doral2 05.08.12, 17:46 szukam książki z przepisami kulinarnymi dla diabetyków. no takiej, żeby jadłospis był. nie, nie dla mnie, dla znajomego z hameryki... możecie coś doradzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jlo83 Re: cukrzyca - przepisy 05.08.12, 18:14 ja tylko wiem, że nie tyle cukru trzeba unikać co tłuszczy zwierzęcych mam mamę cukrzyczkę, cukrów też unika, ale przede wszystkim zero tłustego mięsa, smalcu itp bigosów Odpowiedz Link
doral2 Re: cukrzyca - przepisy 05.08.12, 19:32 albo może jakie dobre forum z przepisami dla diabetyków.. Odpowiedz Link
majenkir Re: cukrzyca - przepisy 06.08.12, 15:34 w hameryce jest pelno ksiazek, czasopism z przepisami dla diabetykow. Pelno informacji na internecie. Jestes pewna, ze on potrzebuje takiej pomocy? Odpowiedz Link
tetika Re: cukrzyca - przepisy 06.08.12, 17:21 wygooglac sobie nie umie?????przeciez tego jest zatrzesienie zreszta kazdy lekarz daje wskazowki dietetyczne, sa poradnie w ktorych wszystko dokladnie omawiaja i daja ulotki. Nie wierze ze u nich tego nie robia. Odpowiedz Link
doral2 Re: cukrzyca - przepisy 06.08.12, 19:51 jestem pewna. zamówił sobie książkę z przepisami i tyle. googlać nie wiem czy umie, ale wiem że umie skypa Odpowiedz Link
tetika Re: cukrzyca - przepisy 06.08.12, 20:59 przez ciekawosc klepnelam necie , jest tego ogrom. naucz go w takim razie korzystac z dobrodziejstw internetu Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: cukrzyca - przepisy 06.08.12, 17:52 mam książeczke ulotkę wydana przez firmę farmaceutyczną MSD. Zawiera przepisy głównie na obiady, opisy z kaloriami i wymiennikami . Odpowiedz Link