Dodaj do ulubionych

Dziecko-dentysta

27.02.12, 12:22
Kłopot mam. Córka (3.5roku) ma małą dziurkę w górnej czwórce. Trzeba reagowac już,a nie czekać aż bedzie gorzej,tylko teraz zaczynają się schody... Czy takie małe dzieci mają borowane ząbki w taki sam sposób jak dorośli? A znieczulenie?
a może nie borowanie tylko jakieś coś? Macie jakies doświadczenia w tym temacie??
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 12:25
      poszukaj stom. ktorzy oferuja leczenie z uzyciem podtlenku azotu.czyli gazu rozweselajacego.
      jak jestes z warszawy damci namiaryna rewelacyjna p. dr.
      • hedna Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 12:30
        dziękuję kochana,ale do Warszawy mam kilkaset km.

• mearuless Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 12:33
          szkoda.

ale poszukaj w necie gabinety w twojej miejscowosci ktore to oferuja.
          to jest rewelacja!!
          dzieciak siedzi na fotelu, calkowicie rozluzniony, przepelniony miloscia do dentysty. moja podczas borowania glaskala p. dr.
          po zdjeciu maski wszystko mija.
          jedyne przeciwwskazania to katari zap.ucha.
          i polecam kazdemu.
          • karolina17w Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 13:19
            mearuless napisała:

> szkoda.
            >
            > ale poszukaj w necie gabinety w twojej miejscowosci ktore to oferuja.
            > to jest rewelacja!!
            > dzieciak siedzi na fotelu, calkowicie rozluzniony, przepelniony miloscia do den
            > tysty. moja podczas borowania glaskala p. dr.
            > po zdjeciu maski wszystko mija.
            > jedyne przeciwwskazania to katari zap.ucha.
            > i polecam kazdemu.

Dobrze wiedzieć. Mój syn póki co u dentysty nie chciał za bardzo buzi otworzyć, a za 3 tygodnie mamy wizytę i coś mi się wydaje, że będzie wiercenie. I już wyobraża sobie histerie uncertain Ale muszę się teraz dowiedzieć,czy i u nas nie ma tego smile
      • madame_edith Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 21:34
        Mea,
        A droga ta usługa (chodzi mi o zastosowanie rozweselacza)?
        Bo ja bym poprosiła dla mojej 3letniej panikary namiar, dentysta w pas się nam kłania, a ona odmawia współpracy.
        • mearuless Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 21:44
          no wiesz...nie wiem czy droga.
          w tamtym roku plomba plus wszystkie znieczulenia kosztowaly 180 zeta.
          ale jak np. robisz 2 zeby jednoczesnie to licza ci tylko za jeden gaz.
          • madame_edith Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 22:38
            To bardzo poproszę ten namiar, może być na gazetową.
            Podobno bardzo fajna dentystka przyjmuje w arkadach pod Mostem Poniatowskiego, ale nie wiem czy ten gaz stosuje.
            • mearuless Re: Dziecko-dentysta 28.02.12, 10:17
              ok. wysylamzaraz na gazetoiwego.
              pod mostem nie ma gazu.
              wiem bo miszkam blisko i tamlazilam pytac.
    • prigi Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 13:44
      moja córa miała w wieku 3 lat borowanego zęba. bardziej bał i spinał się mój mąż i dentystka, niż ona. poszło gładko, bez znieczulenia, a co najważneijsze, córa nadal z wielką ochotą chodzi do stomatologa
      • karolina17w Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 13:57
        prigi napisała:

> moja córa miała w wieku 3 lat borowanego zęba. bardziej bał i spinał się mój mą
        > ż i dentystka, niż ona. poszło gładko, bez znieczulenia, a co najważneijsze, có
        > ra nadal z wielką ochotą chodzi do stomatologa

Zazdroszczę!! Mój syn przy pierwszej wizycie w wieku 11 m-cy, podczas oględzin pogryzł (na szczęście niezbyt dotkliwie) dentystkę... Później też nie było lepiej tzn już nie gryzł ale za to nie chciał za bardzo otwierać buzi. I tak mu zostało.
    • grave_digger Re: Dziecko-dentysta 27.02.12, 14:42
      moja starsza ma borowane zęby od 3 roku życia. tak jak dorosły. dziś ma 7. lubi swoją dentystkę.
    • donerkasia Re: Dziecko-dentysta 28.02.12, 08:38
      dziecie me starsze mialo borowane 4 zeby w wieku 2-2,5 roku bez zadnego znieczulenia. Traumy nie ma, dentystke kocha miloscia wielkado dzis.
      99% sukcesu to dobry, z podejsciem do dzieciakow dentysta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka