Dodaj do ulubionych

Pomysł na...szybki makaron

21.05.12, 12:16
Sprzedaje wam przepis, wczoraj chłop robił na obiad, robiło sie to 15 minut- tyle co zagotowanie wody na makaron i ugotowanie makaronusmile
Spaghetti ze szpinakiem
podsmaz na łyzce oliwy 200 g lisci szpinaku, dodaj zabek czosnku i pol puszki pomidorów, smaz 2 minuty, dodaj 100 g fety w kostce ( moze byc light) podgrzej dopraw i gotowe!
Obserwuj wątek
    • sewa.49 Re: Pomysł na...szybki makaron 21.05.12, 14:00
      ale nie napisalas czy dobre bylo wink
      • olinka20 Re: Pomysł na...szybki makaron 21.05.12, 14:08
        Dobre smile
        Chłop był zdziwiony, ze wrecz zaskakująco dobre, ale wyglada hmmm tak sobiewink
    • aagnes Re: Pomysł na...szybki makaron 21.05.12, 14:30
      OK, dam jeszcze szybszy. gotujemy kluski i w tym czasie kroimy suszone pomidory i natke. do makaronu wrzucamy nac, pomidory i pesto pomidorowe.koniec. mozna sobie sypnac jakims serem.
      • doral2 Re: Pomysł na...szybki makaron 21.05.12, 21:06
        makaron al dente.
        ząbek (albo więcej jak kto lubi) podsmażyć na oliwie z suszonych pomidorów, które zaraz potem dodajemy, a potem na to szpinak (może być mrożony, ale rozmrożony), sól. pieprz, wymieszać i jeść.
        można parmezanem posypać.
        czyli mój przepis podobny smile
        robię co najmniej raz w tygodniu...
        dzisiaj wywlekłam zamrożone pesto, dodałam kapary.
        soli więcej i pieprzu, bo pesto same w sobie mdłe...
        • sewa.49 Re: mniam,mniam 22.05.12, 17:01
          poczynilam szybki makaron doralowej, pychota....niebo w gebie. Corka zachwycona, prostota wykonania i wykwintnym smakiem wink
        • marghe_72 Re: Pomysł na...szybki makaron 22.05.12, 17:32
          dla tych co lubia tuńczyka i cytrynę
          miszmasz-marghe.blogspot.com/2011/12/makarony-dwa.html
          a może pesto ze szpinaku i sera blee wink
          miszmasz-marghe.blogspot.com/2009/03/byskawiczne-pesto-ze-szpinaku-i-sera.html
    • red-truskawa Re: Pomysł na...szybki makaron 21.05.12, 21:13
      Podsmażam pokrojone ( w sklepie smile) w plastry salami + cebula + czosnek, dodaje pomidory w puszce, doprawiam, a na koniec wrzucam w to ugotowany makaron. Wersja de lux z kukurydza w puszce wink
    • marghe_72 Re: Pomysł na...szybki makaron 21.05.12, 21:40
      ee.. najszybszy wink

miszmasz-marghe.blogspot.com/2009/07/wzbogacone-aglio-olio-peperoncino.html
    • sylki Re: Pomysł na...szybki makaron 22.05.12, 10:07
      Wszystko się zgadza, tylko nie ten ser, ze śmierdziuchem jest lepsze.
      Feta psuje smak wink
    • agaioliwka Re: Pomysł na...szybki makaron 22.05.12, 10:13
      Też szybko.Cebulę kroję i podduszam chwilkę dodaje puszkę tuńczyka duszę 2 min.,dorzucam pomidory z puszki albo przecier pomidorowy z kartonu,przyprawiam i mieszam z makaronem.Pyszota.Dzisiaj na obiad chyba zrobię bo smaka sobie narobiłam.
      • tysia77 Re: Pomysł na...szybki makaron 22.05.12, 12:33
        Nie robiłam jeszcze z pomiorami. Mnie zadziwia jak mój młody wcina taki makaron,często robię z Lazurem i jestem pewna,że gdyby zobaczył ten ser to by nie chiał jeśćwink A pomidry całe dodawał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka