Dodaj do ulubionych

podreczniki - gdzie najtaniej

03.07.12, 13:42
Może ktos zna jakąś e-księgarnię tanią. Ja do tej pory kupowałam w Gandalfie, jest taniej, ale może jest gdzies jeszcze taniej? Tylko nie chodzi mi o allegro, a o ksiegarnię, w ktorej moge kupic wszystkie ksiązki szkolne na raz.
Obserwuj wątek
    • schiraz Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 14:01
      Zawsze kupuję w Gandalfie w sierpniu, na wyprzedaży. Książki są najtańsze, przynajmniej te które potrzebują moje dzieci. Zamawiam po 15 sierpnia i nie zdarzyło się, żeby nie przyszły w ciągu tygodnia.
    • amoreska Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 14:18
      W zeszłym roku kupowałam w Gandalfie właśnie, ale pamiętam, że polecano Bonito jako jeszcze tańsze.
    • grave_digger Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 14:23
      kupiłam wszystkie książki dla drugoklasistki i zerówkowiczki w gandalfie - na każdy podręcznik był rabat plus kurier gratis - 411 mnie wyszło.
    • zuzanka79 Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 14:55
      Ja w ubiegłym roku też zamawiałam w Gandalfie tongue_out, ale teraz jedna mama zbiera zamówienia od klasy, negocjuje ceny i zamawia w Inbooku.
      • malgosiek2 Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 15:54
        Ja zamawiam przez neta u wydawcy bezpośrednio.
        Dzieciaki mają sporo książek z Nowej Ery i tam za kwotę >90 zł przesyłka już gratisowo.
        • mamaivcia Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 20:46
          A ja znalazłam księgarnię z Wawy, która wystawia książki na allegro i ma boxy w tej samej cenie co Gandalf
          Gandalfa musiałam zdradzić, bo nie mieli podręcznika do angielskiego, tylko same ćwiczenia sad
          W sumie wyszło tak, że zestaw do angielskiego ciut tańszy niż w G. Na loda zaoszczędziłam buhahahaha.
          W pozostałych polecanych na forach sprawdzałam ale akurat naszych zestawów nie było uncertain
        • dlania Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 20:47
          Czyli Gandalf rządziwink
          A od kiedy te wyprzedaże sa, od polowy sierpnia? Bo w sumie i tak jedna z ksiązek ma być wydana dopiero w sierpniu, to mogę poczekać.
          • mathiola Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 22:14
            a skąd wiesz jakie podręczniki kupić?
            Bo ja np. kupiłam przez internet starszemu angielski i okazało się, że nie to wydanie, było trochę kłopotu bo nie wszystko w tym było.....
            Zamawiam w naszej księgarni, bo wiem, że będzie to, co należy, ale z chęcią kupiłabym taniej.... Tylko się boję.
            • grave_digger Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 22:27
              jak inne wydanie? nie ma czegoś takiego jak inne wydanie. może być wznowione wydanie, ale wtedy zawsze pojawia się zmiana w tytule podręcznika np. New Coś Tam.
              • mathiola Re: podreczniki - gdzie najtaniej 03.07.12, 22:32
                No to pewnie było new coś tam, a ja kupiłam to bez new coś tam bo tytuł był taki sam.
                Bym poszła do księgarni zapytać, ale to znajomi, niezręczne mi.
                Bym poszła do sekretariatu zapytać się, ale mi niezręcznie, bo szkoła sprzedaje własne, a marżę przeznacza na zakup czegoś tam. No to skąd ja mam się dowiedzieć? wink
                • schiraz Dlania 03.07.12, 23:48
                  Od 10 sierpnia zaczyna się wyprzedaż.
                  • dlania Re: Dlania 04.07.12, 09:09
                    Dzieki, to poćwiczę cierpliwośc i poczekamwink

Mathiola, od maja mam na stronie www szkoły podany pełny zestaw ksiązek. Co prawda wkurwia mnie, że przy niektórych jest napisane jasno - ksiązka i cwiczenia, a przy innych tylko nazwa, więc oczywiście musze kupić książke, ćwiczenia i jeszcze zbiór zadań jak jest, a potem sie okaże, co tak naprawdę jest przydatne.
                    Wszystkie ksiązki do I i IV klasy (takie kupuje w tym roku) maja byc wydaniami z 2012 roku - pierdolona reforma i mafia wydawnicza.
                    • grave_digger Re: Dlania 04.07.12, 17:26
                      mafia, o tak!
                      zawsze się bierzę najświeższe wydania. ja już mam wszystkie podręczniki w domu. teraz tylko jeszcze 30 okładek i 30 nalepek wink
                • solejrolia Re: podreczniki - gdzie najtaniej 04.07.12, 08:23
                  u nas na stronie internetowej szkoły zawsze podają listę podręczników dla wszystkich klas, oraz listę "wyprawka".

możesz zadzwonić do sekretariatu nie przedstawiając się, tzn "mama uczennicy klasy I" i wypytać o wszystko. jak spytają o nazwisko, to podaj Nowak- Kowalska. wink
                  Na pewno macie jakąś panią Nowak lub Kowalską w klasiewink

Albo zadzwoń do którejś z matek.
        • donerkasia Re: podreczniki - gdzie najtaniej 04.07.12, 07:05
          wydawca ma drogo. wiem, paradoks, ale można kupić nawet 40-50zł taniej, niż u wydawcy. Przewałkowałam temat w ubiegłym roku (nowa era)
          • aga9001 Re: podreczniki - gdzie najtaniej 04.07.12, 07:51
            A ja nie wiem jakim cudem jak szukałam w lipcu to podręczniki były tańsze niż w sierpniu. Różnica ok 15 zł za box.
            • solejrolia Re: podreczniki - gdzie najtaniej 04.07.12, 08:17
              Bo to była wyprzedaż przedsezonowa? i ksiązki były "bez new cos tam".
              • mamaivcia można sprawdzić 04.07.12, 16:42
                w metryczce podręcznika
                np. w angielskim mam podaną w ramce informację
                "Podręcznik dopuszczony bla bla ... Rok dopuszczenia i nr ewidencyjny: 311/1/2011"
                i taką informację miałam podaną przez szkołę Tytuły podręczników, wydawca, autorzy i ten numer
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka