Dodaj do ulubionych

stomatologicznie będzie

27.01.13, 21:00
Kama. liczę na ciebiewink
mojej córce -5,5l-wypadł już jeden mleczak i na jego miejsce wsunęła się stała jedynka.
dziewcze śmieje się dzisiaj mi na kolanach, ja robię szybki przegląd w kierunku nowych szóstek, patrzę, a tu za drugą dolną jedynką mleczną wyszedł już stały ząb! niby tylko fragment, tak ca.1mm, ale jest. a mleczny ni hu hu, nawet nie ma zamiaru się gibać.
i co teraz, droga redakcjo? czekac aż wypadnie mleczak sam czy rwać, aby stały nie był za bardzo z tyłu?
Obserwuj wątek
    • kama_msz Re: stomatologicznie będzie 27.01.13, 22:51
      ja 1 dolne mleczne "wyrywałam sama" - palcamiwink
      ale się ruszały mocno, a z tyłu były właśnie stałe. jak się nie rusza to idź do stomatologa się poradzić. można też dzieciu zrobić zdjęcie, czy korzeń mlecznej jedynki jest zresorbowany - jak jest powinna sama wylecieć, jak nie, możliwe, że trzeba będzie usunąć.
      zresztą tak czy siak do stoma iść musisz, bo sama przecież wyrywać nie będzieszwink
      --
      https://lbyf.lilypie.com/8XHYp1.png
      https://lbyf.lilypie.com/I1znp1.png
      Moja biżu
      • aqua48 Re: stomatologicznie będzie 28.01.13, 13:51
        Dawaj twarde rzeczy do gryzienia - marchewkę, precelki, mleczak powinien sam się obruszać. Jak nie pomoże to do dentysty.
    • melancho_lia Re: stomatologicznie będzie 28.01.13, 14:03
      Do stomatologa idź z młodą. pewnie rwanie Was czeka.
      Ja miałam usunięte wszystkie mleczne jedynki- stałe wychodziły, a mleczne ani drgnęły.
    • marjanna.b Re: stomatologicznie będzie 28.01.13, 18:25
      Zdecydowanie rwij.
      Edkowi też się stały zaczął pokazywać zanim mleczny wypadł, poszliśmy wyrwać a i tak stały jest trochę przesunięty 'wgłąb paszczy'.
      Teraz też zaczął mu wychodzić nowy ząb, mimo że stary jeszcze siedział - acz się ruszał - ale sprawę załatwiła Ada, bo wczoraj tak Edkowi przydzwoniła w zęby, że się zalał krwią i starą jedynkę wypluł wink

m.
    • prigi Re: stomatologicznie będzie 28.01.13, 19:18
      do naszej dentystki się nie dodzwoniłam-chyba wyjechała na ferie z dzieciakami
      nic to, będę próbować dalej, ewentualnie za tydzień do niej podejdę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka