Dodaj do ulubionych

Rezonans -wyniki

28.12.11, 23:44
Chodzi o rez.głowy. Wyszło ,że obustronnie obecne są drobne torbiele splotów naczyniówkowych (4-5mm) w okolicy trójkątów komór bocznych. Poza tym zmian ogniskowych nie uwidoczniono. Reszta opis ok. Zadzwoniłam wieczorem do tej lekarki od której miałam skierowanie. Stwierdziła,że pierwszy raz się spotyka z takim umiejscowieniem torbieli,ale ponieważ reszta opisu jest w porządku-ona by to tak zostawiła. Zapytałam czy to mi jakoś zagraża,powiedziała,ze nie. Powinno wystarczyć,ale...... Czy iść z tym jeszcze do innego neurologa? Czy dać sobie spokój,uwierzyć i wyluzować? Czy też doszczętnie oszaleć z nerwów??? Nie czuję się komfortowo ze świadomością,że mam takie znalezisko w głowiesad Radzcie.
Obserwuj wątek
    • andziulec Re: Rezonans -wyniki 28.12.11, 23:51
      IŚĆ i szukać innego który [powie cosik więcej. Mówię z perspektywy mego dziecia nie swojej...
    • akasya Re: Rezonans -wyniki 29.12.11, 00:24
      hedna napisała:

> Stwierdziła,że pierwszy raz się spotyka z takim um
      > iejscowieniem torbieli.

Ja na pewno poszukałabym jeszcze innego lekarza. Pewnie jestem trochę przewrażliwiona ale to wina niektórych doświadczeń które miały miejsce w mojej rodzinie.
    • anna_sla Re: Rezonans -wyniki 29.12.11, 00:36
      ja na wszelki wypadek skonsultowałabym się też z innym lekarzem albo starała się co jakiś czas robić badania kontrolne. Kiedyś mnie tak teściowa ciągnęła na siłę, bo mój gin chciał mnie ciąć, miałam torbiele na jajnikach bardzo duże. Uwierzyłam mu, zaszczepiłam się na żółtaczkę, ale potem zaciągnięto mnie do znachorki, potem do kolejnego gina i okazało się, że chyba leki znachorki rozbiły te torbiele na wiele malutkich i ciąć nie trzeba. To jest dla mnie przykładem, że zawsze warto te ważne sprawy skonsultować jeszcze z kimś.
      • ez-aw Re: Rezonans -wyniki 29.12.11, 09:48
        Zdecydowanie konsultacja z innym neurologiem. Sporo w tym roku obijałam się po lekarzach specjalistach i z doświadczenia wiem, że warto by popatrzyły na wyniki różne osoby.
    • mamalgosia Re: Rezonans -wyniki 29.12.11, 10:21
      Ja mam torbiele w wielu miejscach (tarczyca, wątroba, jajniki...), olewam
      • hedna Re: mamalgosia 29.12.11, 11:35
        Ale byłaś u lekarza?nic z tym nie robisz?
        • mamalgosia Re: mamalgosia 29.12.11, 11:47
          Ogólnie to my u lekarzy bywamy tak wielu, że już tym wymiotuję. Byłam oczywiście, ale nic z tym nie robię
          • hedna Re: mamalgosia 29.12.11, 11:54
            a powiedz mi,zostawienie tego tak sobie niczemu nie grozi? miałam 2x cyste na jajniku (i oczywiscie pod kontrolą lekarza) wchłonęły się. Rok temu miałam torbiel na jajniku,dostałam na to jakis lek,antybiotyk chyba i tez ok. Ale dosc dawno temu miałam operowaną cyste w zatoce szczękowej. Zeżreją mnie te nerwysad
            • mamalgosia Re: mamalgosia 29.12.11, 12:25
              Na neurologicznych się nie znam. Myślę, że mogą zarówno się wchłonąć , jak i urosnąć - jak wszystkie torbiele. Jeśli się niepokoisz, to idź do innego lekarza - może niech Ci da skierowanie na powtórny rezonans za jakiś czas - będzie wiadomo, czy urosły, czy co się z nimi stało.
              • mamalgosia Re: mamalgosia 29.12.11, 12:27
                Dodam jeszcze tylko, że 5 mm to nieduże. Spokojniesmile
                • doral2 Re: mamalgosia 29.12.11, 18:52
                  jeden taki mądry lekarz kiedyś mi powiedział, że dopóki nie było usg, to nie było torbieli.
                  a torbiele mają to do siebie, że się pojawiają i znikają.
                  jeżeli te torbiele nie dają ci żadnych dolegliwości, to wrzuć na luz i poczekaj na bezpłatną wizytę u innego neurologa.
    • hedna Re: Rezonans -wyniki 29.12.11, 11:43
      Mało spałam w nocy,nie moge jeść,jest mi niedobrze z nerwów. Dzwoniłam do takiej prywatnej przychodni ,do neurologa na dziś nie ma miejsc,najwczesniej za miesiąc.no chyba,że podejdę wieczorem i babka sie zgodzi. Czuję,ze zaczyna mnie to wszystko przerastać.......Dzieci ciągle chorują,wczoraj mąż był z malutkim do kontroli,jest ciut lepiej.Ale to wszystko tak długo trwa! Ja mam zwichrowany kręgosłup,teraz jeszcze tosad a tu bida ostatnio ,strasznie mnie to dołuje. Mąż ma w pracy płacone systemem tygodniówkowym.Przed świetami wypłata mniejsza,teraz był wolny poniedzialek,w sobote też mają nie pracować,aż strach myślec ile zarobi za te AŻ $ dni.A w przyszłym tyg.chrzciny u jego brata i nie da sie nie pójśćsad Neurolog 80zł,hardcore ,ze człowiek się waha ze wzgl.finansowych czy iśc do lekarza czy nie.Przepraszam,ze wylałam w jednym wątku tyle żali,ale miałam już ponad uszy! Strasznie ciężkie to życie ostatnimi czasysadsad
    • bei Re: Rezonans -wyniki 29.12.11, 12:05
      Trzymam kciuki, by neurolog przegnał Twoje niepokoje.
      U płodów, noworodków i niemowlaków taki opis jest częsty, później te torbiele wchłaniają się
      Zapewne taka Twoja uroda, ze u Ciebie pozostały.
      Odkąd doszły nowe techniki diagnozowania organizmu często okazuje się, ze ludzie doskonale prosperują z anomaliami w organizmach. Czytałam o męźczyźnie, ktory zdolny, mądry, super sprawny przy banalnym KT głowy zaskoczył tym, ze mial tylko 1/4 czy nawet mniej masy szarych komorek, jakby mu 3/4 nie wyrosło.
      Kariera, wczesniej super student, super sprawny elokwenciak.

Życzę szybkiego dobrego, siooooooooooooooooooooooo strachy!!!
      • hedna Re: Rezonans -wyniki 29.12.11, 12:16
        Dziękuję Ci BEI
    • hedna Re: Rezonans -wyniki 30.12.11, 11:37
      Byłam wcz.wiecz. u tej lekarki.Powiedziała,że wcale tak zle to nie wygląda i ze tego się nie leczy.Jedynie zrobić kontrolnie rezonans za ok.rok. Wybadała,wyoglądała,ulżyło mi.Kręgosłup zwichrowany jak stara baba,ale co tam,najważniejsze,ze z tymi torbielami to nic strasznego!
      • mamalgosia Re: Rezonans -wyniki 30.12.11, 13:50
        dokładnie tak jestsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka