Dodaj do ulubionych

powazne pytanie-super farmer :D

04.02.13, 18:30
w ramach kiepskiej pogody i nudnych ciemnych wieczorow a takze za sprawa zdecydowanego nacisku ze strony najmlodszej corki zakupilam dzis super farmera.
i tera-jak sie zdobywa psy?
bo na kostce nie ma. w instrukcji ani slowa o psach.
najmlodsza twierdzi ze sie je na poczatku gry dostaje ale mi to smierdzi podstepem suspicious

pomocy bo mnie ogra 6-latka!!!! big_grin
Obserwuj wątek
    • esofik Re: powazne pytanie-super farmer :D 04.02.13, 18:44
      nie wiem co to jest super farmer tongue_out
      • mearuless Re: powazne pytanie-super farmer :D 04.02.13, 18:52
        a ja juz dopatrzylam ze zwierzątko na kostce to nie kon tylko pies big_grin
        tz. kon tez jest ale wiekszy tongue_out

i tak nas Olka ograla, swinia jedna!!!
        tak matke wlasna, rodzicielke co 8 godzin rodzila w bolach i strachu załatwic!
        kolacji dzisiaj nie budziet.
    • kubona Re: powazne pytanie-super farmer :D 04.02.13, 19:13
      wymieniasz jedną owcę na małego psa, a na duzego oddajesz jedna krowę. jest w instrukcji tej na planszy, tam gdzie wymiany.
      my sie umówiliśmy, że lis zabiera tylko króliki a wilk tylko owce, pies chroni jeden raz, znaczy zwierzęta zostaja, pies wraca do banku. ale chyba musimy zaostrzyć zasady, bo nam się robi zbyt proste to.
      gra moim zdaniem bardzo fajna. chyba idę zagrać
      • mearuless Re: powazne pytanie-super farmer :D 04.02.13, 19:44
        my sie umówiliśmy, że lis zabiera tylko króliki a wilk tylko owce, pies chroni
        > jeden raz, znaczy zwierzęta zostaja, pies wraca do banku

uuuu my poczatkujace. i używałyśmy psa kilkukrotnie, czyli nasz błąd?
        jakos ciezko mi ten przelicznik idzie. ale nic to, trening czyni mistrza. poczekam na sukscses smile
        • kubona Re: powazne pytanie-super farmer :D 04.02.13, 20:17
          na kostkach jest lis i wilk. nie pies. w instrukcji papierowej jest napisane, że wylosowanie któregos powoduje oddanie do banku zwierząt. jak wyrzucisz lisa, tracisz króliki, jak wilka oddajesz wszystkie zwierzęta oprócz konia i małego psa jeśli je masz. duzy pies nie chroni przed lisem, jak wyrzucisz lisa a masz małego psa, oddajesz psa, zwierzęta zostawiasz, jak wyrzucisz wilka a masz dużęgo psa, podobnie, zostawiasz zwierzęta i oddajesz psa.

żeby było łatwiej ustaliliśmy, że lis tylko króliki - tak jak w instrukcji, a wilk tylko owce. jak masz psa - odpowiedniego - oddajesz psa i zostawiasz zwierzęta.
          acha, zwierzęta możesz wymieniać w obie strony. jedna owca za sześć królików i sześć królików za jedną owcę.
          acha no i jak liczysz pary to zwierzę z kostki też się liczy....
          • dlitwinska Re: powazne pytanie-super farmer :D 13.03.13, 13:47
            a czy może mi ktoś wyjasnić jedną rzecz? Otóż najpierw musimy uzbierać pary zwierzątek, żeby móc je mnożyć. Więc jeśli np . mamy 4 króliki i 1 owcę, a wyrzucę króika i owcę, to wg zasad biorę 2 króliki (bo mam 2 pary już w swoim stadzie) i biorę tez 1 owcę - dlaczego? Przeciez nie mam jeszcze pary owiec, tylko jedną? dziękuję.
            • enja11 Re: powazne pytanie-super farmer :D 13.03.13, 18:08
              NIe bierzesz owcy - tylko 2 królikismile
              • dlitwinska Re: powazne pytanie-super farmer :D 13.03.13, 21:30
                No ale jak? Cytuje przyklady z zasad: "jesli masz 6 krolikow i 1 swinie, a wyrzucisz krolika i swinie, to dostajesz 3 kroliki i 1 swinie". Albo "jesli masz 6 krolikow i 1 swinie, a wyrzucisz owce i swinie, to dostajesz tylko 1 swinie"- z jakiej racji? Przeciez nie masz pary tej swini, tylko jedną. Nie rozumiemsad
            • gandzia4 Re: powazne pytanie-super farmer :D 14.03.13, 07:56
              Jedna owca, którą masz stanowi parę z owcą którą wyrzuciłaś. Dlatego jeśli masz 5 królików i wyrzucisz jednego na kostce to bierzesz 3 nowe, bo ten z kostki dopełnia trzecią parę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka