Dodaj do ulubionych

allegro oszustwo

27.02.12, 13:02
Tydzień temu zamówiłam na allegro telefon,dostałam go w środę. Na aukcji była informacja,ze telefon ten nie posiada simlocka,a jak przyszło co do czego-okazało się,że posiada. Mąz (bo to miał byc jego tel.) zadzwonil do Pani (jakaś siksa młoda) ,na co ona w wielkim szoku,ze nie wiedziała...... Dobra. Umówili się ,że M.sprawdzi ile bedzie kosztowalo ściągnięcie i da jej znać.jak już było wiadomo dziewczyna powiedziała,żeby sciągnął ,a ona zwróci pieniadze. W piatek po południu M. wysłał jej zdjecie rachunku (jako potwierdzenie) i wiadomość. I cisza..... Nie odbiera telefonów,napisałam jej maila,że prosze o kontakt w tej sprawie i nic. No i teraz co ? Kwota niby nie zabójcza,ale tak się nie robi!Wprowadza klienta w błąd,oferuje,że zwróci koszty i tyle?? Wystawiać już negatywa? Wkurza mnie to,bo sama jestem uczciwa w takich kwestiach jak ten pies!
Obserwuj wątek
    • fajnyrobal Re: allegro oszustwo 27.02.12, 13:23
      Za wcześnie, daj jej czas 7 dni. W końcu może jej nie być.
      • hedna Re: allegro oszustwo 27.02.12, 15:42
        ale ona nie odbiera telefonu,a ten to zazwyczaj czlowiek ma gdzies pod rękąwink
        • schiraz Re: allegro oszustwo 27.02.12, 16:20
          Przez dwa tygodnie ferii nie odbierałam telefonu od nikogo poza mężem, miałam go stale pod ręką ale potrzebowałam odpocząć. Oczywiście nie usprawiedliwiam oszustwa i takiego postępowania jak wyżej, jeśli masz cierpliwość poczekaj te kilka dni i wtedy na spokojnie możesz wystawić negatywa opisując całą sytuację.
          • esofik Re: allegro oszustwo 27.02.12, 16:35
            sprawdź ją i zadzwoń z innego numeru telefonu,
            zaczekaj kilka dni i wystaw negatyw za przedmiot niezgodny z opisem
    • otojestemtu Re: allegro oszustwo 27.02.12, 22:30
      Masz przynajmniej możliwość wystawienia Negatywa smile
      Ja sprzedawałam na tablicy, kobieta chciała kupić wózek, najpierw prosiła gorąco żebym jej tydzień zarezerwowała, a potem tydzień robiła mnie w konia że przelała kasę, a ja jak idiotka jej wierzyłam, nawet kurde wydałam 35zł żeby zapakować ten wózek, żeby był gotowy do wysyłki - no mój debilizm do potęgi, mam nauczkę. Różne typy żyją na świecie smile Na Twoim miejscu zrobiłabym tak jak pisze esofik, sprawdź ja z innego numeru i wystaw negatywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka