paskudek1 19.09.12, 11:03 bolą mnie nogi, stopy, plecy. dłonie i mięśnie brzucha.. Połączenie zumby, początków aerobicznej weidera i sprzątania po sezonie wakacyjnym przy przyczepie kampingowej. Ledwo chodzę a akurat dziś w robicie sporo do łażenia i noszenia mam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_sla Re: Wszystko mnie boooliii - żalę się :( 19.09.12, 21:55 hehe, ja to mówię "nadmiar zdrowia". Ja tak miałam jakiś miesiąc temu. Ogólnie latam na orbitreku po 1,5 godziny, bieżnia, steper z palcem w d..e za przeproszeniem, na odwodzicielu i przywodzicielu po 5kg bez kropelki potu czy stęknięcia... a tu trener dowalił mi tylko dwa niepozorne ćwiczonka, naprawdę cholernie proste.. jak się stoi z boku ... Tydzień czasu miałam zakwasy a przez 2 dni chodziłam (jak to mąż stwierdził) jakby mnie ktoś porządnie wyr...chał Odpowiedz Link
rowerzystka_terrorystka Re: Wszystko mnie boooliii - żalę się :( 21.09.12, 15:01 ból utrzymujący się powyżej 48h to nie zakwasy a naderwane mikrowłókna mięśni. I tu się zgodzę, co za dużo to nie zdrowo. Stąd przy 6 widera zaczynamy od kilku powtórzeń a nie od razu od finalnej ilości. W takim wypadku należy sobie zrobić 3-4 dni przerwy aby dać się mięśniom zregenerować. Poza tym pic duzo wody (polecam dodać glukozę do niej), gorąca kąpiel, masaż zbolałych partii, maście rozgrzewające. A na przyszłość powoli Siła i wytrzymałość przychodzi z czasem. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Wszystko mnie boooliii - żalę się :( 21.09.12, 20:04 być może masz rację, mnie powoli przechodzi ale powoli. Z tym że jak pisałam sam weider tu nie zadziałał tylko konglomerat Teraz bolą już tylko nogi Odpowiedz Link
anna_sla rowerzystka 21.09.12, 21:28 znaczy, że jak naderwałam to co? Samo się zagoiło? Bo przestało w końcu boleć. To była znaczy się kontuzja?? Odpowiedz Link
rowerzystka_terrorystka Re: rowerzystka 22.09.12, 00:33 Praktycznie samo. Trzeba tylko dać czas na regenerację organizmu i mięśni. W zależności od intensywności treningu czas ten jest dłuższy. Odpowiedz Link