrze ze jestescie Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: majowe IVM 21.05.08, 12:51 Dziewczynki powtorze pytanie chodzi mi o transfer i punkcje czy np w dzien punkcji musze brac wolne z pracy czy moze po tym trzeba lezec no i czy moge prowadzic samochod?Tak samo jezeli chodzi o transfer? Bo punkcje mam juz w poniedziałek i nie wiem czy musze brac urlop? Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: majowe IVF/IVM 20.05.08, 16:33 Pszczolko, to co ze dwie. Nie liczy sie ilczy sie ilosc tylko jakosc! Twoje dwie 'kuleczki' napewno w Toba zostana! No bo powiedz sama, gdzie im bedzie lepiej...? Co do prenamentnego zmeczenia - niestety mam to samo. Na codzien jestem osoba dosc aktywna i trudno mi 'usiedziec na miejscu' za to teraz jestem w stanie zasnac niemal w kazdej pozycji Sypiam teraz 11-12 godzin, a i tak z trudem wstaje do pracy. Najgorsze jest to, ze odstawilam kawe, wiec w biurze siedze jak to zombi Meczy mnie nawet wejscie po kilku schodkach i ogolnie tez czuje sie oslabiona. Pozdrawiam wiec wszystkie 'szczesciary' na zwolnieniach lekarskich... Do tego robiac sobie zastrzyk z Clexane 'wstrzelilam sie' w jakies spore naczynko, przez co mam MEGA MEGA krwiaka w kolorze sliwki wegierki. Wy tez tak mialyscie? Troche mnie to stresuje, bo nigdy takiego wielkiego nie mialam Czym powinnam to smarowac zeby szybciej sie wchlonelo? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 nie wiem NIC 20.05.08, 19:32 Witajcie dziewczynki wiec odebrałam wynik tzn dr zadzwonił i wszystko przez telefon podawał, miał dzwonic o 20.00 ale zadzwonił wczesniej, oczywiście byłam wtedy w sklepie no i tak jakoś wyszło że wcale nie pamietam tych liczb!!!! beta - chyba za niska musze zwiekszyc ilość luteiny i tej podjezykowej też a tak to nie wiem czy dobrze?? czy źle??? chyba sobie dziś popłacze (buuuuuu) nastepna weryfikacja w piatek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joach30 Re: nie wiem NIC 20.05.08, 19:44 Jak to nie wiesz co Ci powiedział lekarz? Dlaczego robiłaś betę tak wcześnie? Który to dpt? Co prawda miałaś transfer sporych zarodków, ale jeśli dobrze pamiętam to dziś jest dopiero 3dpt. Po co ta kilkakrotna weryfikacja? Ja mam zawsze jedną betę 11-12dpt i wtedy już wiem że beta negatywna i lekarz każe odstawić leki. A Tobie kazał brać to może jednak coś jest. Jak nie zrozumiałaś bo byłaś w sklepie to dzwoń do niego jeszcze raz i niech powtórzy Ci wszystko wyraźnie i wyjaśni. Zdezorientowana jestem. Dzwoń do niego i dawaj znać.Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: nie wiem NIC 20.05.08, 20:04 Widzisz oni w mojej klinice tak właśnie praktykują! Dzisiejsza weryfikacja miała ponoć na celu ustalenie dalszego brania leków! Dzwoniłam, dzwoniłam no i właśnie tak mi gin wyjaśnił trzeba zwiekszyc dawki luteiny, bo cos tam jest za mało a estrofem jest ok! więc tak jak było!! Nastepne badanie mam w piątek i znów bedzie decyzja co dalej i w jakiej ilości!! Ostatecznie dowiemy się wszystkiego dopiero we WTOREK!! chyba się nie doczekam!! A ty nie miałaś kilka weryfikacji?? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
joach30 Re: nie wiem NIC 20.05.08, 20:18 Nie u mnie jest tak, że mam punkcję a za 2 dni transfer. Poźniej czekam 11 choc lekarz zawsze namawia żeby doczekac do conajmniej 12 dnia po transferze i dopiero wtedy beta. I jak wynik jest ewidentnie poniżej normy to podejmuje decyzję o odstawieniu leków, a jak jest dobry to dalej kaze brać leki i mówi za ile dni powtórzyć betę. Zupełnie nie wiem po co u Ciebie każą robić betę tak wcześnie. Może to nie beta tylko poziom jakiś innych hormonów. Zupełnie zgłupiałam. Mi lekarz mówi ze do 11 dpt nie ma sensu robic bety, bo pregnyl jeszcze może fałszowac wynik. Dopiero później wynik bety jest wiarygodny. Nic nie rozumię. Mam nadzieję, że dowiem się w piątek. Czekam na info. Będę podglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: nie wiem NIC 21.05.08, 08:48 Pszczolko ja tez jestem zdezorientowana ta szybka beta. Nie wiem jak to jest w przypadku takim jak Twoj, ale przy 'czterokomorkowcu" jakiego zazwyczaj podaja (ok dwa dni po punkcji), implantacja zarodka nastepuje miedzy 5-7 dniem po transferze i ok 10 dnia od transferu poziom bety zaczyna rosnac. Joach ma racje. Mi tez gin powiedziala, zebym nie probowala testowac wczesniej, bo pregnyl moze falszowac wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś